Satamajätti Steveco sai sujuvuutta CRM-uudistuksella

Tilaaja: Steveco

Ajankohta: 2015

Toimittajan yhteyshenkilö: Mepco Oy: Sampo Suomalainen, markkinointijohtaja 050 410 1210, sampo.suomalainen(at)mepco.fi

Tagit: Asiakkuudenhallinta CRM, Markkinointi, Myynti, Projektinhallinta, Integraatiot, IoT, It-omaisuuden hallinta, Käyttäjähallinta, Käyttöliittymäsuunnittelu, Ohjelmistokehitys, Microsoft, Asiantuntijapalvelut, IT, Konsultointi, Valmisohjelmisto, Tuki- ja ylläpitotyö

post_image

Stevecossa Microsoft Dynamics CRM-järjestelmän hyödyntäminen on yhteinen asia

Steveco Oy tarjoaa satama- ja logistiikkapalveluja kattavasti mm. ahtauksesta huolintaan, kuljetukseen ja varastointiin. Yritys operoi Kotkan ja Helsingin satamissa. Lisäksi Ruotsissa ja Baltian maissa on myyntiedustustot. Kansainvälisyys olikin yksi syy siihen, että yrityksen CRM-järjestelmää haluttiin uudistaa. Aikaisemmin käytössä oli Microsoft Dynamics CRM -ohjelman vanhempi ja suomenkielinen versio. “Myynnin toiminnot haluttiin kattavasti CRM-järjestelmään ja myös ulkomaisten agenttien tuli siis pystyä käyttämään ohjelmistoa englanniksi”, kertoo Steveco Oy:n myyntijohtaja Vesa-Heikki Renlund.

Ketteryyttä ja sujuvuutta työntekoon

Microsoft Dynamics CRM:stä haluttiin myös entistä ketterämpi ja päivitetty versio erityisesti tarjoustyöskentelyn tarpeisiin. Uusi CRM otettiin käyttöön Stevecossa syyskuussa 2015. Uusi järjestelmä on Renlundin mukaan sujuvoittanut työntekoa. “Tarjousten versiot tallentuvat järjestelmään, ja muutosten tekeminen on helppoa. Paljon manuaalista työtä on jäänyt pois”, mainitsee Renlund esimerkkinä ohjelman tuomista parannuksista.

Tiedon jakaminen vaatii jokaisen panosta

Myös tiedon jakaminen koko organisaation ulottuville on merkittävä parannus. “Nyt esimiehillä, laskutuksella ja kaikilla myyjillä on yhteinen pääsy tarjouskantaan, joten poissaolot ja lomat eivät hidasta asioiden käsittelyä”, Renlund kertoo. “Tämä toki vaatii koko henkilökunnan yhteistä panostusta: että ohjelmaa todella käytetään siten kun on sovittu”, Renlund jatkaa. Mepcon avustuksella henkilökunnalle järjestettiin ohjelmiston käyttöönottokoulutus, jossa käytiin esimerkein läpi mm. tarjouksen tekoon liittyviä asioita. “Tekemällä oppii ja rutiini tulee ajan kanssa. Järjestelmä on kuitenkin aidosti yhteisessä käytössä, ja näin saamme siitä parhaan hyödyn”, kiittää Renlund Stevecon henkilökuntaa. “Olemme nyt muutaman viikon käytön jälkeen tyytyväisiä lopputulokseen. Kehitys toki jatkuu vielä tarpeen mukaan matkan varrella, mutta suurin työ on tehty ja saimme mitä tilasimme”, kiittää Renlund.

Katso video: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xRZgk_WYA90

Suosittelija:

“Olemme nyt muutaman viikon käytön jälkeen tyytyväisiä lopputulokseen. Kehitys toki jatkuu vielä tarpeen mukaan matkan varrella, mutta suurin työ on tehty ja saimme mitä tilasimme”

Vesa-Heikki Renlund, myyntijohtaja, 044 2323 335, heikki.renlund(at)steveco.fi

Pinterest

Muita julkaisuja Accountor Enterprise Solutions Oy:lta