Savonia ja EmCe tukevat taloushallinnon opiskelijoita työelämätaidoissa

post_image

Pohjois-Savossa toimiva Savonia-ammattikorkeakoulu aloittaa yhteistyön taloushallinnon ja toiminnanohjauksen ratkaisuja pk-yrityksille toimittavan EmCe Solution Partner Oy:n kanssa. EmCen taloushallinnon järjestelmä otetaan opetuskäyttöön Savonian liiketalouden opiskelijoiden parissa syksyllä 2016.


– EmCe-ohjelma on Suomen ensimmäinen sähköiseen muotoon muutettu valmis taloushallinnon opetusjärjestelmä, joka on harvinainen myös maailmanlaajuisesti. Savonia on järjestyksessä toinen suomalainen ammattikorkeakoulu, joka ottaa EmCe-ohjelman nyt käyttöönsä. Pitkän tähtäimen tavoitteenamme on varustaa kaikki suomalaiset oppilaitokset EmCe-ohjelmalla, sanoo EmCen tuotepäällikkö
Jukka Vihtkari.


– Savonian liiketalouden yksikössä oli tarve uudistaa opetuskäytössä oleva taloushallinnon järjestelmä. Halusimme saada opiskelijoiden käyttöön tätä päivää olevan työkalun, joka demonstroi sähköistä taloushallintoa käytännössä ja on samalla pedagogisesti toimiva ja järkevä, kertoo Savonian taloushallinnon lehtori
Ulla Loikkanen.

EmCe-ohjelman avulla opiskelijat tutustuvat sähköiseen taloushallintoon ja sen sovellusten käyttöön, kuten sähköisten laskujen maksamiseen ja vastaanottamiseen. Ohjelma sisältää yhden vuoden kirjanpidon ja noin neljäsataa erilaista tositetta. Vuosittain ohjelmaa tulee käyttämään noin 165 Savonian liiketalouden opiskelijaa, joista 40 suuntautuu taloushallintoon. Aineisto on toteutettu yhteistyössä monialakustantaja Editan kanssa.

– EmCe-ohjelmaa käytetään jo yrityksissä Kuopion seudulla, mikä vaikutti osaltaan yhteistyökumppanin valintaan. Sekä opiskelijat että paikalliset yritykset hyötyvät siitä, että ohjelmalla on harjoiteltu sähköisen taloushallinnon taitoja käytännössä jo koulussa. Lisäksi EmCen valintaan vaikutti positiivinen mielikuva, jonka saimme EmCen ja Haaga-Helian aiemmin alkaneesta oppilaitostyöstä, Loikkanen kertoo.

– Viimeisten viiden vuoden aikana sähköinen taloushallinto on tullut arkipäiväiseksi yrityksissä, kun taas oppilaitoksissa taloushallinnon ohjelmat ovat alkaneet vanhentua. Halusimme tarjota Savonialle nykyaikaisen työkalun, joka valmentaa opiskelijoita työelämässä tarvittaviin taitoihin, jatkaa EmCen tuotepäällikkö Vihtkari.

Lisätietoja:

Savonian ammattikorkeakoulu, taloushallinnon lehtori Ulla Loikkanen
ulla.loikkanen@savonia.fi, puh. 044 785 6928
EmCe Solution Partner Oy, tuotepäällikkö Jukka Vihtkari
jukka.vihtkari@emce.fi, puh. 0400 802369

Lue lisää oppilaitosyhteistyöstämme tästä »EmCe Solution Partner Oy

Vuonna 1980 perustettu EmCe Solution Partner Oy toimittaa taloushallinnon ohjelmistopalveluja ja toiminnanohjausjärjestelmiä pk-yrityksille. Lisäksi se tarjoaa asiakkailleen monipuolisia asiantuntija-, konesali-, koulutus- ja tukipalveluita. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2015 7,1 miljoonaa euroa. EmCe Solution Partner Oy työllistää noin 60 työntekijää ja sillä on toimipisteet Helsingissä, Oulussa ja Lahdessa.

Bloggaus Savonia ja EmCe tukevat taloushallinnon opiskelijoita työelämätaidoissa
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Emce Solution Partner Oy:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Taloushallinto
Ohjelmistokehitys
Asiantuntijapalvelut
Koulutusala
Konsultointi
Koulutus
Valmisohjelmisto
EmCe Sähköinen taloushallinto
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Emce Solution Partner Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa