Stumppari auttaa tumppaamaan

Ambientia ja Hengitysliiton Stumppi-tiimi on tehnyt jo useamman vuoden yhteistyötä digitaalisten palveluiden kehittämisessä tupakoinnin lopettamisen hyväksi. Stumppari on uusi mobiilikäyttöön optimoitu palvelukanava, jonka kautta käyttäjät voivat saada paremmin informaatiota sekä yhteisön tukea arkipäivän haasteisiin. Palveluun rekisteröityneet käyttäjät saavat muilta tupakointia lopettavilta käytännön vinkkejä ja tukea mm. tilanteissa, kun askin kansi meinaa vahingossa avautua. Stumppari myös tsemppaa ja motivoi lopettajia sekä kertoo käyttäjälle, miten oma 'lopettajan polku' on sujunut.

Stumpparia konseptoitaessa löysimme erinäisiä tupakoinnin lopettamisen ympärille tehtyjä mobiiliaplikaatioita. Useimmat niistä eivät aktivoineet käyttäjää kunnolla, vaan ne tarjosivat lähinnä staattisia artikkeleita. Stumpparissa halusimme säilyttää yhden yksinkertaisen idean, vinkkien jakamisen, jonka ympärille palvelu suunniteltiin. Lisämausteena käyttäjä voi seurata kuinka pitkään hän on pysynyt savuttomana ja paljonko rahaa on säästynyt.

Palvelua kehitettiin ketterin menetelmin ja ensimmäinen pilottiversio pyrittiin julkaisemaan kohtuullisen aikaisessa vaiheessa (minimum viable product -periaatteen mukaisesti). Tällä pyrittiin siihen, että loppukäyttäjiltä saataisiin aidoista käyttötilanteista kokemuksia ja palautetta mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Pilottiversio palvelusta on nyt julkaistu ja seuraavia kehitysversioita lähdetään kehittämään käyttäjäpalautteen pohjalta. 

Referenssi Stumppari auttaa tumppaamaan
Tilaaja: Hengitysliitto, Stumppari
Ajankohta:2015 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Harri Nieminen, 050 588 2565, harri.nieminen@ambientia.fi
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Tuotanto
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Mobiilikehitys
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Ambientia:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Tutkimus: Tässä on paras presidentinvaalimainos! Markkinointiväki pisteytti ehdokkaiden vaalimainokset
Soten digitalisaatio – uudistusten tavoitteena asiakaskeskeisyys ja yhdenvertaisuus
Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä