Sinä et tunne asiakastasi

Tagit: Asiakaspalvelu, Asiakkuudenhallinta CRM, Myynti, Pilvipalvelut / SaaS, asiakaskokemus, Asiakaskokemuksen johtaminen, Asiakaskokemuksen mittaaminen, Asiakastyytyväisyys, asiakastyytyväisyyskyselyt

post_image

Luulitko todella tuntevasi asiakkaasi? Rohkenen epäillä, että olet väärässä.

Huolimatta siitä, että75 prosenttia suomalaisista yrityksistä pitää asiakaskokemusta strategisena painopistealueena, väitän, että vain murto-osa suomalaisyrityksistä tuntee oman asiakkaansa matkan täydellisesti.

Kuten tiedämme, asiakkaan ostopolku on kokenut huiman muutoksen. Asiakas ei odottele myyjän soittoa, vaan etsii haluamansa tuotteet ja palvelut itse. Yrityksen tehtävänä on olla siellä, missä asiakkaan polku kulkee, ja tehdä kohtaamisista mahdollisimman sujuvia ja miellyttäviä - parhaassa tapauksessa jopa wow-elämyksiä tuottavia.

Usein asiakkaan matkaa kuvataan muutaman yleisen vaiheen kautta, kuten mielikuva-, osto- ja käyttökokemus. Nämä osa-alueet ovat oivallisia lähtökohtia, kun mietitään, mikä asiakkaan matkassa merkitsee. Lopullinen asiakkaan polku on kuitenkin paljon monimuotoisempi. Jokaisella polun vaiheella ja mutkalla on erilainen merkitys ja painoarvo yrityksen liiketoiminnalle.


Klikkaa tästä ja lue koko blogi. >>


Pinterest

Muita julkaisuja Questback Oy:lta