Ruutu - joka kodin viihdekeskus

Tilaaja: Nelonen Media

Tagit: Asiakaspalvelu, Webkehitys, Käyttöliittymäsuunnittelu, Sisällönhallinta, Verkkokaupparatkaisut, Ohjelmistokehitys, Ketterät menetelmät, Drupal, Julkaisujärjestelmä CMS, Open source, Urheilu, viihde ja virkistys, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö, Drupal Commerce

post_image

Nelonen Median Ruutu on Suomen suosituimpia netti-tv -palveluita. Druid on ollut mukana Ruudun kehityksessä lähes toimintamme käynnistämisestä asti. Olemme näiden vuosien aikana onnistuneet tavoitteessamme ja osaltamme edesauttaneet Ruutua säilyttämään kärkipaikkansa modernina ja helppokäyttöisenä kotien internet-viihdekeskuksena.


Mitä olemme tehneet?
Druidin rooli Drupal 7 -pohjaisessa Ruudussa on ollut pääosin käyttöliittymiä ja käyttökokemusta parantavien toimintojen kehittämisessä. Olemme olleet mukana rakentamassa mm. tilaukset vastaanottavaa Commerce-verkkokauppaa ja usean Nelosen kuluttajapalvelun käyttämää Drupal 8 -pohjaista sisällöntuotantojärjestelmää. Olemme myös toteuttaneet Nelosen ohjelmaoppaan.

Drupal-alusta mahdollistaa katsojakokemusta täydentävien lisäpalveluiden kehittämisen, kuten Ruutuun rakentamamme jääkiekon SM-liigan otteluiden rinnalla päivittyvän reaaliaikaisen ottelutilaston. Keskitetty sisällöntuotantopalvelu hyödyntää Drupal 8:n uusia ominaisuuksia, joiden avulla sisältö luodaan yhdessä paikassa ja jaellaan syötteiden avulla palvelua hyödyntäville kuluttajasivustoille.

Käyttökokemus on sulava yhdistelmä JavaScriptillä toteutettua käyttöliittymää ja taustajärjestelmänä toimivaa Drupalia. Hyvä esimerkki saumattomasta käyttökokemuksesta on Nelosen ohjelmaopas, joka tarjoaa yhdellä silmäyksellä näkymän Sanoma Median viihdetarjontaan sekä televisiossa että verkon puolella.

Tulokset
Loistavat sisällöt ja luotettava tekninen alusta ovat siivittäneet Sanoma Media Finlandin Ruudun Suomen suurimmaksi videoverkostoksi, joka tavoittaa kuukausittain 2,7 miljoonaa suomalaista. Web-kanava on televisiota monipuolisempi kanava sekä katsojalle että mainostajalle.

Suosittelija:

"Olemme Nelonen Medialla olleet erittäin tyytyväisiä jo vuosia jatkuneeseen yhteistyöhön Druidin kanssa. Olemme saaneet Druidilta taitavaa ja motivoitunutta osaamista käyttöömme - ja aivan erityisesti ruutu.fi:n käyttöliittymiin liittyvien ominaisuuksien toteutukseen."

Antti Pyysalo, Director, Online Development

Pinterest

Muita julkaisuja Druid Oy:lta