Saab Dynamicsin nopea ratkaisu tietojen pitkäaikaissäilytykseen

Tilaaja: Saab Dynamics

Tagit: Tietohallinto, Dokumenttien hallinta, Integraatiot, Valmistava teollisuus, Valmisohjelmisto

post_image

Tieto ja arkistoinnin asiantuntija Nobeli Business Support ovat kehittäneet puolustusteollisuusyhtiö Saab Dynamicsille digitaalisen ratkaisun, joka nopeuttaa ja helpottaa tietojen pitkäaikaissäilytystä. Ratkaisun myötä prosessien kesto lyheni puolesta tunnista muutamaan minuuttiin. Myös tietojen turvallisuus ja saatavuus paranivat huomattavasti.


Puolustusvoimille ohjusjärjestelmiä ja muita tuotteita valmistavan Saab Dynamicsin on kyettävä huolella dokumentoimaan muun muassa rakentamista, muutoksia ja tilauksia koskevia tietoja sekä arkistoimaan ne pitkäksi ajaksi.

Aikaisemmin mustavalkoiset asiakirjat skannattiin ja kuvat arkistoitiin pienille ikkunakorteille. Värilliset asiakirjat säilytettiin tavallisessa paperimuodossa. Tämä vaati suuren määrän manuaalista työtä, teki tiedon hakemisesta vaivalloista ja edellytti ympäristölle haitallisten kemikaalien käyttämistä.

Yksinkertainen ja tehokas digitaalinen arkisto

”Digitaalinen arkisto on huomattavasti yksinkertaisempi ja tehokkaampi, ja se on integroitu liiketoimintajärjestelmäämme. Nyt asiakirjan pitkäaikainen arkistointi onnistuu klikkaamalla, mikä säästää meiltä sekä aikaa että rahaa”, sanoo Saab Dynamicsin tietotekniikkajohtaja Ingemar Holmén.

Myös asiakirjojen hakeminen arkistosta on yksinkertaisempaa ja tietojen saatavuus ja turvallisuus parempaa, sillä kaikki asiakirjat arkistoidaan kolmelle eri palvelimelle yhden fyysisen tilan sijaan. Asiakirjojen hakeminen on mahdollista internetin välityksellä.

Ratkaisu perustuu OAIS-malliin 

Digitaalinen ratkaisu perustuu kansainväliseen Open Archival Information System -malliin (OAIS), joka on Nasan alaisuudessa toimivan Consultative Committee for Space Data Systems -komitean kehittämä. Lisäksi ratkaisu noudattaa Ruotsin kansallisarkiston ohjeistusta. Toisin sanoen tietojen säilyttämiseen liittyvät rutiinit ja formaatit takaavat, että tiedot ovat saatavilla rajattoman ajan.

Ratkaisun kehittämiseen osallistunut Nobeli on erikoistunut tehokkaaseen arkistonhallintaan. Tieto vastasi puolestaan turvallisen ja toimivan ratkaisun edellyttämän IT-infrastruktuurin rakentamisesta ja huolehtii sen ylläpidosta. Ratkaisu on olennainen kaikille yrityksille, joilla on tarvetta tietojen pitkäaikaissäilytykselle.

Pinterest

Muita julkaisuja Tieto Oyj:lta