RFID teknologia parantaa toimitus- ja kuljetuskokemusta

post_image

Silmälaseja myyvä verkkokauppa, Extra Optical, osallistuu RFID pilottiprojektiin yhdessä Bring kuljetusyhtiön ja Consignorin kanssa. Projektissa on jo saavutettu vaikuttavia tuloksia, mm. parempi jäljitettävyys, nopeammat toimitukset ja vähemmän yhteydenottoja asiakaspalveluun.

Innovaatio ja käytettävyys ovat avainsanoja Norjalaiselle silmälaseja myyvälle verkkokaupalle, Extra Opticalille. He uskovat, että paras toimitustapa asiakkaalle on tilausten toimitus postilaatikkoon.

“Postilaatikkotoimituksissa asiakkaan ei tarvitse mennä noutopisteeseen tai olla kotona vastaanottaakseen tilauksensa. Siksi haluamme toimittaa tuotteemme suoraan asiakkaan postilaatikkoon. Tosin, tämän tyyppisissä pienpaketti toimituksissa pakettien seuranta ja jäljitettävyys on suuri haaste. Bringillä on tähän ratkaisu uuden RFID teknologian myötä”, sanoo Øystein Sandø, Extra Opticalin päällikkö.

RFID tulee sanoista Radio Frequency Identification. Toisin sanoen se on langaton tiedonsiirtoteknologia, jonka avulla voidaan tunnistaa ja seurata esineitä. Tavaroiden lähetyksessä RFID tunniste on kollitarrassa ja paketin lähestyessä kuljetusyhtiön RFID skanneria, RFID tunniste luetaan automaattisesti antennin välityksellä ja tieto liitetään pakettia koskevaan EDI viestiin. Tämän ansiosta kuljetusyhtiön ei tarvitse skannata pakettia käsin. Kun paketti on skannattu RFID:llä, voi kuljetusyhtiö lisätä paketin tietoihin tapahtuman, esim. ”Pakettisi on matkalla” ja lähettää viestin asiakkaalle.

Hyvät tulokset RFID teknologian hyödyntämisessä Bringin sisäisessä käytössä toimitusaikojen mittaamiseen, saa Bringin näkemään höydyt myös teknologian käytössä talon ulkopuolella.

“RFID tunniste kattaa tarpeemme kirjeiden seurannassa ja jäljityksessä. EDI tiedonsiirto, joka oli ennen mahdollista vain pakettitoimituksissa, tekee nyt myös kirjeiden lähettämisen helpommaksi. Kaiken kaikkiaan, RFID ja EDI tekevät pienten pakettien lähettämisen helpommaksi, koska niiden lähettäminen postilaatikkoon tapahtuu samaan tapaan kuin isompienkin pakettien lähettäminen nykyisin, ” kertoo Tor Even Blom-Ramberg, Senior Project Manager, Bring.

Bring haluaa lanseerata RFID teknologian vaiheittain ja kutsui muiden muassa Extra Opticalin pilottiprojektiin testaamaan teknologiaa ennen lanseerausta kaikille asiakkaille. Extra Optical ei kadu osallistumistaan RFID pilottiprojektiin. Øystein Sandøn mukaan se on ollut iso menestys heti alusta alkaen:

”Olemme lyhentäneet toimitusaikaa yhdellä päivällä, eikä meillä käytännössä ole ollut ollenkaan toimitusvirheitä. Asiakkaamme saavat parempaa palvelua ja paremmin käytettävyyden, koska meilä ja asiakkaalla on aina yleisnäkymä paketin sijainnista. Tämä tarkoittaa myös, että asiakaspalvelumme vastaanottaa paljon vähemmän puheluita pakettien seurantaan liittyen. Nyt me vain toivomme, että RFID tulee käyttöön myös Ruotsissa, Tanskassa ja muuallakin Euroopassa.”

RFID teknologian integroiminen Extra Opticalin lähetysprosessiin oli helppoa, Øystein Sandø jatkaa:

“Me vuokrasimme RFID tunnisteita tukevan printterin Bringiltä ja ostamme RFID tarrat myös Bringiltä. Kun RFID tulee yleisemmin käyttöön, voimme ostaa oman tulostimen. Bring, yhdessä lähetyshallinta kumppaninsa Consignorin kanssa, on ollut erittäin avulias käyttöönotossa.”

Bringillä ei ole epäilystäkään etteikö RFID teknologia kuulu lähetysten tulevaisuuteen.

“RFID on yleiskäyttöinen teknologia, jota käytetään monella eri toimialalla tänä päivänä. Uskomme, että kuljetusalalla RFID tulee olemaan laajalti käytössä posteissa ympäri maailman. Postilähetyksiä ei tällä hetkellä merkitä viivakoodeilla, jonka ansiosta RFID tulee olemaan merkittävä tekijä lähetysprosessin optimoinnissa. Sen ansiosta myös verkkokaupat voivat tehdä lähetyksensä entistä kilpailukykyisemmiksi RFID tunnisteiden avulla. Tästä hyvänä esimerkkinä on Extra Optical,” Tor Even Blom-Ramberg päättää.

Referenssi RFID teknologia parantaa toimitus- ja kuljetuskokemusta
Tilaaja: Extra Optical
Ajankohta:2015 - 2016
Toimittajan yhteyshenkilö:
Øystein Sandø
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Logistiikka
Verkkokaupparatkaisut
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Valmisohjelmisto
Verkkokaupan logistiikka RFID
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Consignor Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Kuuluuko digitaalisen palvelun kehitysprojekti markkinoinnille, myynnille vai IT:lle?
Mediaparoni Ilkka Lavas rakentaa Eat And The Citystä globaalia ravintoloiden markkinapaikkaa
Podcast: Miksi it-osaamisen hankinta ja soveltaminen liiketoimintaan on niin haastavaa?
Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin