Savon Voima jalostaa asiakaspalveluaan

Tilaaja: Savon Voima

Tagit: Asiakkuudenhallinta CRM, Markkinointi, Myynti, Integraatiot, Käyttäjähallinta, Käyttöliittymäsuunnittelu, Microsoft, Raaka-aineet ja energia, Johtamistyö, Valmisohjelmisto

post_image

Energiayhtiö ottaa käyttöön CGI:n asiakastietojärjestelmän.

Suomen suurimpiin energiapalveluiden myyjiin lukeutuva Savon Voima on valinnut uudeksi asiakkuudenhallintajärjestelmäkseen IT-palveluyritys CGI:n energia-alan kokonaisratkaisun. Savon Voiman tavoitteena on virtaviivaistaa palveluprosessejaan reagoimaan energiamarkkinoiden liikkeisiin joustavammin. Kaikilla yrityksen asiakkailla on etäluentamittari ensi vuonna, jolloin nämä voivat tarkkailla sähkönkäyttöään reaaliajassa. Yritykselle tämä oli hyvä ajankohta uudistaa tietojärjestelmät muun muassa tukemaan etäluennan tuomia uusia hinnoitteluratkaisuja.

Savon Voiman yli sadalle tuhannelle asiakkaalle uudistus näkyy monipuolisempina palveluina. Asiakaspalvelu halutaan pitää joustavana, jotta asiointi sujuisi vaivatta itsepalveluna verkossa, puhelimessa tai kasvokkain asiakaspalvelupisteessä.

"Uuden järjestelmän ansiosta voimme viestiä asiakkaille sopivista palveluista ja jopa tarjota heille täysin uudenlaisia energiapalveluita. Me haluamme huolehtia asiakkaistamme mahdollisimman hyvin koko asiakkuuden elinkaaren ajan ja hallita monikanavaista asiointia", kertoo Savon Voiman kehityspäällikkö Markku Rissanen.

Savon Voimalla on käytössä useita järjestelmiä mm. myynnin ja markkinoinnin tukena. Yhtenäisemmän järjestelmän avulla yhtiö pystyy esimerkiksi tarkentamaan laskutustaan ja vastaamaan energiamarkkinoilla tapahtuviin muutoksiin.

"Meille oli erityisen tärkeää pystyä selkeästi integroimaan uusi järjestelmä muuhun järjestelmäympäristöön ja erilaisiin tietovarastoihin", kertoo Markku Rissanen.

Sähkön hinta vaihtelee kellonajan ja kulutushuippujen mukaan. CGI:n energia-ratkaisu on rakennettu siten, että hintavaihtelua voidaan hyödyntää palvelutarjonnassa.

"Kuluttajille energiankäytön neuvontapalvelut tulevat yhä tärkeämmiksi, kun sähkönkulutustaan voi tarkkailla reaaliajassa. Pankkien itsepalveluun tottuneille asiakkaille myös sähköön ja lämmitykseen liittyvät itsepalvelumahdollisuudet tulevat tärkeämmiksi. Asiakkuudenhallinnan täytyy pysyä dynaamisesti mukana tässä kehityksessä", kertoo johtaja Henry Nieminen CGI:stä.

Microsoftin Kolibri for Dynamics -toimialaratkaisuun perustuva järjestelmä otetaan käyttöön vuoden 2013 syksyllä.

Lisätietoa

Savon Voima Oyj, kehityspäällikkö Markku Rissanen, puh. 017 223 360, markku.rissanen(a)savonvoima.fi
CGI, johtaja Tapio Volanen, puh. 040 570 4775, tapio.volanen(a)cgi.com

Suosittelija:

"Uuden järjestelmän ansiosta voimme viestiä asiakkaille sopivista palveluista ja jopa tarjota heille täysin uudenlaisia energiapalveluita. Me haluamme huolehtia asiakkaistamme mahdollisimman hyvin koko asiakkuuden elinkaaren ajan ja hallita monikanavaista asiointia"

Markku Rissanen, Savon Voiman kehityspäällikkö

Pinterest

Muita julkaisuja CGI Suomi Oy:lta