SM-Liiga Alumni

SM-Liiga päätti uudistaa Alumnisivuston perin pohjin. Tavoitteena on palvella sekä jääkiekosta kiinnostunutta yleisöä rikkaalla mediasisällöllä että alumnipelaajia tiedottamalla uusimmista asioista. Sivustosta tehtiin responsiivinen, ja siihen integroitiin myös rekisteröintijärjestelmä, jonka avulla pelaajatietokannan hallinta on helppoa niin käyttäjän kuin ylläpitäjänkin näkökulmasta.


Responsiivisuuden ansiosta sivusto on helppokäyttöinen myös kaikilla mobiililaitteilla. Teimme Alumnisivustolle erityisen sivulta esiin tulevan mobiilivalikon, joka tekee navigoinnista sujuvaa ja esittää sivuston koko rakenteen selkeästi myös puhelinkäyttäjille.

Alumnisivustoon integroitiin rekisteröintijärjestelmä, joka ottaa jäsenmaksut ja rekisteröinnit vastaan automaattisesti. Järjestelmä myös muistuttaa vanhenevista jäsenyyksistä, sekä tarjoaa helpot hallintatyökalut admin-tason käyttäjälle.

Rekisteröintijärjestelmä sallii erisuuruiset vuosimaksut esim. kannattajajäsenille, ja pelaajilla on lisäksi mahdollisuus ostaa ainaisjäsenyys. Ylläpitäjä voi katsoa hallintapaneelista kunkin jäsenen jäljellä olevan jäsenyysajan, ja muuttaa tietoja manuaalisesti.
 
Keskeinen elementti Alumnisivustolla on mediagalleria. Galleriassa voidaan näyttää niin videoita, kuvia kuin albumeitakin. Galleriassa olevaa sisältöä on helppo suodattaa sisältötyypin mukaan.

Rakensimme sivustolle myös erityisen avainsana-toiminnon, jolla kuvissa näkyvät pelaajat ja joukkueet näytetään automaattisesti pelaajien ja joukkueiden omalla sivulla avainsanoihin perustuen. Tämä lisää merkittävästi mediasisällön uudelleenkäyttöä ja arvoa.

Alumnisivustoon haluttiin myös tuoda pienimuotoinen verkkokauppa. Tähän toiminnallisuuteen käytimme Woocommerce-verkkokauppamoottoria, joka integroitiin saumattomasti osaksi järjestelmää.

Sivusto toteutettiin käyttäen Wordpress CMS -alustaa. Vaikka Wordpressin juuret ovat blogialustassa, on siitä kasvanut viime vuosina luotettava ja monipuolinen julkaisujärjestelmä, jolla voidaan toteuttaa edistyneitäkin ominaisuuksia, kuten tämä projekti osoittaa.

Suosittelija:

Matti Porvari

Referenssi SM-Liiga Alumni
Tilaaja: SM-Liiga Alumni
Ajankohta:2013 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Henri Halmelahti
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Viestintä
Myynti
Tuotanto
Projektinhallinta
Arkkitehtuuri
Ketterät menetelmät
Webkehitys
Graafinen suunnittelu
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Verkkokaupparatkaisut
Sisällönhallinta
Google
Open source
Julkaisujärjestelmä CMS
Urheilu, viihde ja virkistys
Media
Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Koulutus
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Muita julkaisuja Lamia:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Tarve ketterälle ohjelmistokehitykselle kasvattaa koodaripulaa
Analytiikka paljasti, mikä asiakkaita kiinnostaa verkossa - Johannes Karjulan idea kasvoi heti miljoonaluokkaan
Suomen suurin WordPress-toteutus