Pellervo Seura

Tilaaja: Pellervo Seura

Ajankohta: 2013 -

Toimittajan yhteyshenkilö: Henri Halmelahti

Tagit: Viestintä, Myynti, Tuotanto, Tuotekehitys ja suunnittelu, Projektinhallinta, Ketterät menetelmät, Webkehitys, Palvelin- ja kapasiteettipalvelut, Käyttäjähallinta, Verkkokaupparatkaisut, Sisällönhallinta, Google, Open source, Julkaisujärjestelmä CMS, Linux, Asiantuntijapalvelut, Media, Konsultointi, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö, Koulutus

post_image

Pellervo Seuran kotisivut olivat uudistuksen tarpeessa. Sisältöä oli paljon, mutta sisällönhallintajärjestelmää ei. Tämä takia pienikin päivitys aiheutti suuren työn. Teimme Pellervolle ratkaisuksi Wordpress CMS -alustaan perustuvan kotisivutoteutuksen. Pellervo siirsi myös kaikki lehtien kotisivut tälle julkaisujärjestelmälle.


Pellervolla olis tarve myydä julkaisuja kotisivulla. Luonnollinen ja kustannustehokas ratkaisu tähän on Woocommerce-verkkokauppamoottoria hyödyntävä toteutus, joka integroitiin saumattomasti osaksi muuta sivustoa.

Sivusto toteutettiin käyttäen Wordpress CMS -alustaa. Erityisen hyödyllinen on tässä tapauksessa multisite-konfiguraatio, jonka avulla samasta hallintapaneelista voidaan ylläpitää neljää sivustoa. Myös käyttöoikeuksien hallinta on nopeaa.

Pellervon tapauksessa sisältöä ja erilaisia sivupohjia oli huomattava määrä, minkä takia responsiivisuus ja toimivuus mobiililaitteissa täytyi miettiä tarkoin. Lisäksi jokaisella lehdellä on omat sivustonsa, joka lisää erilaisten variaatioiden määrää.

Wordpressin avulla kaikki sisällöt kuitenkin pystyttiin asettamaan sujuvasti paikalleen, ja erityissisältöä(kuten digikirjasto) varten luotiin omat artikkelityyppinsä.

Wordpress-järjestelmän ja tinkimättömän toteutuksen avulla Pellervon sivustolla voidaan näyttää sisältöä dynaamisesti eri paikoissa, jopa kokonaan eri sivustolla. Tästä on esimerkkinä pääsivun alaosa, jossa näytetään viimeisimmät artikkelit jokaisesta lehdestä. Tämä lisää sisällön uudelleenkäytettävyyttä ja löydettävyyttä, sekä parantaa käyttäjien vierailujen pituutta.

Pellervon kotisivut toimivat myös matkapuhelimella sekä tabletilla. Tämä pitää sisällään kaiken erityissisällön, kuten upotetun Woocommerce-verkkokaupan, tapahtumakalenterin jne.

Lisätietoa: http://lamia.fi/pellervo.php

Suosittelija:

Matti Ketola

Pinterest

Muita julkaisuja Lamia Oy:lta