Sense lunastaa nimensä lupaukset

Avoinen uusi rekisterialusta Sense on saavuttanut ensimmäiset käyttöönottonsa. Sense toimii nyt Kuluttajaliiton ja Procomin arkikäytössä. Haastattelin Kuluttajaliiton jäsenrekisterin pääkäyttäjä Lotta Cederbergiä Sense-rekisterin käytön ensikokemuksista.

Toimivan käyttöliittymän houkutuksia

Sensen käyttöliittymä on Ankkuri-tuotteiden käyttöliittymiä raikkaampi värillisen taustakuvan ja selkeiden valikkopalkkien ansiosta. Oman kokemukseni mukaan Sense on moderni ja toimiva. Kun kokemukseen lisää taustakuvan ja värimaailman käyttäjäkohtaisen muokattavuuden, on houkutus valmis. Samanlaisia ajatuksia kuvaa myös Kuluttajaliiton Lotta:

”Kuluttajaliitolla oli ennen Senseä käytössä Ankkurin vanha käyttöliittymä, joten muutos visuaaliseen ja käyttömukavaan Senseen oli suuri. Sensestä voi räätälöidä omannäköisen”, Lotta toteaa. ”Myös toiminnallisuuksia on enemmän kuin Ankkurissa. Ominaisuudet ovat myös helposti löydettävissä. Jo kirjautumisen jälkeinen silmäily auttaa navigoimaan rekisterissä”, Lotta jatkaa.

Sensen rekisterialusta toimii erilaisten laajennusten pohjana. Tuotteistettujen lisättävien toimintojen kautta rekisteriä voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeisiin. Rekisteristä voidaan rakentaa vaikka aivan muuta kuin jäsenrekisteri.

Järkeä käyttötuntumaan

Sensessä on otettu huomioon selkeäkielisyys ja loogisuus käyttäjän kannalta. Sensestä löytyvät esimerkiksi samat hakutoiminnallisuudet kuin Ankkureista, mutta Sensessä hakujen teossa on vähemmän vaiheita ja eri vaiheilla on ymmärrettävät nimet: haku, hakuehto, vienti (esim. Exceliin) ja tallennettu raportti.

Sensen hakutoiminto saa Lotalta kiitosta:

”Hakutoiminto löytyy nyt loogisesti etusivulta. Hakutoiminnon rakenne on selkeämpi ja on helpompi määritellä millaisen raportin rekisteristä haluaa ulos. Koen myös, että tietoja ei tarvitse työstää Excelissä yhtä paljon kuin ennen”, Lotta toteaa.

Lotan Sense-käyttäjyys on alkanut hakujen ja raporttien myötä jäsenistön tietojen tarkistuksilla, jäsenmaksuhinnaston päivityksellä ja massalaskutuksen toteutuksella.

”Monet käyttöä helpottavat parannukset ovat pieniä juttuja, mutta käyttökokemuksen kannalta merkittäviä”, Lotta huomauttaa. Itse huomaan, että tämä toteutuu esimerkiksi siten, että henkilötietojen kohdalla ei tarvitse ensin painaa Muokkaa -nappia ennen kuin tietoja pääsee muuttamaan.

Sensen olemus on yhteyksien rakentaminen

Sensessä hakutoiminto on keskeinen työkalu, joka toimii erilaisten toimenpiteiden pohjana. Rekisteristä haetuille joukoille toteutetaan laskutus ja viestitään sähköisesti tai tekstiviestillä.

Kuluttajaliitto on uudistamassa myös verkkosivujaan, ja niiden ohelle Avoine toteuttaa mm. uuden liittymislomakkeen. Rekisterin toimivat rajapinnat mahdollistavat yhteyksien rakentamisen muihin järjestelmiin, jäsenistön suuntaan ja järjestön sisällä. Näin toteutuu ajatus Sensestä älykkäänä palvelukokonaisuutena, jonka ytimessä on rekisteri.

Kuluttajaliitto aikoo hyödyntää Senseä jatkossa myös viestinnällisenä työkaluna:

”Otamme käyttöön sähköisten viestien ja uutiskirjeiden lähetyksen suoraan rekisteristä. Uutiskirjetyökalu vaikuttaa helppokäyttöiseltä. Työkalun toimivuus mahdollistaa tiedottamiseen panostamisen. Jatkossa lähetämme tiedotteita aiempaa useammin”, Lotta pohtii. Myös oma kokemukseni Sensen uutiskirjetyökalusta on ollut miellyttävä. Uutiskirje on helppo muotoilla ja sillä saa kaunista jälkeä.

”Kokonaisuutena Sense on ollut loistava. Projekti on sujunut hyvin ja Avoine on antanut meille tarvitsemamme tuen käyttöönoton aikana. Senseen siirtymisestä on ehdottomasti jäänyt positiivinen fiilis”, Lotta summaa. 

Referenssi Sense lunastaa nimensä lupaukset
Tilaaja: Kuluttajaliitto
Ajankohta:2016
Toimittajan yhteyshenkilö:
Lotta Cederberg
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakkuudenhallinta CRM
BI ja raportointi
Toiminnanohjaus ERP
Viestintä
Integraatiot
Käyttäjähallinta
Maksaminen
Pilvipalvelut / SaaS
Open source
Järjestöt ja yhdistykset
Valmisohjelmisto
Jäsenrekisteri jäsenyys jäsenviestintä
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Avoine Oy:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä
Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana