Pieksämäen kaupungin verkkosivuston uudistaminen

Tilaaja: Pieksämäen kaupungin verkkosivujen uudistaminen

Ajankohta: 2015

Tagit: Graafinen suunnittelu, Käyttöliittymäsuunnittelu, Webkehitys, Wordpress, Julkishallinto, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö, Trimedia, Wordpress

post_image

Tekijä: Trimedia Oy
Tärkein teknologia: WordPress
Projektin budjetti: 10 000–30 000 €
Palvelun tyyppi: Julkisen organisaation tai yhdistyksen sivusto

Käytettävyyden ja päivitettävyyden parantaminen

Pieksämäen kaupunki toivoi sivustouudistukseeltaan erityisesti kahta asiaa: sivuston sujuvampaa käytettävyyttä käyttäjän kannalta sekä vaivattomampaa päivitettävyyttä ylläpitäjille. Tämän lisäksi keskiössä olivat visuaaliset elementit ja mobiilikäytettävyys.

Sivuston rakenteen ja toiminnallisuuksien selkeyttäminen


Käytettävyyttä lähdettiin parantamaan erityisesti sivuston rakenteen ja sen toiminnallisuuksia selkeyttämällä. Käyttökokemus on parantunut ja erityisesti sisältöjen ja toiminnallisuuksien hyvä löydettävyys sivuilla on saanut kiitosta. Uusi, kaupungin visuaalisen identiteetin mukainen ulkoasu, tuo sivustolle tavoitteiden mukaista vireyttä. Koska käyttöliittymä huomioi näyttökoon lisäksi myös käyttötavan (hiiri vs. kosketus), kokonaisuus toimii saumattomasti eri päätelaitteilla.


Erityisratkaisuista esimerkkeinä toimii tapahtumakalenteri, joka integroituu kaupungin muihin sivuihin. Tapahtumien vienti kalenteriin on lisäksi monissa kohdin automaattista.

Pieksämäen kaupungin sivut

Pinterest

Muita julkaisuja Trimedia Oy:lta