Shipsu ja meriteollisuuden uudet tuulet

post_image

Shipsu on uudenlainen meriteollisuuden kohtaamisportaali. Shipsun tavoitteena on lyhentää telakoiden arvoketjua yhdistämällä maailman isommat risteilyvarustamot suoraan kaiken kokoisiin palveluntarjoajiin verkkopalvelun avulla.

Kohtaamisportaali poikkeaa perinteisestä yritysportaalista yhdistämällä verkkokaupan, yritysportaalin ja verkkosivuston. Shipsu tarjoaa uudenlaisen tavan rakentaa globaalia liiketoimintaa hyvin perinteiselle sektorille, jota meriteollisuus edustaa.

Shipsun operatiivinen johtaja Mikko Varjanne kertoo ideasta Shipsun takana: ”
Idean syntyhetki ajoittuu vuodelle 2010, jolloin Turun seudulla ensimmäisen kerran herättiin siihen, että telakka saattaa hetken kuluttua olla vailla työtä. Me FCR Finlandilla saimme paljon yhteydenottoja yrityksiltä, jotka telakka oli ennen työllistänyt. Nyt yritykset tarjosivat tuotteitaan meidän myytäväksemme. Jouduimme kieltäytymään koska olisimme vain olleet ylimääräinen porras jo valmiiksi kerrostuneella meriteollisuuden alalla.

Tehottoman ovelta ovelle myynnin lisäksi olisimme ylimääräisenä välikätenä vain nostaneet kustannuksia suhteessa siihen, mitä niiden tuottamiskustannukset olivat. Syntyi idea palvelusta, jonka avulla loisimme ostajille ja myyjille mahdollisimman helpon, kevyen ja edullisen tavan markkinoida omia tuotteittaan ja palveluitaan. Tutkimme kuluttajapuolelta tuttuja palveluita ja lähdimme niiden pohjalta työstämään konseptia tälle toimialalle sopivaksi
”.

Palvelu kehittyy asiakaspalautteen perusteella

Shipsu hankkeeseen kuuluu viestinnällisiin tarpeisiin suunniteltu responsiivinen verkkosivusto sekä siihen integroitu räätälöity markkinapaikka-verkkosovellus. Palvelu toimii pilvialustan päällä ja sitä pystytään tulevaisuudessa skaalaamaan tarpeiden mukaan lähes rajattomasti.

Olen positiivisesti yllättynyt siitä, että Sofokuksella asiat osattiin kaltaiselleni ei-teknilliselle ihmiselle selittää niin että ymmärsin koko ajan mistä on kysymys. Koin, että puhuimme samaa kieltä ja sain paljon oppeja siitä, miten asiat kuuluu tehdä”, Varjanne kertoo.

Ensimmäinen versio palvelusta julkaistiin melko nopeasti. Ideana oli kehittää palvelua eteenpäin saadun palautteen perusteella ja luoda näin parhaiten käyttäjien tarpeita vastaava palvelu.

Shipsu kasvun kannalla

Shipsu palkittiin vuonna 2012 EDE-päivillä Growth in Sight –palkinnolla. Palkinnon kriteerinä on, että yrityksen toiminta ennakoi tulevaa kasvua, joko oman toimintansa tai verkostojen kautta tapahtuvaa, jolloin yritys omalla toiminnallaan luo kasvumahdollisuuksia myös muille yrityksille.


Suosittelija:

Olen positiivisesti yllättynyt siitä, että Sofokuksella asiat osattiin kaltaiselleni ei-teknilliselle ihmiselle selittää niin että ymmärsin koko ajan mistä on kysymys. Koin, että puhuimme samaa kieltä ja sain paljon oppeja siitä, miten asiat kuuluu tehdä.

Mikko Varjanne

Referenssi Shipsu ja meriteollisuuden uudet tuulet
Tilaaja: Shipsu
Ajankohta:2012 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Teemu Malinen
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Toiminnanohjaus ERP
Markkinointi
Viestintä
Myynti
Hankinta
Supply chain management SCM
Arkkitehtuuri
Ketterät menetelmät
Pilvipalvelut / SaaS
Integraatiot
Ohjelmistokehitys
Webkehitys
Mobiilikehitys
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Käyttäjähallinta
Tietoturva
Verkkokaupparatkaisut
Kauppa
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Valmistava teollisuus
Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Koulutus
Huolto ja korjaus
Valmisohjelmisto
Open source
Linux
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Sofokus Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa