#SAP ja #Katsa – yhdessä jo yli 20 vuotta

post_image

Voimansiirtokomponentteja valmistava Katsa Oy on luottanut SAP:n ratkaisuihin jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Katsa otti ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä käyttöön SAP R/3 -toiminnanohjausjärjestelmän. Siemens Nixdorfin palveluna toimittama järjestelmä päivitettiin myöhemmin SAP ERP:iin ja nyt Katsan käytössä on SAP ECC.

Katsa Oy on vuonna 1955 perustettu perheyritys, joka suunnittelee ja valmistaa vaativia voimansiirto- ja vaihteistoratkaisuja sekä hammaspyöriä. Katsan valmistamia komponentteja on käytössä kaikkialla maailmassa niin maalla, merellä kuin ilmassakin. Noin 200 henkeä työllistävän yrityksen tärkeimpiä vientialueita ovat Skandinavia, Saksa, Kiina ja Etelä-Korea.

1980-luvun lopulla Katsa ryhtyi etsimään yrityksen kehittynyttä ja laajentunutta liiketoimintaa paremmin tukevaa toiminnanohjausjärjestelmää. Katsa tarvitsi ratkaisun, joka sopisi alalla elintärkeisiin toimintoihin kuten laadun ohjaamiseen sekä laatudokumentaation käsittelyyn. Toiveissa oli myös siihen aikaan harvinainen graafinen käyttöliittymä.

Katsa oli yhdessä Siemens Nixdorfin kanssa mukana suomalaisen järjestelmän tuotekehitysprojektissa. Tuotekehityksen päätyttyä Katsa oli jo aikeissa lopettaa yhteistyön Siemens Nixdorfin kanssa, mutta viimeisessä tapaamisessa myyjä esitteli Katsan toimitusjohtajalle Timo Sallille SAP R/3:n.

”Silloin ei myyntimies ihan tarkkaan tiennyt mitä myi eikä ostaja tarkalleen mitä oli ostamassa”, Timo Salli hymyilee. ”Tiesimme kuitenkin, että SAP oli toiminnanohjauksen edelläkävijä ja Euroopassa jo monet yritykset käyttivät sitä.”

SUOMEN ENSIMMÄINEN SAP-JÄRJESTELMÄ

Ensimmäinen suomalainen SAP R/3-sopimus tehtiin Katsan ja Siemens Nixdorfin välillä vuonna 1993. Samalla Katsan toimin¬nanohjausjärjestelmästä tuli SAP:n pilottiprojekti Suomessa.

”Käytössämme oli alusta lähtien niin materiaalihallinnon, tuotannon ohjauksen kuin taloushallinnon järjestelmät. Myöhemmin mukaan on tullut myös useita muita moduuleja”, Timo Salli kertoo.

Pilottihankkeen luonteeseen kuului, että muut potentiaaliset asiakasyritykset saivat vuosien varrella käydä tutustumassa Katsan järjestelmään paikan päällä.

”Vuosituhannen vaihteessa useiden suurten pörssiyhtiöiden edustajat kävivät ihmettelemässä järjestelmää, joka oli ollut meillä käytössä jo useiden vuosien ajan”, Timo Salli myhäilee.

Nykyisin lähes kaikilla Katsan asiakkaillakin on käytössään SAP. Timo Sallin mukaan toimittajan ja asiakkaan yhteinen toiminnanohjausjärjestelmä hyödyttää kaikkia osapuolia.

”Sähköisessä liiketoiminnassa alihankinta- ja päämiesroolit automatisoituvat. Siitä on huomattavaa etua, että molemmilla on sama järjestelmä.”

TARPEET MUUTTUVAT, MUTTA HYÖDYT PYSYVÄT

Katsan korkean jalostusasteen tuotteet sekä yksilöllinen asiakaspalvelu vaativat tietojärjestelmiltä joustavuutta ja tehokkuutta. Katsan toiminnan kannalta SAP:n vahvuus on alusta alkaen ollut integrointi – niin myynti, logistiikka kuin taloushallintokin ovat samassa avoimen laitealustan järjestelmässä.

”Kaikki merkittävät palikkamme ovat SAP:ssa. Tuotannon ohjauksen joustavuus on kehittynyt paljon ja kustannustietoi¬suutemme on parantunut tarkan seurannan ansiosta”, Timo Salli kehuu.

Katsan liiketoiminnan muutokset sekä alalla tarvittavien laatu-, ympäristö-, työsuojelu- ja muiden järjestelmien dokumentaatiot luovat jatkuvasti uusia haasteita toiminnanohjausratkaisulle.

Viime vuosina tärkeään rooliin ovat nousseet myös erilaiset palvelumoduulit.

”SAP kehittyy jatkuvasti ja pystyy vastaamaan hyvin liiketoimintamme muuttuviin tarpeisiin. Aloittaessamme SAP:n käytön toivoimme, että se toimisi ainakin 10 vuotta eteenpäin. Nyt kahdenkymmenen vuoden jälkeen käytössämme on SAP ECC 6.0 ja yhteistyö jatkuu varmasti pitkälle tulevaisuuteen”, Timo Salli toteaa.

Suosittelija:

”SAP kehittyy jatkuvasti ja pystyy vastaamaan liiketoimintamme muuttuviin tarpeisiin”

Timo Salli, toimitusjohtaja, Katsa Oy

Referenssi #SAP ja #Katsa – yhdessä jo yli 20 vuotta
Tilaaja: Katsa Oy
Ajankohta:1993 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Arto Saarinen, SAP Finland
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Toiminnanohjaus ERP
Valmistava teollisuus
Konsultointi
Valmisohjelmisto
SAP
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja SAP Finland Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!
City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua