Rambollin karttapalvelu aineistojen jakamiseen ja INSPIRE-direktiivin helppoon hoitoon

Nopea ja kustannustehokas ratkaisu INSPIRE-velvoitteiden hoitoon

Ramboll tarjoaa helmikuusta 2016 alkaen uudenlaisen karttapalvelun, joka toimii nopeana ja kustannustehokkaana alustaratkaisuna erityisesti INSPIRE-direktiivin asettamien velvoitteiden hoitamisessa. Karttapalvelun teknisestä toteutuksesta ja tarjoamisesta vastaa paikkatiedon asiantuntijaorganisaatio Dimenteq Oy.

Karttapalvelu soveltuu erinomaisesti organisaatioille, joilla on tarve jakaa aineistoja: palvelu hyödyntää rajapintapalveluita omista ja kolmannen osapuolen aineistoista. Lisäksi karttapalvelu toimii yhteisestä sekä asiakaskohtaisista upotuksista. Toiminnallisuudet laajenevat tulevaisuudessa kattamaan kuntien muut karttapalveluiden perustarpeet ja palvelu tulee myös laajentumaan koko Pohjoismaiden tasolle.

Yhden luukun palvelu

"Lähdimme aluksi liikkeelle pienten kuntien asemakaavatietojen jakamisesta ja esittämisestä. Mukana pilotoimassa oli kuusi kuntaa. Tarkoitus on palvella jatkossa muitakin kuntia ja organisaatioita sekä laajentaa jaettavia ja esitettäviä aineistoja. Ramboll ja Dimenteq täydentävät tässä hyvin toisiaan tarjoamalla yhden luukun palvelua asiakkaan suuntaan", toteaa kaavoistusinsinööri Markus Hytönen Rambollilta.

Yhden luukun palvelun ja yhteistyön hyötyjen puolesta nyökkäillään myös Dimenteqillä:

"Rambollilla on vankka kokemus aineistotöiden tekemisestä kunnille ja Dimenteqillä puolestaan on vahva osaaminen tietojärjestelmäpalveluista ja erityisesti rajapintapalveluista. Tämän yhteistyön myötä voimme tarjota asiakkaille koko palvelun yhden luukun periaatteella erittäin kustannustehokkaasti", toteaa Dimenteqin tekninen johtaja Jan Lindbom.

Palveluun voi tutustua tarkemmin täällä.

Yrityksistä

Ramboll on vahva toimija kuntakentässä ja omaa osaamista aineistojen käsittelystä, työstämisestä ja saattamisesta lopputuotteeksi. Yritys tarjoaa korkealaatuista teknistä suunnittelua, konsultointia, tuotekehitystä sekä liiketoiminnan palveluja useilla toimialoilla. Ramboll on osa kansainvälistä Ramboll Groupia.

Dimenteq Oy on paikkatiedon asiantuntijaorganisaatio, joka osaa mm. rajapinta-, integraatio- ja tietojärjestelmäratkaisut ja kokonaisuudet, joissa hyödynnetään paikkatietoa. Dimenteq Oy tuottaa uuden ulottuvuuden avaavia liiketoimintaa tukevia asiantuntijapalveluita, tietojärjestelmäratkaisuja ja jatkuvia palveluja julkishallinnon ja yksityisen sektorin asiakkuuksille.

Referenssi Rambollin karttapalvelu aineistojen jakamiseen ja INSPIRE-direktiivin helppoon hoitoon
Tilaaja: Ramboll
Ajankohta:2016
Toimittajan yhteyshenkilö:
Markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Tanja Seppänen, Dimenteq Oy, tanja.seppanen[at]dimenteq.fi
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Ohjelmistokehitys
Paikkatieto GIS
Asiantuntijapalvelut
Julkishallinto
Rakentaminen
Konsultointi
Valmisohjelmisto
Inspire kartta-aineistot karttapalvelu PostgreSQL Geoserver
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Digitaalisen palvelun kehitys vaatii tilaajan osallistamista
Asiakaskokemukset paljastivat Suomen parhaat ohjelmistotalot asiakkaille
Kymmenen verkkosovellusta kolmessa vuodessa - Altia ja Wunder löysivät ketterän kehityksen kulmakivet