Suomi – teollisen internetin Piilaakso. Voiko tarusta tulla totta?

Tagit: BI ja raportointi, Tietohallinto, Tuotanto, Big Data, IoT, Master Data MDM, Pilvipalvelut / SaaS, IBM, Prosessiteollisuus, Valmistava teollisuus, Konsultointi, Laitteet, Valmisohjelmisto, Teollinen internet, Analytiikka

post_image

Keväällä julkaistiin valtioneuvoston tilaama selvitys Suomi – teollisen internet Piilakso. Kun selvityksen toimenpiteiden vaikutuksia on arvioitu päästään erittäin merkittäviin tuloksiin. Jos taas tehdään kuten Suomessa on totuttu tekemään, niin seuraukset voivat olla monelle kohtalokkaat.

Jos Suomi ja sen teollisuus hyödyntäisivät kaikki internetin tuomat mahdollisuudet parhaimmillaan Suomessa syntyisi kahdeksassa vuodessa peräti 48 000 uutta työpaikkaa ja investoinnit lisääntyisivät 12 miljardilla. Muun muassa tämä kehitys on täysin mahdollista, jos suomalaiset yritykset ottavat aktiivisen roolin erilaisten internet-sovellusten kehittäjinä.

Jos mitään ei tehdä, niin Suomen kehitys jatkuu negatiivisena ja seuraavien neljän vuoden aikana menetetään peräti 16 000 työpaikkaa. Tämä on niin sanottu perässähiihtäjämalli, joka kuvaa Suomen teollisuuden kehitystä viimeksi kuluneiden seitsemän vuoden aikana.


Lue koko kirjoitus osoitteesta www.analyticsunplugged.fi

Pinterest

Muita julkaisuja Analytics Unplugged:lta