Sähköinen henkilöstön palautejärjestelmä tuo tulosta

post_image

Jyväskylässä toimivat Sokos Hotellit Paviljonki ja Alexandra kehittävät työilmapiiriä ja asiakaspalvelua reaaliaikaisella mobiilijärjestelmällä. Henkilöstö sanoo työkavereiden palautteen kannustavan yhä parempiin suorituksiin.

Kun tyypillinen suomalainen työyhteisö tekee henkilöstön tyytyväisyyskyselyn kerran vuodessa, edelläkävijä ottaa käyttöön reaaliaikaisen sähköisen palautteen. Näin mahdolliset epäkohdat voidaan oikaista tuoreeltaan ja hyvät käytännöt kierrättää tehokkaammin.

Jyväskylän Solo Sokos Hotel Paviljongin ja Original Sokos Hotel Alexandran johtaja Hannu Nirkkonen aloitti sähköisen henkilöstön työilmapiirimittauksen syksyllä 2013. Ratkaisusta on tullut tärkeä johtamisen työkalu kaikille hotellien esimiehille.

– Haluamme tietää joka päivä, miten henkilöstöllämme menee. Palautteista koostetaan viikoittain yhteenveto, jonka pohjalta ideoidaan kehitystoimenpiteitä. Kuulluksi tuleminen parantaa työilmapiiriä ja kannustaa henkilöstöä antamaan lisää palautetta, kertoo Nirkkonen.

Kustannustehokas ratkaisu

Palaute kerätään Hartikaaren toimittamalla CFS (Customer First Solution)-tablettisovelluksella, joka kerää vastaukset verkkopalvelimelle. Palvelimelta voi tulostaa tietoa helposti ymmärrettävinä kuvaajina sekä sanallisia toiveita ja ehdotuksia.

– Hotelleissamme oli jo käytössä Hartikaaren asiakaspalautejärjestelmä. Siitä saatujen hyvien kokemusten perusteella päätimme ottaa käyttöön myös henkilöstön palautesovelluksen, sanoo Hannu Nirkkonen.

Sovellus on Nirkkosen mukaan ollut kustannustehokas ja vastausten antaminen tabletilla on helppoa. Palveluun kuuluu myös järjestelmän kehittäminen asiakkaan tarpeiden mukaan.

– Uskon, että vastaavat menetelmät yleistyvät jatkossa myös muilla toimialoilla, toteaa Nirkkonen

Hartikaari CFS -sovellus muuntuu käyttäjän tarpeiden mukaan. Nopeimmillaan palautteen kerääminen sujuu jopa 20 sekunnissa. Ratkaisu on käytettävissä sekä mobiili- että web-sovelluksena, joten se voidaan sijoittaa hyvin erilaisiin tiloihin.

Kolme neljästä ideasta kokeiluun

Hannu Nirkkonen arvioi, että hotelli Paviljongissa ja Aleksandrassa suurin osa henkilöstön palauteideoista poikii käytännön muutoksia toimintaan. Niiden myötä sekä henkilökunnan ilmapiiri että palvelu kehittyvät hyvään suuntaan.

Eniten palautetta kirjoitetaan vilkkaiden työvuorojen jälkeen, jolloin työssä on tapahtunut paljon. Tabletit ovat nopeasti ulottuvilla henkilöstön tauko- tai pukutiloissa.

Hotellien esimiehet pitävät Hartikaari CFS-ratkaisua tehokkaana johtamisen työkaluna. He antavat sille arvosanan 9,5 (asteikolla 4-10). Henkilöstön mielestä tabletti tai netti ovat tehokkaimmat spontaanin anonyymin palautteen kanavat.

Hartikaari Oy tarjoaa IT-palveluja niin yksityiselle kuin julkiselle sektorille. Palveluvalikoimaan kuuluvat sähköiset itsepalveluratkaisut ja opastukset sekä Digital Signage-ratkaisut tiedonjakeluun ja mainontaan. Yritys on edelläkävijä spontaanin ja jatkuvan asiakaspalautteen keräysjärjestelmissä. Yritys on perustettu Helsingissä vuonna 2010 ja kuuluu Tilaajavastuu.fi palveluun.

Lisätietoja info@hartikaari.fi , www.hartikaari.fi tai 040 194 2460

Suosittelija:

Hannu Nirkkonen Hotellijohtaja

Referenssi Sähköinen henkilöstön palautejärjestelmä tuo tulosta
Tilaaja: Sokos Hotellit
Ajankohta:2014 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Ari Hartikainen
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiantuntijapalvelut
Henkilöstöpalaute Tuottavuus kehitys Omantoiminnanmittaus Aloitteet Ideat Minämittari
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Hartikaari Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin
EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!
City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä