Saab Dynamicsin nopea ratkaisu tietojen pitkäaikaissäilytykseen

post_image

Tieto ja arkistoinnin asiantuntija Nobeli Business Support ovat kehittäneet puolustusteollisuusyhtiö Saab Dynamicsille digitaalisen ratkaisun, joka nopeuttaa ja helpottaa tietojen pitkäaikaissäilytystä. Ratkaisun myötä prosessien kesto lyheni puolesta tunnista muutamaan minuuttiin. Myös tietojen turvallisuus ja saatavuus paranivat huomattavasti.


Puolustusvoimille ohjusjärjestelmiä ja muita tuotteita valmistavan Saab Dynamicsin on kyettävä huolella dokumentoimaan muun muassa rakentamista, muutoksia ja tilauksia koskevia tietoja sekä arkistoimaan ne pitkäksi ajaksi.

Aikaisemmin mustavalkoiset asiakirjat skannattiin ja kuvat arkistoitiin pienille ikkunakorteille. Värilliset asiakirjat säilytettiin tavallisessa paperimuodossa. Tämä vaati suuren määrän manuaalista työtä, teki tiedon hakemisesta vaivalloista ja edellytti ympäristölle haitallisten kemikaalien käyttämistä.

Yksinkertainen ja tehokas digitaalinen arkisto

”Digitaalinen arkisto on huomattavasti yksinkertaisempi ja tehokkaampi, ja se on integroitu liiketoimintajärjestelmäämme. Nyt asiakirjan pitkäaikainen arkistointi onnistuu klikkaamalla, mikä säästää meiltä sekä aikaa että rahaa”, sanoo Saab Dynamicsin tietotekniikkajohtaja Ingemar Holmén.

Myös asiakirjojen hakeminen arkistosta on yksinkertaisempaa ja tietojen saatavuus ja turvallisuus parempaa, sillä kaikki asiakirjat arkistoidaan kolmelle eri palvelimelle yhden fyysisen tilan sijaan. Asiakirjojen hakeminen on mahdollista internetin välityksellä.

Ratkaisu perustuu OAIS-malliin 

Digitaalinen ratkaisu perustuu kansainväliseen Open Archival Information System -malliin (OAIS), joka on Nasan alaisuudessa toimivan Consultative Committee for Space Data Systems -komitean kehittämä. Lisäksi ratkaisu noudattaa Ruotsin kansallisarkiston ohjeistusta. Toisin sanoen tietojen säilyttämiseen liittyvät rutiinit ja formaatit takaavat, että tiedot ovat saatavilla rajattoman ajan.

Ratkaisun kehittämiseen osallistunut Nobeli on erikoistunut tehokkaaseen arkistonhallintaan. Tieto vastasi puolestaan turvallisen ja toimivan ratkaisun edellyttämän IT-infrastruktuurin rakentamisesta ja huolehtii sen ylläpidosta. Ratkaisu on olennainen kaikille yrityksille, joilla on tarvetta tietojen pitkäaikaissäilytykselle.

Referenssi Saab Dynamicsin nopea ratkaisu tietojen pitkäaikaissäilytykseen
Tilaaja: Saab Dynamics
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Tietohallinto
Dokumenttien hallinta
Integraatiot
Valmistava teollisuus
Valmisohjelmisto
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Tieto Oyj:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa