Planmeca Group Digital Academy

Planmeca Group on terveysteknologia-alan vahva suunnannäyttäjä. Groupin liikevaihto on noin 734 milj. euroa (2015) ja se työllistää noin 2700 henkeä maailmanlaajuisesti.

Planmeca Oy on Planmeca Groupin suurin yritys ja yksi maailman johtavista hammashoitolaitteiden valmistajista, jonka tuotteita viedään yli 120 maahan ympäri maailmaa. Yritys valmistaa digitaalisia hammashoitokoneita, 2D- ja 3D-röntgenlaitteita, CAD/CAM-tuotteita sekä niitä tukevia ohjelmistoratkaisuja. Yrityksen pääkonttori ja tuotanto sijaitsevat Suomessa.

Planmeca Group on vahvasti sitoutunut jatkuvaan oppimiseen. Planmeca Digital Academy on Planmecan koulutustarjonnan kokoava sateenvarjokonsepti, jonka tavoitteena on kasvattaa ja nostaa maailmanlaajuisesti hammaslääketieteellistä osaamista.

Haaste

Planmecalla on laaja jälleenmyyjien ja kumppaneiden verkosto, jonka on pysyttävä ajan tasalla tuotteiden ominaisuuksista ja käytöstä. Globaalin jakeluverkoston osaamisen kehittämisellä ja kyvykkyyksien hallinnalla onkin keskeinen merkitys yrityksen liiketoiminnassa. Kysymyksessä on myös tiukasti säädelty ala, joka edellyttää verkoston osaamisen seurantaa ja raportointia henkilötasolla.

Planmeca halusi Planmeca Digital Academylle helposti skaalautuvan ja joustavasti integroitavan oppimisympäristön, joka mahdollistaisi myös kiinnostavan oppimateriaalin tuottamisen. Keskeistä oli lanseerata oppimisympäristö nopeassa aikataulussa ja jatkossa laajentaa sitä muihin liiketoiminnan tarpeisiin. Lisäksi ratkaisun visuaalisen ilmeen tuli olla Planmeca Digital Academyn brändin mukainen.

Osana toteutusta samaan oppimisympäristöön tuli huomioida myös Planmecan ja Turun yliopiston yhteisyrityksen, Nordic Institute of Dental Education (NIDE), tarpeet. NIDE tukee globaalisti hammaslääkäreiden ja -teknikoiden osaamisen kehittymistä.

Ratkaisu

Ratkaisuksi valittiin Valamis-oppimisympäristöön pohjautuva globaali, sosiaalista oppimista tukeva oppimisympäristö. Toteutuksessa käytettiin Valamis-oppimisympäristön laajaa peruskomponenttien valikoimaa, ja autettiin asiakasta tuottamaan materiaaleja Valamis Lesson Studion avulla. Oppimisympäristön pohjana olevan avoimen lähdekoodin alustan (Liferay) avulla Planmecan oppimisympäristö, Planmeca Digital Academy, saatiin sujuvasti integroitua osaksi jo käytössä olevaa käyttäjähallintaa.

Teknisen toteutuksen lisäksi myös oppimisympäristön visuaalinen ulkoasu toteutettiin yhteensopivaksi Planmeca Digital Academyn ilmeen kanssa. Arcusys Oy:n Learning Solutions -tiimi työskenteli tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa tarjoten mm. pedagogista asiantuntemusta ja apua ympäristön rakentamisen suunnitteluun ja oppimismateriaalien tuottamiseen. Laajan käyttäjäskaalan vuoksi oppimisympäristössä huomioitiin myös osaamisen eri tasot.

Lopputulos


Uuden oppimisympäristön avulla on mahdollista saavuttaa merkittäviä aika- ja matkakulusäästöjä vuosittain. Lisäksi viimeisimmän ohjeistuksen jakaminen globaalille verkostolle on nyt huomattavasti aiempaa tehokkaampaa ja sen opiskelusta syntyy seurantatietoa.

"Arcusys vakuutti meidät osaamisellaan, tuotteellaan ja innostuksellaan. Erityisen tyytyväisiä olemme käyttöönoton tehokkaaseen läpivientiin ja siihen, että projekti fokusoitui hyvin ensimmäisen tason tarpeisiimme. Emme saaneet käyttöömme pelkästään teknologiaa vaan myös osaamista siinä, miten tehostaa oppimista ja kyvykkyyksien kasvattamista", kertoo Planmecan markkinointi- ja viestintäjohtaja Maarit Vannas.

"Planmeca Group Digital Academy oli asiakkaan toimialaa koskevan tarkan säätelyn ja monipuolisten tarpeiden vuoksi meille kiinnostava haaste. Yhdistimme eri osaajista tiimin ja saimme nauttia sujuvasta yhteistyöstä asiakkaan edustajien kanssa. Lopputuloksena syntynyt oppimisympäristö kehittyy ja kasvaa vuosi vuodelta asiakkaan tarpeiden mukana", jatkaa Senior Consultant Pirkko Sillman Arcusysilta.

Suosittelija:

"Arcusys vakuutti meidät osaamisellaan, tuotteellaan ja innostuksellaan. Erityisen tyytyväisiä olemme käyttöönoton tehokkaaseen läpivientiin ja siihen, että projekti fokusoitui hyvin ensimmäisen tason tarpeisiimme. Emme saaneet käyttöömme pelkästään teknologiaa vaan myös osaamista siinä, miten tehostaa oppimista ja kyvykkyyksien kasvattamista"

Maarit Vannas, Planmecan markkinointi- ja viestintäjohtaja

Referenssi Planmeca Group Digital Academy
Tilaaja: Planmeca Group
Ajankohta:2016 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Pirkko Sillman / pirkko.sillman@arcusys.fi
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Myynti
Tuotekehitys ja suunnittelu
Ketterät menetelmät
Open source
CAD
Valmistava teollisuus
Asiantuntijapalvelut
Valmisohjelmisto
Toteutustyö
Valamis Liferay Arcusys Digital Academy Planmeca Nordic Institute of Dental Education Terveysteknologia
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Muita julkaisuja Arcusys Oy :lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana
Logistiikan ja varastoinnin trendit 2018: toimitusnopeus, IoT ja varaston automaatio