Pilvipohjainen HR-järjestelmä ei rajoita työntekoasi toimiston nurkkaan

Kuluttajat ovat tottuneet siihen, että tarvittava tieto on helposti saatavilla. Tarkoittaapa se sitten verkkopankissa palkan tarkistusta palkkapäivänä, tai lempiravintolan aukiolojen nopeaa tsekkausta mobiilissa, sen täytyy tapahtua ajasta ja paikasta riippumattomasti. Nykyaikana esimerkiksi suurin osa Google-hauista tehdään mobiilissa. Tämä tarkoittaa sitä, että sivusto, jonne haun lopputuloksena päädytään, täytyy myös skaalautua sen laitteen mukaiseksi, millä kyseistä sivua tarkastellaan.

Nettisivujen ei tule sanella meille ehtoja, missä ja milloin niitä voidaan käyttää. Ennen hyväksyttiin, että tietojärjestelmät toimivat aamukahdeksasta iltaneljään. Sen jälkeen kone menee kiinni ja järjestelmä jää odottamaan seuraavaa työpäivää. Työntekijä ei pääse koskemaan siihen sitä ennen, vaikka tarve olisi. Tämän päivän kuluttajat eivät tällaisia rajoitteita salli, eikä pidäkään. Tietojärjestelmät ovat myös saatettava nykypäivään, ja tämä koskee myös HR-ratkaisuja.Vaadi HR-järjestelmältä enemmän

HR-järjestelmän tulee olla ajanmukainen. Työt eivät enää rajoitu toimistolle, vaan etätyöt ovat monessa työpaikassa mahdollisia, osassa jopa pakollisia. Työpiste on usein se, mikä sopii parhaiten juuri siihen hetkeen.

Otetaan esimerkki oikeasta elämästä: Työntekijä Liisa on sairastunut ja täyttää kotoa käsin poissaoloilmoituksen HR-järjestelmään. Esimies Paula tarkistaa ja hyväksyy alaisensa poissaoloilmoituksen itse olemalla vasta matkalla työpaikalle aamun ruuhkabussissa. Henkilöstöpäällikkö Tuomo päivittää aamupäivällä HR-järjestelmästä tuoreimmat poissaolotilastot iltapäivän johtoryhmän kokousta varten. Tieto kulkee siis näppärästi ilman manuaalista työtä järjestelmässä eteenpäin. Tämä ei vaadi sitä, että täytyy olla kirjautuneena työpaikan verkkoon. Järjestelmän käyttäminen onnistuu niin kotona omalla tietokoneella kuin vaikkapa kahvilassa kirjautumalla sen wifiin. Tai mitä parasta – HR-järjestelmä on aina mobiilissa mukana. Käden ulottuvilla. Nykyaikaisen henkilöstöhallintojärjestelmän tulee olla skaalautuva, jotta se palvelee käyttäjiänsä parhaiten.Selkeä käyttöliittymä ohjaa käyttäjäänsä

Mepcon selainpohjainen käyttöliittymä on suunniteltu vastaamaan nykyajan vaatimuksia. Sen käyttäminen on tehty käyttäjälle niin helpoksi, että ohjekirjasta ei tarvitse avata missään vaiheessa. Palvelumuotoilun voidaan nähdä onnistuneen, kun käyttäjä itse hahmottaa, kuinka järjestelmää käytetään ja miten erilaiset lomakkeet täytetään. Järjestelmän tulee siis ohjata käyttäjäänsä eteenpäin, jolloin myös sen käyttöaste organisaatiossa kasvaa. Onko mitään niin turhauttavaa kuin järjestelmä, jonka käyttö on hankalaa? Järjestelmän käyttöaste tulee olla 100 %, jotta siitä saadaan täysi teho irti. Se onnistuu vain silloin kun käyttöliittymä on selkeä.

Mepcon HR-järjestelmän web-työpöytä skaalautuu käytettävän laitteen mukaan, oli se sitten mobiili, tabletti tai tietokone. Jokaisessa laitteessa käytettävyyden täytyy olla helppoa ja loppuun asti mietittyä.

Onko teidän yrityksenne HR-järjestelmä päivitetty vuoteen 2017? Siinäpä mainio lupaus kuluvalle vuodelle.


Blogin kirjoittaja on Jenni Ylipahkala, joka työskentelee markkinointiasiantuntijana Accountor HR Solutions'ssa, entisessä Mepcossa. Työ markkinoinnin parissa on Jennin mielestä antoisaa, koska mikään työpäivä ei ole samanlainen ja joka päivä oppii jotain uutta.

Bloggaus Pilvipohjainen HR-järjestelmä ei rajoita työntekoasi toimiston nurkkaan
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Accountor HR Solutions Oy:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
HR
Projektinhallinta
Integraatiot
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Dokumenttien hallinta
IT
Valmisohjelmisto
Tuki- ja ylläpitotyö
Mepco HRM
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Accountor HR Solutions Oy:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä
Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana