Ramazo - Sisällöntuottajien portaali

Tilaaja: HNT Innovations

Ajankohta: 2015 - 2016

Toimittajan yhteyshenkilö: Miikka Kostian, 0451777090, miikka@kooders.fi

Tagit: Tuotanto, Viestintä, Tuotekehitys ja suunnittelu, Analytiikka, Arkkitehtuuri, Integraatiot, Ohjelmistokehitys, Webkehitys, Google, Julkaisujärjestelmä CMS, Open source, Asiantuntijapalvelut, IT, Media, Valmisohjelmisto, Toteutustyö, portaali, youtube, periscope, Twitch, Live Stream

post_image

Projekti sai alkunsa vuoden 2015 alussa kun tuli tieto yrittäjähenkisestä duosta jotka halusivat toteuttaa jotain teknistä, mutta koodiosaaminen puuttui. Kooders kiinnostui välittömästi ideasta innostuneista visioijista.

Sovittiin tapaaminen.

Ideana oli toteuttaa portaali, jossa sisällöntuottajien olisi mahdollista saada helposti näkyvyyttä usealta eri alustalta. Tekipä käyttäjä sitten videoita, kuvia tai toteutti itseään livenä verkon yli streamaten.

Nykyisin palvelut itse tarjoavat mahdollisuutta mainostaa sisältöä palvelun sisällä. Tämä edellyttää, että kohderyhmän pitäisi olla jo ympäristön aktiivikäyttäjä. YouTubettajan on vaikeaa tulla tunnetuksi, mikäli kohderyhmä ei ole vielä löytänyt palvelusta mielekästä sisältöä. Tarvitaan ensikontakti palvelun ulkopuolelta.

Ramazon tärkeimmät alustat olivat aluksi suurimmat toimijat sisällön tuotossa: YouTube, Twitch sekä DeviantArt.

Vaikka palvelut olivat selvät alusta asti annettiin projektille tärkeä rajaus Koodersin puolesta: Järjestelmän tulisi olla modulaarinen mikäli nousee uusia palveluita joita haluttiin mukaan promottavaksi sisällöksi. Tämä tapahtuikin nopeammin kuin odotettu, sillä vuoden 2015 puolivälissä julkaistuun uusi palvelu: Periscope.

Itsensä näkyviin saamisen ongelmallisuus oli merkittävästi suurempi ongelma Periscopella kuin muilla palveluilla sillä uudella palvelulla ei ollut minkäänlaista sisäistä promootiojärjestelmää.

Modulaarisuutta päästiin testaamaan heti ensimmäisen testiversion yhteydessä ja nykyään Periscopen promootio on osa portaalin tarjontaa.

Järjestelmä on julkaistu beta käyttöön kesällä 2016. Olitpa sitten sisällöntuottaja tai ihminen joka nauttii viihteellisestä sisällöstä tervetuloa mukaan!

Suosittelija:

Jani Haantio

Pinterest

Muita julkaisuja Kooders:lta