Stumppari auttaa tumppaamaan

Tilaaja: Hengitysliitto, Stumppari

Ajankohta: 2015 -

Toimittajan yhteyshenkilö: Harri Nieminen, 050 588 2565, harri.nieminen@ambientia.fi

Tagit: Tuotanto, Ketterät menetelmät, Käyttöliittymäsuunnittelu, Mobiilikehitys, Terveys- ja sosiaalipalvelut, Konsultointi, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö

post_image

Ambientia ja Hengitysliiton Stumppi-tiimi on tehnyt jo useamman vuoden yhteistyötä digitaalisten palveluiden kehittämisessä tupakoinnin lopettamisen hyväksi. Stumppari on uusi mobiilikäyttöön optimoitu palvelukanava, jonka kautta käyttäjät voivat saada paremmin informaatiota sekä yhteisön tukea arkipäivän haasteisiin. Palveluun rekisteröityneet käyttäjät saavat muilta tupakointia lopettavilta käytännön vinkkejä ja tukea mm. tilanteissa, kun askin kansi meinaa vahingossa avautua. Stumppari myös tsemppaa ja motivoi lopettajia sekä kertoo käyttäjälle, miten oma 'lopettajan polku' on sujunut.

Stumpparia konseptoitaessa löysimme erinäisiä tupakoinnin lopettamisen ympärille tehtyjä mobiiliaplikaatioita. Useimmat niistä eivät aktivoineet käyttäjää kunnolla, vaan ne tarjosivat lähinnä staattisia artikkeleita. Stumpparissa halusimme säilyttää yhden yksinkertaisen idean, vinkkien jakamisen, jonka ympärille palvelu suunniteltiin. Lisämausteena käyttäjä voi seurata kuinka pitkään hän on pysynyt savuttomana ja paljonko rahaa on säästynyt.

Palvelua kehitettiin ketterin menetelmin ja ensimmäinen pilottiversio pyrittiin julkaisemaan kohtuullisen aikaisessa vaiheessa (minimum viable product -periaatteen mukaisesti). Tällä pyrittiin siihen, että loppukäyttäjiltä saataisiin aidoista käyttötilanteista kokemuksia ja palautetta mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Pilottiversio palvelusta on nyt julkaistu ja seuraavia kehitysversioita lähdetään kehittämään käyttäjäpalautteen pohjalta. 

Pinterest

Muita julkaisuja Ambientia:lta