Osaaminen ja eteenpäin pyrkivä asenne yhdistävät Jollaa ja Tietoa

post_image

Jolla, riippumaton mobiililaitetoimittaja ja Sailfish-käyttöjärjestelmän kehittäjä, päätti haastaa itsensä ja tuoda markkinoille uuden, innovatiivisen älypuhelimen puolessa vuodessa. Tämän haasteen toteuttamiseen tarvittiin juuri oikeanlainen kumppani.


”Tällaiselle pienelle yritykselle on ratkaisevan tärkeää, että meillä on maailman paras osaaminen ja ihmiset, jotka suhtautuvat työhönsä intohimoisesti”, sanoo Marc Dillon, yksi Jollan perustajista ja pääkehittäjä.

”Koko maailman mittakaavassa on vain vähän ihmisiä, joilla on älypuhelimien ohjelmistojen kehittämiseen sekä niiden integroimiseen ja tuotteistukseen tarvittavaa osaamista. Tiedolla on paljon tällaisia osaajia.”

”Kumppanuutemme Tiedon kanssa toi projektiin ihmisiä, jotka pystyivät tulemaan helposti mukaan, arvioimaan tarpeitamme ja osallistumaan heti töihin ilman pitkää määrittelyprosessia. Tämä toi yhteistyöhömme paljon luottamusta – luotimme siihen, että kun Tieto tuli mukaan projektiimme, he tiesivät tarkalleen, mitä tarvittiin erinomaisen älypuhelimen ja erinomaisen käyttöympäristön luomiseen”, muistelee Dillon.

Tiedon avulla Jolla toi älypuhelimensa markkinoille ajoissa odotetulla laatutasolla. Mutta yhteistyö ei päättynyt siihen.

Tieto jatkaa työskentelyä Jollan kanssa ja auttaa laajentamaan Sailfish-ekosysteemiä muille kumppaneille. Dillon kertoo, että tämän ansiosta Jolla voi keskittyä Sailfish-käyttöjärjestelmän ja omien laitteidensa kehittämiseen. 

Sailfish kaikille 

”Jolla saavuttaa skaalautuvuuden esimerkiksi työskentelemällä Tiedon ja muiden vastaavien yritysten kanssa, jotka auttavat käyttöympäristömme skaalaamisessa eri valmistajille ja toimialoille”, sanoo Dillon. ”Lisäksi Tieto auttaa Sailfish-käyttöjärjestelmän ottamisessa käyttöön muissa tuotteissa.”

”Kun muut laitetoimittajat haluavat luoda Sailfish-käyttöjärjestelmällä toimivan laitteen, Tieto voi tarjota heille palveluita, jotka auttavat heitä mukauttamaan käyttöympäristön laitteeseensa ja optimoimaan sen toiminnan”, kertoo Hannu Arvelo,, Tiedon Head of Business Development, Mobile Devices and Consumer, Electronics.

”Voimme auttaa heitä integroimaan palvelunsa tiiviimmin laitteen käyttöliittymään sekä tarjota jatkokehitystä ja erikoisominaisuuksia. Lisäksi voimme toimittaa käyttöympäristön laadunvarmistuspalveluita”, kertoo Arvelo.

Tieto tarjoaa näitä palveluita Product Development Services -liiketoimintansa kautta. Tiedolla on 4 000 työntekijää, ja sen asiantuntijat auttavat asiakkaita globaaleilla laite-, tietoliikenne- ja puolijohdesektoreilla kehittämään tuotteitaan. Palvelutarjontaa on teknisestä konsultoinnista aina asiakkaan tuotekehitysprosessin osan kokonaisvastuun ottamiseen. Lisätietoja (Tieto.com).

Pitkälle kehittynyt ja riippumaton käyttöympäristö

Miksi alkuperäisen laitevalmistajan pitäisi harkita Sailfish-käyttöjärjestelmää seuraavaan laitteeseensa?

”Olemme työskennelleet useiden mobiililaitevalmistajien ja viihde-elektroniikkayritysten kanssa eri puolilla maailmaa, ja tiedämme, että monet niistä harkitsevat toista käyttöjärjestelmää Androidin lisäksi. Sailfish on erittäin hyvä vaihtoehto, koska se on hyvin suorituskykyinen käyttöjärjestelmä, valmis markkinoille ja mahdollistaa paremman erottuvuuden ja omien palveluiden integraation. Jolla on riippumaton ja neutraali, joten ei ole olemassa mitään eturistiriitoja tai rajoituksia sille, millaisia palveluita suoritetaan Sailfish-laitteissa”, kertoo Arvelo.

”Toiseksi, Sailfish-käyttöjärjestelmä on kypsä, avoimen koodin käyttöympäristö, ja siihen on tehty huomattavia investointeja. Jollan Sailfish-kehityksen pohjana on MeeGo-käyttöympäristö, jota Nokia ja Intel työstivät vuosien ajan. Avoimuus tarkoittaa myös sitä, että kumppaneilla on hyvä näkyvyys ja vaikutusmahdollisuudet Sailfishin ominaisuuksiin ja tulevaisuuden suunnitteluun.”

”Lopuksi voi todeta, että Sailfish-käyttöjärjestelmä on yhteensopiva Androidin kanssa ja voi toimia Android-sovellusten käyttöympäristönä, joten vaikka sinulla olisi uusi puhelin, voit silti käyttää sovelluksia, jotka on saatavilla Androidille”, Arvelo lopettaa.

Osa Jollan tarinaa

Marc Dillon kertoo, että hän odottaa Jollan ja Tiedon yhteistyöltä enemmänkin kuin Sailfish-käyttöjärjestelmän käytön mahdollistamista muille laitetoimittajille.

”Tieto auttaa meitä laajentamaan vaikutusalaamme ja mahdollisuuksiamme, kun teemme yhteistyötä yhteisömme kanssa ja lisäämme sille tärkeitä ominaisuuksia”, Dillon kertoo ja jatkaa:

”Suunnitelmissamme muhii uusia laitteita, ja uskon, että Tiedosta tulee osa myös niiden tarinaa.”

Suosittelija:

”Tieto auttaa meitä laajentamaan vaikutusalaamme ja mahdollisuuksiamme, kun teemme yhteistyötä yhteisömme kanssa ja lisäämme sille tärkeitä ominaisuuksia. Suunnitelmissamme muhii uusia laitteita, ja uskon, että Tiedosta tulee osa myös niiden tarinaa.”

Marc Dillon, yksi Jollan perustajista ja pääkehittäjä

Referenssi Osaaminen ja eteenpäin pyrkivä asenne yhdistävät Jollaa ja Tietoa
Tilaaja: Jolla
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Markkinointi
Myynti
Projektinhallinta
Tuotekehitys ja suunnittelu
Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Laadunvarmistus
Mobiilikehitys
Telekommunikaatio
Konsultointi
Android
Open source
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Tieto Oyj:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa