Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen verkkokauppa

Tilaaja: Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Ajankohta: 2014 -

Toimittajan yhteyshenkilö: Henri Halmelahti

Tagit: Logistiikka, Myynti, Tuotekehitys ja suunnittelu, Viestintä, Graafinen suunnittelu, Maksaminen, Ohjelmistokehitys, Verkkokaupparatkaisut, Webkehitys, Google, Linux, Open source, Julkishallinto, Kauppa, Raaka-aineet ja energia, Konsultointi, Koulutus, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö, verkkokauppa, responsiivisuus, magento

post_image

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on sosiaalinen, voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen organisaatio, jonka toiminta tähtää luonnonvarojen kulutuksen vähentämiseen ja uudelleenkäytön edistämiseen. Verkkokauppaprojektissa Kierrätyskeskuksen päämääränä oli kehittää toimintaansa siirtämällä toimiva käytettyjen tuotteiden myymäläkonsepti kokonaisuudessaan verkkoon. Tavoitteena tämä oli kunnianhimoinen, sillä jokaisen tuotteen ollessa uniikki täytyi ratkaista, kuinka tuotteet luodaan verkkokauppaan nopeasti, hyvillä kuvilla ja tuotetiedoilla sekä kuinka varmistetaan, että uniikkia tuotetta ei osteta useaan kertaan.

Ratkaisuksi valikoitui Lamian toteuttama Magento-verkkokauppa, responsiivisena ja täysin Kierrätyskeskukselle alusta asti rakennetulla ulkoasulla.
Palvelu haluttiin lisäksi saada toimimaan sulavasti mahdollistaen useamman sadan samanaikaisen käyttäjän selailu verkkokaupassa. Tähän haasteeseen pystyttiin vastaamaan Magento-optimoidulla palvelinratkaisulla sekä nopeusoptimoinnilla.

Erityisen onnistuneita ominaisuuksia kaupassa ovat mobiilikäytettävyys(edistyksellinen off-canvas-menu), ostoprosessin selkeys mutta informatiivisuus(mm. luonnonvarasäästöluvut) sekä tuotteiden varaamisjärjestelmä, kun asiakas lisää uniikkeja tuotteita koriin.
Lisäksi verkkokaupan blogi- ja sisältöominaisuuksien avulla tiedottaminen asiakkaille on vaivatonta.

Suosittelija:

Katri Mannila

Pinterest

Muita julkaisuja Lamia Oy:lta