STUK - Säteilyturvakeskus

post_image

Säteilyturvakeskus (STUK) on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan viranomainen, jonka toiminnan tarkoituksena on valvoa säteily- ja ydinturvallisuutta Suomessa. STUKin palveluksessa työskentelee 350 alan ammattilaista, joiden tehtävänä on ihmisten, yhteiskunnan ja ympäristön suojelu säteilyn haitallisilta vaikutuksilta sekä säteily- ja ydinonnettomuuksien estäminen nyt ja tulevaisuudessa.

Haaste

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) hallinnonalan organisaatioiden Säteilyturvakeskuksen, Valviran, työsuojeluhallinnon, Fimean ja Työterveyslaitoksen verkkopalvelut päätettiin keskittää yhteiselle verkkopalvelualustalle. Tavoitteena oli, että organisaatioiden verkkopalveluita uudistetaan niin, että ne pohjautuvat yhteiseen käyttöliittymään ja yhteisiin toiminnallisuuksiin, verkkopalveluiden ulkoasun säilyessä kuitenkin kullakin organisaatiolla yksilöllisenä. Yhteiseen verkkopalvelualustaan liittämisen lisäksi STUKin verkkopalvelua haluttiin uudistaa myös STUKille yksilöllisten ominaisuuksien ja toiminnallisuuksien osalta lisäämällä verkkopalveluun esimerkiksi erilaisia säteilyyn liittyviä sovelluksia.

Ratkaisu

Toteutimme STM:n hallinnonalan organisaatioille keskitetyn Liferay-verkkopalvelualustan. Liferay-teknologian hyödyntäminen mahdollisti sekä keskitetyn että kustannustehokkaan ratkaisun rakentamisen organisaatioille. Liferay soveltui verkkopalvelualustaksi erinomaisesti myös siksi, että alustassa on jo valmiiksi olemassa ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia, jotka sellaisenaan palvelevat organisaatioiden tavoitteita.

Liitimme STUKin verkkopalvelun osaksi STM:n hallinnonalan organisaatioille rakennettua verkkopalvelualustaa. Koska yhteinen verkkopalvelualusta toteutettiin Liferay-portaalialustana, oli myös STUKin verkkopalvelun uudistus luontevaa toteuttaa Liferay-teknologiaa hyödyntäen. Lisäksi uudistimme STUKin verkkopalvelun ulkoasun sekä lisäsimme palveluun uusia ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia, esimerkiksi ympäristön säteily- ja radonmittaustuloksia esittävät sovellukset. Verkkopalvelun käyttäjäystävällisyyttä parannettiin muun muassa toteuttamalla sivusto responsiiviseksi, mikä mahdollistaa sivuston mukautumisen käytettävään laitteeseen ja selaimeen.

Lopputulos

STUKin uudistettu verkkopalvelu julkaistiin elokuussa 2015. Keskitetyn Liferay-verkkopalvelualustan hyödyntäminen mahdollisti kustannustehokkaan ratkaisun rakentamisen sekä verkkopalveluiden käytettävyyden parantamisen. Uudistettu stuk.fi -verkkopalvelu on aiempaa käyttäjäystävällisempi ja toiminnallisuuksiltaan monipuolisempi, modernin ulkoasun viimeistellessä kokonaisuuden.

Yhteistyö STUKin ja Arcusysin välillä sujui erinomaisesti, mistä kiittelee myös STUKin projektivastuuhenkilö, tiedottaja Riikka Laitinen-Sorvari: "Hanke eteni tehokkaasti ja laadukkaasti, kiitos Arcusysin vankan projektinhallinnan sekä Liferay-osaamisen. Itselläni ei ollut aikaisempaa kokemusta Liferaysta, mutta tämä ei kuitenkaan muodostunut lainkaan ongelmaksi, sillä asiat esitettiin selkeästi ja ymmärrettävästi. Uuden alustan myötä myös sivuston jatkokehitys on entistä joustavampaa.

Suosittelija:

Yhteistyö STUKin ja Arcusysin välillä sujui erinomaisesti, mistä kiittelee myös STUKin projektivastuuhenkilö, tiedottaja Riikka Laitinen-Sorvari: "Hanke eteni tehokkaasti ja laadukkaasti, kiitos Arcusysin vankan projektinhallinnan sekä Liferay-osaamisen. Itselläni ei ollut aikaisempaa kokemusta Liferaysta, mutta tämä ei kuitenkaan muodostunut lainkaan ongelmaksi, sillä asiat esitettiin selkeästi ja ymmärrettävästi. Uuden alustan myötä myös sivuston jatkokehitys on entistä joustavampaa."

Riikka Laitinen-Sorvari

Referenssi STUK - Säteilyturvakeskus
Tilaaja: Säteilyturvakeskus (STUK)
Toimittajan yhteyshenkilö:
Janne Hietala, Chief Commercial Officer • janne.hietala@arcusys.fi
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Projektinhallinta
Tietohallinto
Viestintä
Arkkitehtuuri
Integraatiot
It-infra loppukäyttäjäpalvelut
Ohjelmistokehitys
Tietoturva
Julkishallinto
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Konsultointi
Toteutustyö
Open source
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Arcusys Oy :lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Mediaparoni Ilkka Lavas rakentaa Eat And The Citystä globaalia ravintoloiden markkinapaikkaa
Podcast: Miksi it-osaamisen hankinta ja soveltaminen liiketoimintaan on niin haastavaa?
Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin
EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!