Sähköisen kauppapaikan palvelukehitys

LIIKETOIMINNALLINEN LÄHTÖKOHTA
SHOP.COM on maailman johtava sähköinen kauppapaikka, joka listattiin 59. sijalle Internetin vähittäiskauppiaiden Top 500 oppaassa. Yritys tarjoaa maailmanlaajuiset markkinat kymmenessä eri maassa ja tietokantatuen lähes 100 miljoonalle tuotteelle maailmanlaajuisesti. SHOP.COM myy myös omia kauneus- ja terveystuotteita sekä lisäravinteita. SHOP.COM tarjoaa räätälöidyt verkkosivut tuotteidensa 180 000 globaalille jälleenmyyjälle.

SHOP.COMilla on vahva oma tekninen osaaminen ja skaalautuvat arkkitehtuuriratkaisut. He olivat kuitenkin tunnistaneet useita lisäarvoa tuottavia projekteja ja kaipasivat kumppania, joka pystyisi auttamaan nopeasti näiden projektien edistämisessä. SHOP.COMin pääpaikka on Kalifornian Montereyssä, vain tunnin ajomatkan päässä Piilaaksosta, jossa kilpailu osaajista on äärimmäisen kovaa, ja näin ollen SHOP.COM koki haastavaksi löytää asiantuntevia teknisiä osaajia projekteihinsa. SHOP.COM valitsi kumppanikseen Symbion ja yhteiseksi tavoitteeksi asetettiin uusien palvelujen kehityksen tehostaminen Symbion asiantuntijatiimin avulla.

RATKAISU
Symbio ja SHOP.COM aloittivat yhteistyön vuonna 2010. Symbion vastuulle tuli koota kokenut kehittäjätiimi, joka auttaisi SHOP.COMia kehittämään projekteja nopeammin ja laadukkaasti. Symbio perusti tiimin Montereyhin täydentämään SHOP.COMin asiantuntijatiimiä. Tiimiin liittyi myös 12 ohjelmistokehittäjää etätoimistolta. Symbio otti aluksi kehitys- ja ylläpitovastuun SHOP.COMin verkkokauppojen asiakkaiden työkalusta, jolla asiakkaat voivat päivittää tuotetietojaan itsenäisesti, ilman SHOP.COMin IT-osaston apua.

Symbio oppi nopeasti SHOP.COMin arkkitehtuurin ja sisäiset liiketoimintaprosessit. Asiakassuhteen syventymisen myötä Symbion vastuulle on tullut useiden kriittisten projektien kehitys, esimerkiksi käyttäjien tuottaman sisällön hallinta, kaupankäynnin ratkaisut ja kokonaisvaltainen SHOP.COM-sivuston laadun ja luotettavuuden parantaminen testiautomaation avulla.

Symbio täydentää SHOP.COM tiimiä asiantuntemuksellaan laadunvarmistuksen ja ohjelmistokehityksen parhaista käytännöistä sekä syvällisellä teknologiaosaamisellaan. Yhteistyön myötä näiden kahden yrityksen tiimit ovat sulautuneet saumattomasti yhdeksi tiimiksi. Luottamus on rakentunut erityisesti Symbion asiantuntevien osaajien sekä tehokkaan ja rehellisen viestinnän kautta.

SAAVUTETUT EDUT
Symbiosta on tullut SHOP.COMin strateginen kumppani. Yhteistyö on kehittynyt liiketoimintaa tukevien työkalujen ylläpidosta uusien lisäarvoa luovien palveluiden kehittämiseen. Symbion saama kokonaisvastuu palvelun kehityksestä, arkkitehtuurista, testauksesta ja testiautomaatiosta on mahdollistanut uusien, markkinoiden kysyntää vastaavien sähköisen kaupankäynnin palveluiden luomisen nopeasti ja laadukkaasti.

Suosittelija:

Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöstämme Symbion kanssa. He ovat ylittäneet odotuksemme moninkertaisesti ja ovat nykyään ydinosa kehitystiimiämme. Yhteistyö on suuri osa menestystämme

Steve Ashley, COO, SHOP.COM

Referenssi Sähköisen kauppapaikan palvelukehitys
Tilaaja: SHOP.COM
Ajankohta:2010 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Henri Ranki, 0445001364, henri.ranki@symbio.com
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Myynti
Markkinointi
Logistiikka
Tuotekehitys ja suunnittelu
Ohjelmistokehitys
Arkkitehtuuri
Big Data
Laadunvarmistus
Kauppa
Valmisohjelmisto
Tuki- ja ylläpitotyö
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Symbio:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana
Logistiikan ja varastoinnin trendit 2018: toimitusnopeus, IoT ja varaston automaatio