Sandwich House verkkokaupan ja verkkosivustojen uudistus

Tilaaja: Sandwich House

Ajankohta: 2014

Toimittajan yhteyshenkilö: Tero Lahtinen

Tagit: Projektinhallinta, Ohjelmistokehitys, Verkkokaupparatkaisut, Webkehitys, Julkaisujärjestelmä CMS

post_image

Kyllä, ruuan verkkokauppa on todellisuutta, mutta ei aina välttämättä perinteisen päivittäistavarakaupan muodossa, vaan korkeamman jalostusasteen palveluna.


Tampereella toimiva Sandwich House toimittaa kokous- ja lounastarjoiluita yrityksiin verkossa tehtävien tilausten perusteella. Sandwich Housella oli jo pidemmän aikaa ollut ongelmia vanhan verkkokauppansa kanssa ja heillä oli polttava tarve saada kauppa uudistettua varmatoimiseksi ja nykyaikaiseksi. 

Sandwich Housella on kaksi verkkokauppaa, toinen lounastilauksia ja toinen kokoustarjoiluita varten. Lisäksi heillä on muita verkkosivuja, joilla esitellään yrityksen toimintaa ja mm. Catering-palveluja. Vanhat verkkokaupat toimivat pienen yrityksen toteuttaman omatekemän verkkokaupan päällä.

Verkkokaupan alustaksi valittiin Woocommerce. Wordpress-pohjaisena se muodosti erittäin hyvän alustan myös verkkosivuille. Avoimen lähdekoodin ratkaisu oli välttämätön, sillä Sandwich Housella oli joitakin erikoisvaatimuksia, joita varten kauppoja täytyi räätälöidä.

Erittäin keskeinen vaatimus järjestelmälle oli helppokäyttöisyys. Wordpress  ja Woocommerce täyttivät vaatimuksen erinomaisesti. Hieman mutkikkaampiin toimintoihin Gelo laati selkeyttävät 'tee näin' -ohjevideot.

Sandwich Housella oli ollut ongelmia vanhan webhotellitoimittajan kanssa, joten uudistuksen yhteydessä verkkokaupat ja verkkosivustot siirrettiin uudelle, Gelon suosittelemalle toimittajalle.

Projektin kokonaisisältö oli
  • Tarvekartoitus
  • Teknisten päälinjojen valinta (mm. Woocommerce)
  • Uusien verkkokauppojen pystytys
  • Ulkoasun valinta valmiin pohjan perustellla
  • Ulkoasun muokkaus Sandwich Housen brändiin sopivaksi
  • Tarvittavien räätälöintien toteuttaminen
  • Tuotteiden siirto vanhasta kaupasta uuteen
  • Tarvittavien verkkoivujen laatiminen
  • Käytön opastus ja tuki
Projektilla oli joustamaton takaraja: uudet verkkokaupat tuli saada toimimaan elokuun alusta lomakauden päättyessä, muussa tapauksessa yhtiölle tulee tappiota myyntikanavan puuttuessa. Gelo laati projektisuunnitelman, jossa painotettiin kriittisten tehtävien tekemistä ensiksi, jotta varmistettaisiin liiketoiminnan jatkuminen, myös siinä tapauksessa että jokin menisi vikaan. Yllätyksiä ei sattunut ja projekti valmistui etuajassa.

Tutustu Sandwich Houseen tästä

Gelon verkkokaupan uudistus- ja modernisointipalveluista voit lukea lisää täältä.


Suosittelija:

Yhteistyökykyisen ammattilaisen yhteystietoja miellellään suosittelen eteenpäin :) On tässä 9v yrittäjyyden aikana nähnyt jos jonkinlaista yhteistyökumppania... eikä todellakaan kaikista ole hyvää sanottavaa...

Outi Kaijanen

Pinterest

Muita julkaisuja Gelo Oy:lta