QlikView liimaa tietovirrat yhteen

post_image

Kiilto Family on vuonna 1919 perustettu kemianteollisuuden tuotteita valmistava suomalainen perheyritys. Se kehittää, valmistaa ja markkinoi liimoja ja niihin läheisesti liittyviä tuotteita. Kaikki Kiillon valmistamat tuotteet ovat oman tuotekehitystyön tulosta.

Hajanaiset tietojärjestelmät eivät tarjonneet yhtenäisiä ja ajantasaisia raportteja päivittäiseen johtamiseen:

Kansainvälisesti toimivan Kiilto Family -konsernin eri toimipisteissä käytettiin useita eri toiminnanohjaus- ja tietokantaratkaisuja. Kiilto Family Oy:n tietohallintojohtaja Tuomas Vepsäläinen muistelee, että pelkästään Suomessa konsernin eri yhtiöissä oli käytössä 3-4 erilaista ERP-ratkaisua. Tämän hajanaisuuden takia kattavien konsernitason raporttien koostaminen oli erittäin haastavaa. Päivittäisessä johtamisessa tarvittiin kuitenkin ajantasainen ja yhtenäinen näkymä kaikkien konsernin yhtiöiden tietoon.

QlikView'lla parempi näkyvyys dataan:

Kiilto Family Oy päätti vuonna 2010 kokeilla, miten QlikView voisi auttaa saamaan paremman näkymän olemassa olevaan dataan.
”Minulla oli ennestään jonkin verran kokemusta QlikView’sta, joten minulla oli jo kuva siitä, mihin se pystyy”, tietohallintojohtaja Tuomas Vepsäläinen kertoo. ”Kumppanimme Infrastone teki meille muutamassa päivässä toimivan demon, joka vakuutti meidät lopullisesti.”

QlikView'lla yhteinen näkymä: 

Ensimmäisenä QlikView’lla laajennettiin myynnin seurannan ominaisuuksia. Hyväksi havaittu ohjelmisto otettiin tämän jälkeen käyttöön myös varastonhallinnassa, tuotannossa, talouden ja ostojen seurannassa sekä tuotekehityksessä.

”Käytännössä QlikView on kiinni kaikissa liiketoimintaprosessimme”, Vepsäläinen sanoo. ”Voi sanoa, että meille tuli QlikView’n myötä ensimmäistä kertaa mahdollisuus aitoon konserniraportointiin.”

Vaikka taustalla pyörii useita erilaisia järjestelmiä, QlikView antaa näistä kaikista johdolle yhtenäisen näkymän. ”Käyttäjän ei tarvitse ollenkaan tietää, missä data majailee, vaan tarvittavat luvut ja tiedot vain tulevat saataville.”

Uusia oivalluksia työhön:

Kun oikea tieto on heti käytettävissä, johto saa aivan uutta tukea työhönsä. Esimerkiksi myynnin johtohenkilöt voivat saada heti työpäivän aluksi kännykkäänsä näkymän siitä, mitä tuotteita, millä katteella ja millaisille asiakkaille on edellisenä päivänä myyty.

Kun QlikView’n edut huomattiin, käyttäjäkunta alkoi pian laajeta johtoryhmän ulkopuolelle. Myös uusien moduulien käyttöönotto toi lisää työntekijöitä QlikView’n pariin ja täten saamaan työhönsä uusia oivalluksia.

Vepsäläisen mukaan tärkeä tekijä QlikView’n käytön laajenemisessa oli sen helppokäyttöisyys. ”Kun tietoa pääsee tarkastelemaan vapaasti eri kulmista, on myös helppo löytää uusia tarpeita ja käyttökohteita.”

Pienkehitystä talon sisällä, isommat Infrastonen kanssa:

Kiillolla on koulutettu kaksi työntekijää syvemmälle QlikView’n saloihin, jolloin pienkehitystä voidaan tehdä talon sisällä. Isommat hankkeet tehdään yhdessä hyväksi todetun kumppanin, Infrastonen, kanssa. ”Nopea ja joustava käyttöönotto on loppukäyttäjän kannalta oleellisen tärkeä asia. Jo yhdessä päivässä voidaan esimerkiksi saada uusi raportti tuotantoon”, Vepsäläinen kertoo.

Tiedon saumaton yhdistely:

Tietohallintojohtajaa miellyttää erityisesti se, että QlikView on erittäin helppo liittää eri datalähteisiin. Tieto haetaan suoraan kannoista, eikä väliin tarvita erillistä tietovarastoratkaisua: ”QlikView’ssa on tarpeeksi vääntöä hakemaan ja käsittelemään dataa nopeasti satojen gigatavujen tietomassoista.”

Suosittelija:

tietohallintojohtaja Tuomas Vepsäläinen

Referenssi QlikView liimaa tietovirrat yhteen
Tilaaja: Kiilto Family Oy
Toimittajan yhteyshenkilö:
Jaana Laitinen, Qlik
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
BI ja raportointi
Analytiikka
Valmistava teollisuus
Johtamistyö
Valmisohjelmisto
johdon raportointi raportointi ja analysointi raportointiratkaisut raportointi data driven analytics tietojohtaminen Data-analyysi datan hallinta datan visualisointi tietovarasto Data warehouse Analytiikan ratkaisut Analysointi Myynnin johtaminen myynninohjaus varastonhallinta tuotannonohjaus ostojen seuranta Qlikview Qlik
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Qlik:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Podcast: Miksi it-osaamisen hankinta ja soveltaminen liiketoimintaan on niin haastavaa?
Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin
EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!
City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi