SM-Liiga Alumni

Tilaaja: SM-Liiga Alumni

Ajankohta: 2013 -

Toimittajan yhteyshenkilö: Henri Halmelahti

Tagit: Viestintä, Myynti, Tuotanto, Projektinhallinta, Arkkitehtuuri, Ketterät menetelmät, Webkehitys, Graafinen suunnittelu, Palvelin- ja kapasiteettipalvelut, Verkkokaupparatkaisut, Sisällönhallinta, Google, Open source, Julkaisujärjestelmä CMS, Urheilu, viihde ja virkistys, Media, Konsultointi, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö, Koulutus

post_image

SM-Liiga päätti uudistaa Alumnisivuston perin pohjin. Tavoitteena on palvella sekä jääkiekosta kiinnostunutta yleisöä rikkaalla mediasisällöllä että alumnipelaajia tiedottamalla uusimmista asioista. Sivustosta tehtiin responsiivinen, ja siihen integroitiin myös rekisteröintijärjestelmä, jonka avulla pelaajatietokannan hallinta on helppoa niin käyttäjän kuin ylläpitäjänkin näkökulmasta.


Responsiivisuuden ansiosta sivusto on helppokäyttöinen myös kaikilla mobiililaitteilla. Teimme Alumnisivustolle erityisen sivulta esiin tulevan mobiilivalikon, joka tekee navigoinnista sujuvaa ja esittää sivuston koko rakenteen selkeästi myös puhelinkäyttäjille.

Alumnisivustoon integroitiin rekisteröintijärjestelmä, joka ottaa jäsenmaksut ja rekisteröinnit vastaan automaattisesti. Järjestelmä myös muistuttaa vanhenevista jäsenyyksistä, sekä tarjoaa helpot hallintatyökalut admin-tason käyttäjälle.

Rekisteröintijärjestelmä sallii erisuuruiset vuosimaksut esim. kannattajajäsenille, ja pelaajilla on lisäksi mahdollisuus ostaa ainaisjäsenyys. Ylläpitäjä voi katsoa hallintapaneelista kunkin jäsenen jäljellä olevan jäsenyysajan, ja muuttaa tietoja manuaalisesti.
 
Keskeinen elementti Alumnisivustolla on mediagalleria. Galleriassa voidaan näyttää niin videoita, kuvia kuin albumeitakin. Galleriassa olevaa sisältöä on helppo suodattaa sisältötyypin mukaan.

Rakensimme sivustolle myös erityisen avainsana-toiminnon, jolla kuvissa näkyvät pelaajat ja joukkueet näytetään automaattisesti pelaajien ja joukkueiden omalla sivulla avainsanoihin perustuen. Tämä lisää merkittävästi mediasisällön uudelleenkäyttöä ja arvoa.

Alumnisivustoon haluttiin myös tuoda pienimuotoinen verkkokauppa. Tähän toiminnallisuuteen käytimme Woocommerce-verkkokauppamoottoria, joka integroitiin saumattomasti osaksi järjestelmää.

Sivusto toteutettiin käyttäen Wordpress CMS -alustaa. Vaikka Wordpressin juuret ovat blogialustassa, on siitä kasvanut viime vuosina luotettava ja monipuolinen julkaisujärjestelmä, jolla voidaan toteuttaa edistyneitäkin ominaisuuksia, kuten tämä projekti osoittaa.

Lisätietoa: http://lamia.fi/referenssit/sm-liiga

Suosittelija:

Matti Porvari

Pinterest

Muita julkaisuja Lamia Oy:lta