Oulun yliopisto

Tilaaja: Oulun yliopisto

Toimittajan yhteyshenkilö: Janne Kalliola

Tagit: Markkinointi, Viestintä, Webkehitys, Sisällönhallinta, Arkkitehtuuri, Integraatiot, Julkaisujärjestelmä CMS, Open source, Koulutusala, Tuki- ja ylläpitotyö, Drupal

post_image

Oulun yliopisto on Suomen kolmanneksi suurin yliopisto, jossa opiskelee noin 16 000 opiskelijaa. Tiedekuntia Oulun yliopistossa on kuusi ja koulutusaloja kahdeksan. Oulun yliopiston verkkopalvelu on yli sadan sivuston muodostama kokonaisuus. 


Exove on suunnitellut ja toteuttanut Drupal-pohjaisen julkaisujärjestelmän Oulun yliopistolle. Järjestelmän avulla yliopisto pystyy helposti ja keskitetysti luomaan uusia sivustoja ja hallinnoimaan olemassa olevien sivustojen sisältöä. 

Verkkopalvelun suunnitteluvaihe toteutettiin työpajoina, joissa asiakkaan julkaisuprosessi- ja sisältöideat sovitettiin Drupal-järjestelmän arkkitehtuuriksi ja sisältötyypeiksi. Samalla käynnistettiin prosessi asiakkaan laajan sisällöntuottajajoukon sitouttamiseksi projektiin ja sisällön tuottamiseen uuteen ympäristöön. Projektin laajuuden vuoksi se paloiteltiin osiin, jotka toteutettiin prioriteettijärjestyksessä.

Toteutettu ratkaisu mahdollistaa hajautetun sivuston ylläpidon eri laitoksissa ja yksiköissä, joissa ihmisillä on erilaiset taitotasot verkkosisällön ylläpitoon, säilyttäen samalla sivuston yhtenäisyyden ja brändin.

Uudet ja helposti ylläpidettävät verkkosivut ovat vaikuttaneet merkittävästi siihen, että Oulun Yliopiston uusien opiskelijoiden hakumäärät ovat lisääntyneet viime vuosina keskiarvoa enemmän.


Pinterest

Muita julkaisuja Exove:lta