Samlink SAFe käyttönotto

Samlink on kotimainen finanssialan ratkaisujen kehittäjä ja palveluntuottaja, jonka osaamiseen kuuluvat muun muassa erilaiset sähköisen asioinnin palvelut. Samlinkin pääomistajia ovat Aktia Pankki Oyj, Säästöpankkiryhmä, Oma Säästöpankki Oyj, Handelsbanken, POP Pankit sekä Posti Group Oyj.


Haaste
Uuden liiketoimintastrategian implementoinnin yhteydessä Samlinkissa aloitettiin toimintamalliuudistus, jonka tavoitteena oli tehostaa toimintaa ja vähentää sisäistä byrokratiaa. Samlink halusi ottaa Scaled Agile Frameworkin toimitusmallikseen, mutta kaipasi apua teoreettisen mallin muuttamisessa käytännön toimintatavoiksi ja toimintamalliksi.

Ratkaisu

Contribyte kartoitti yhteistyössä Samlinkin ydinosaajien kanssa organisaation tarpeita ja sovelsi ratkaisua varten omaa osaamistaan ja kokemustaan Scaled Agile Frameworkista. Tuloksena oli malli, jossa siirryttiin yksittäisistä toimituksista kokonaisuuksien hallintaan. Samalla SAFe integroitiin osaksi kokonaistoimintamallia ohjaamaan toimintaa läpi organisaatiokerrosten. Mallin avulla toiminnan läpinäkyvyys parani ja työ saatiin ohjattua tekijöille sen sijaan, että tekijöitä siirreltäisiin työn ympärillä.

Hyödyt

Vaikka projektien hyötyjen realisoituminen saattaa pankkitoimialalla kestää useita vuosia, Samlink on jo nyt pystynyt nopeuttamaan toimintaansa ja tekemään yksinkertaisempia päätöksentekorakenteita. Läpinäkyvyys on lisääntynyt sekä työntekijöiden että johdon osalta, mikä on vähentänyt raportointisuhteiden määrää. Läpinäkyvyyden ansiosta Samlinkin on nyt myös mahdollista reagoida entistä nopeammin tuleviin projekteihin ja tarpeisiin. 

Tutustu Samlinkiin tarkemmin. www,samlink.fi

Lue tästä Contribyten avustamasta muutoshankkeesta Tietoviikosta.

Suosittelija:

”Contribyten kokemuksen avulla pystyimme välttämään SAFe-mallin käyttöönottoon liittyviä sudenkuoppia ja saimme nopeutettua muutosprosessiamme.”

Sami Suuronen

Referenssi Samlink SAFe käyttönotto
Tilaaja: Samlink Oy
Ajankohta:2014 - 2016
Toimittajan yhteyshenkilö:
Sami Suuronen
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Tuotekehitys ja suunnittelu
Ketterät menetelmät
Asiantuntijapalvelut
Telekommunikaatio
Johtamistyö
Konsultointi
Ketteryys Scaled Agile Framework SAFe
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Contribyte Oy:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä
Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana