Summium tehostaa tilausten hallintaa

ABB on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka pääkonttori sijaitsee Sveitsin Zürichissä. Yhtiön tuoteportfolio koostuu mm. moottoreista, roboteista, pienjännitetuotteista sekä voimansiirron, sähkönjakelun sekä teollisuuden ja sähkölaitosten tuotantoprosessien energiatehokkuutta parantavista tuotteista. ABB:n palveluksessa on noin 145 000 henkilöä noin 100 maassa.


Olemme toimittaneet ABB:lle kolme eri käyttötarkoituksiin suunnattua erillistä Summium CPQ ratkaisua.

Tuotteiden tekninen valinta

ABB lanseerasi Summiumin avulla kokonaan uuden sähkökytkinsukupolven. Työkalu toimii tuotteiden teknisenä valintatyökaluna, jolla ABB:n asiakas itse konfiguroi tarpeidensa mukaisen sähkökytkimen. Sähkökytkimestä syntyy uniikki tuote, joka viedään ABB:n ERP-järjestelmään ja jolle muodostuu tilauskoodi. Myöhemmin asiakas voi tilata konfiguroimansa sähkökytkimen kyseisen tilauskoodin perusteella. Työkalu muodostaa sähkökytkimestä erilaisia teknisiä piirustuksia ja muita dokumentteja. Työkalulla on maailmanlaajuisesti tuhansia käyttäjiä.

Summium helpottaa räätälöityjen sähkökytkimien myyntiä tehden siitä aidosti asiakaslähtöistä, sillä kytkimien konfiguroiminen ja tilaaminen on ulkoistettu suoraan ABB:n omille asiakkaille. Tällöin sähkökytkimet vastaavat paremmin asiakkaan yksilöllisiä tarpeita. Lisäksi koska asiakas saa automaattisesti työkalusta tarvittavat tekniset dokumentaatiot, vapauttaa se ABB:n resursseja dokumenttien laatimisesta muihin toimintoihin.

Tuotteiden visuaalinen esittely ja  markkinointi

ABB käyttää Summiumia Sähköverkon suojaus- ja automaatiotuotteiden visuaalisena markkinointi- ja esittelytyökaluna, jonka avulla käyttäjä voi muutamalla valinnalla määrittää käyttökohteeseensa ja tarpeisiinsa soveltuvan tuotteen. Tuotteisto esitetään havainnollisesti selkeinä kuvina, jonka ohessa löytyy lisätietoa kyseisestä tuotteesta. Soveltuva tuotteisto rajautuu lyhemmäksi käyttäjän tekemien valintojen tuloksena. Löydettyään sopivan tuotteen, käyttäjä ohjataan joko ABB:n Internetsivuille tai ottamaan yhteyttä myyntiin. Työkalu on ABB:n asiakkaiden käytössä maailmanlaajuisesti. 

Summium mahdollistaa ABB:lle visuaalisen tavan esitellä tuotteitaan Internetissä ja heidän asiakkailleen helppokäyttöisen itsepalvelurajapinnan tuotetarjoamaan tutustumiseen. Työkalu helpottaa asiakkaan ostopäätöstä, koska tämä voi oman käyttökohteensa ja omien tarpeidensa perusteella eikä niinkään tuotteiden ehdoilla rajata mahdollista tuotelistaa lyhemmäksi. Tällöin asiakkaiden ei tarvitse syvällisesti tuntea tuotteita teknisesti osatakseen valita itselle parhaiten soveltuvan tuotteen.

Ohjelmistolisenssien hinnoittelu ja myynti

Sähköasema-automaatio -yksikkö käyttää Summiumia uusien ohjelmistolisenssien ja niihin liittyvän laitteiston myymiseen ja hinnoittelemiseen. Myös nykyisten lisenssien laajentaminen ja päivittäminen uusiin versioihin tehdään Summiumin kautta. Vaikka kaikki lisenssit ovat samassa työkalussa, voidaan käyttäjien näkymiä rajata käyttöoikeuksia muuttamalla. Työkalu on satojen myyjien käytössä ympäri maailmaa. Summiumin käyttöönoton myötä aikaisemmin käytössä olleista taulukkolaskentaohjelmista on luovuttu hinnoittelutyökaluina.

Uusien lisenssien myyminen ja olemassa olevien päivittäminen maailmanlaajuisesti on helpompaa ja paremmin hallittavissa, sillä Summium ohjaa käyttäjää ja mahdollistaa ainoastaan sallittujen valintojen tekemisen. Hinnoittelu on ajantasaista ja yhtenäistä kaikkien myyjien kohdalla samalla mahdollistaen globaalin hinnoittelun hallinnan erilaisille asiakkaille. Manuaalisen työn määrä on vähentynyt, koska työkalu luo tarvittavat dokumentit automaattisesti. Myös raportointi ja myynnin seurattavuus ovat helpottuneet Summiumin käytön myötä.

Tustustu Summiumiin paremmin www.summium.com


Referenssi Summium tehostaa tilausten hallintaa
Tilaaja: ABB
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Markkinointi
Myynti
Tietohallinto
Dokumenttien hallinta
Ohjelmistokehitys
Sisällönhallinta
Linux
Microsoft
IT
Prosessiteollisuus
Valmistava teollisuus
Valmisohjelmisto
Tuki- ja ylläpitotyö
Wapice summium cpq Sales configurator
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Wapice Oy :lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana
Logistiikan ja varastoinnin trendit 2018: toimitusnopeus, IoT ja varaston automaatio