Shipsu ja meriteollisuuden uudet tuulet

Tilaaja: Shipsu

Ajankohta: 2012 -

Toimittajan yhteyshenkilö: Teemu Malinen

Tagit: Toiminnanohjaus ERP, Markkinointi, Viestintä, Myynti, Hankinta, Supply chain management SCM, Arkkitehtuuri, Ketterät menetelmät, Pilvipalvelut / SaaS, Integraatiot, Ohjelmistokehitys, Webkehitys, Mobiilikehitys, Palvelin- ja kapasiteettipalvelut, Käyttäjähallinta, Tietoturva, Verkkokaupparatkaisut, Open source, Linux, Kauppa, Kuljetus, liikenne ja logistiikka, Valmistava teollisuus, Konsultointi, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö, Koulutus, Huolto ja korjaus, Valmisohjelmisto

post_image

Shipsu on uudenlainen meriteollisuuden kohtaamisportaali. Shipsun tavoitteena on lyhentää telakoiden arvoketjua yhdistämällä maailman isommat risteilyvarustamot suoraan kaiken kokoisiin palveluntarjoajiin verkkopalvelun avulla.

Kohtaamisportaali poikkeaa perinteisestä yritysportaalista yhdistämällä verkkokaupan, yritysportaalin ja verkkosivuston. Shipsu tarjoaa uudenlaisen tavan rakentaa globaalia liiketoimintaa hyvin perinteiselle sektorille, jota meriteollisuus edustaa.

Shipsun operatiivinen johtaja Mikko Varjanne kertoo ideasta Shipsun takana: ”
Idean syntyhetki ajoittuu vuodelle 2010, jolloin Turun seudulla ensimmäisen kerran herättiin siihen, että telakka saattaa hetken kuluttua olla vailla työtä. Me FCR Finlandilla saimme paljon yhteydenottoja yrityksiltä, jotka telakka oli ennen työllistänyt. Nyt yritykset tarjosivat tuotteitaan meidän myytäväksemme. Jouduimme kieltäytymään koska olisimme vain olleet ylimääräinen porras jo valmiiksi kerrostuneella meriteollisuuden alalla.

Tehottoman ovelta ovelle myynnin lisäksi olisimme ylimääräisenä välikätenä vain nostaneet kustannuksia suhteessa siihen, mitä niiden tuottamiskustannukset olivat. Syntyi idea palvelusta, jonka avulla loisimme ostajille ja myyjille mahdollisimman helpon, kevyen ja edullisen tavan markkinoida omia tuotteittaan ja palveluitaan. Tutkimme kuluttajapuolelta tuttuja palveluita ja lähdimme niiden pohjalta työstämään konseptia tälle toimialalle sopivaksi
”.

Palvelu kehittyy asiakaspalautteen perusteella

Shipsu hankkeeseen kuuluu viestinnällisiin tarpeisiin suunniteltu responsiivinen verkkosivusto sekä siihen integroitu räätälöity markkinapaikka-verkkosovellus. Palvelu toimii pilvialustan päällä ja sitä pystytään tulevaisuudessa skaalaamaan tarpeiden mukaan lähes rajattomasti.

Olen positiivisesti yllättynyt siitä, että Sofokuksella asiat osattiin kaltaiselleni ei-teknilliselle ihmiselle selittää niin että ymmärsin koko ajan mistä on kysymys. Koin, että puhuimme samaa kieltä ja sain paljon oppeja siitä, miten asiat kuuluu tehdä”, Varjanne kertoo.

Ensimmäinen versio palvelusta julkaistiin melko nopeasti. Ideana oli kehittää palvelua eteenpäin saadun palautteen perusteella ja luoda näin parhaiten käyttäjien tarpeita vastaava palvelu.

Shipsu kasvun kannalla

Shipsu palkittiin vuonna 2012 EDE-päivillä Growth in Sight –palkinnolla. Palkinnon kriteerinä on, että yrityksen toiminta ennakoi tulevaa kasvua, joko oman toimintansa tai verkostojen kautta tapahtuvaa, jolloin yritys omalla toiminnallaan luo kasvumahdollisuuksia myös muille yrityksille.


Tutustu Shipsu meriportaaliin.

Suosittelija:

Olen positiivisesti yllättynyt siitä, että Sofokuksella asiat osattiin kaltaiselleni ei-teknilliselle ihmiselle selittää niin että ymmärsin koko ajan mistä on kysymys. Koin, että puhuimme samaa kieltä ja sain paljon oppeja siitä, miten asiat kuuluu tehdä.

Mikko Varjanne

Pinterest

Muita julkaisuja Sofokus Oy:lta