Seppälä Sepinet – intranet suomalaiselle muotiketjulle

Toteutimme loppusyksystä muotiketju Seppälän henkilöstön käyttöön Seppälä Sepinet intranetin. Seppälä on suomalainen vaatetusalan muotiketju, joka tarjoaa valikoiman naisten, miesten ja lasten vaatteita, asusteita ja kosmetiikkaa. Seppälällä on myymälöitä yhteensä yli 100: lähes 90 Suomessa ja 20 Virossa. Haastattelin projektista vastannutta Seppälän viestintäkoordinaattoria Maarit Kauttoa ja kysyin muun muassa, miten palvelu on otettu Seppälällä vastaan.


Mistä tarve uuden intranetin toteuttamiselle syntyi?

Seppälä irtaantui Stockmann-konsernista keväällä 2015, kun Eveliina ja Timo Melentjeff ostivat Seppälän Stockmannilta ja palasimme siten takaisin perheomisteiseksi yritykseksi. Osana irtaantumista Seppälän kaikki järjestelmät uusittiin. Yhtenä uudistamiskohteena oli intranettimme, josta halusimme nimenomaan Seppälän omiin tarpeisiin räätälöidyn, inspiroivan tiedonlähteen. Nopean pohdinnan jälkeen toteutusalustaksi valikoitui WordPress.

Millaisia odotuksia ja toiveita sinulla oli Sepinetin suhteen?

Lähdin projektiin asiakas edellä, joka tässä tapauksessa on Seppälän henkilöstö. Jo suunnitteluvaiheessa kysyin henkilöstöltämme heidän toiveistaan tulevaa intranettiämme kohtaan. Kaksi tekijää nousi selkeästi ylitse muiden: tarve inspiraation- ja tiedonlähteelle. Uskon vahvasti, että lopputulos vastaa täysin henkilöstömme toiveita.

Lopputuloksena intranettimme etusivulta löytyy viisi eri uutislaatikkoa, joissa on muun muassa visuaalisen markkinoinnin ja myymälöiden tiedotteita. Lisäksi julkaisemme etusivulla yleisen tason uutisia. Tärkeänä uudistuksena on blogi, johon kuka tahansa henkilöstömme jäsen voi kirjoittaa – osa-aikaisesta työntekijästä toimitusjohtajaan. Blogimahdollisuuden avulla pystymme korostamaan samanarvoisuuttamme ja sitä että jokaisen mielipiteellä on väliä. 

Onko WordPress alustana vastannut odotuksia?

Myönnän, että olin aluksi melko vastahakoinen uutta intranetalustaa, WordPressiä kohtaan, mutta käänsin kelkkani hyvin nopeasti! WordPressin parhaita puolia on sen käyttäjäystävällisyys ja ketteryys. Käytön helppous korostui erityisesti sisällöntuottajakoulutuksissa; käyttäjät oppivat ja ymmärsivät alustan käytön lähes välittömästi. Seppälälle räätälöidyssä alustassa hienoa on myös se, että kaikki on valmiiksi määritelty; käyttäjän ei tarvitse sisältöä tuottaessaan käyttää aikaa esimerkiksi fontteihin tai kuvakokoihin, vaan kaikki loksahtaa paikalleen automaattisesti.

Miten työskentely Sofokuksen kanssa sujui?

Todella hyvin. Paljon ruusuja! Sofokuksella ymmärrettiin heti alusta asti, että me tarvitsemme palvelua, joka on todella nopeaa ja joustavaa sillä aikataulumme oli äärettömän tiukka. Projekti oli kuukauden rutistus ja kaikilta osapuolilta vaadittiin venymistä, mutta pääsimme sovitussa aikataulussa maaliin. Kiitokset siis siitä!

Suosittelija:

Paljon ruusuja! Sofokuksella ymmärrettiin heti alusta asti, että me tarvitsemme palvelua, joka on todella nopeaa ja joustavaa sillä aikataulumme oli äärettömän tiukka. Projekti oli kuukauden rutistus ja kaikilta osapuolilta vaadittiin venymistä, mutta pääsimme sovitussa aikataulussa maaliin. Kiitokset siis siitä!

Maarit Kautto

Referenssi Seppälä Sepinet – intranet suomalaiselle muotiketjulle
Tilaaja: Seppälä Oy
Ajankohta:2015 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Maarit Kautto
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
HR
Markkinointi
Myynti
Viestintä
Käyttäjähallinta
Ohjelmistokehitys
Sisällönhallinta
Tietoturva
Webkehitys
Open source
Kauppa
Konsultointi
Valmisohjelmisto
Toteutustyö
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Muita julkaisuja Sofokus Oy:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä
Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana