Oriola-KD:n verkkosivu-uudistus kolminkertaisti kävijämäärän

post_image

Digitaalinen asiakaskokemus löytyy tällä hetkellä lähes kaikkien yritysten strategioista. Verkkosivut pitäisi uudistaa asiakaslähtöisiksi ja samaan aikaan pitäisi huomioida sivujen toimivuus erilaisilla päätelaitteilla. Oriola-KD otti uusien sivujensa suunnittelun lähtökohdaksi asiakkaat ja moderni teknologia valjastettiin palvelemaan heidän tarpeitaan.
Lukematon joukko erilaisille alustoille tehtyjä verkkosivuja. Sisältöä, joka ei kosketa ketään. Puuttumaan jää juuri se tieto, jota kävijä kipeimmin tarvitsisi. Tämä monelle suurellekin yritykselle tuttu tilanne vaivasi myös Oriola-KD:n vanhoja verkkosivuja.

Oriola-KD julkaisi uudet responsiiviset nettisivunsa joulukuussa 2015. Uuden sivuston toteutus haastaa konservatiivisen lääketukkurin imagoa ja nostaa palveluiden keskiöön asiakkaat ja muut sidosryhmät, kuten sijoittajat ja työnhakijat.

Asiakkaiden tarpeet suunnittelutyön keskiössä

Asiakkaiden tarpeiden ymmärtäminen oli tärkeä osa suunnittelutyötä. Toteutuksessa asiakaskeskeisyys on huomioitu toimialalle poikkeuksellisella tavalla. Toteutuksen ytimessä on digitaalinen asiakaspolku, jolla varmistetaan asiakkaille nopea ja helppo asiointikokemus.

Yksi Oriola-KD:n strategian avaintavoitteista on sähköisen liiketoiminnan aktiivinen kehittäminen. Yhtiö tarjoaa kuluttajille laadukkaita tuotteita ja asiantuntemusta, lääkeyrityksille ja muille terveydenhuollon toimijoille logistiikkaa ja muita asiantuntijapalveluita. Yhtiön verkkokaupat Ruotsissa, Suomessa ja Latviassa ovat voimakkaasti kasvava osa liiketoimintaa, jonka merkitys tulee edelleen kasvamaan. Kansainvälisenä toimijana Oriola-KD:n oli otettava verkkosivujen toteutuksessa huomioon markkinakohtaiset tarpeet ja eri kieliryhmät.

- Kohderyhmien erilaiset tarpeet johtavat usein siilomaiseen lähestymistapaan ja rikkonaiseen asiakaskokemukseen. Käytimme paljon aikaa sen suunnitteluun, miten tuomme eri kohderyhmille relevantin sisällön helposti lähestyttäväksi säilyttäen samalla yhtenäisen ja brändinmukaisen asiakaskokemuksen.

Verkkosivu-uudistuksessa otettiin huomioon myös sisäiset käyttäjät. Hyvä käyttökokemus ja selkeät prosessit ovat tärkeitä, jotta sisältö pysyy tuoreena ja on hyödynnettävissä helposti erilaisten tarpeiden mukaan.

- Tavoitteenamme oli yksinkertaistaa ja helpottaa sisällöntuotannon prosesseja, jolloin aikaa vapautuu itse sisällöntuotantotyöhön eli siihen, mikä tarjoaa loppukäyttäjälle lisäarvoa. Asiakasrajapinnassa työskentelevä henkilöstömme osallistui myös sisältöjen suunnitteluun ja näin sisällöissä kuuluu vahvasti tarinallisuus ja asiakkaiden ääni.

Mittarit kertovat onnistumisesta

Onnistunut verkkosivu-uudistus todennetaan paitsi asiakaspalautteen myös numeraalisten mittarien avulla. Oriola-KD:n verkkosivujen analytiikka huomioitiin sivujen suunnittelussa ja sitä hyödynnetään myös jatkokehityksessä.

- Mobiilikäyttäjien määrä kasvaa jatkuvasti. Uuden sivuston alustaksi valittiin responsiivinen Episerver, joka toimii moitteettomasti erilaisissa päätelaitteissa. Oriola-KD:n verkkosivu-uudistus näkyy positiivisesti verkkosivujen statistiikassa. Uudistuksen myötä sivujen kävijämäärä on kolminkertaistunut ja palaavien kävijöiden määrä kasvanut 35 %.

- Seuraamme kävijästatistiikkaa säännöllisesti ja kehitämme sen pohjalta sivuja edelleen vastaamaan paremmin kävijöiden tarpeita.

Kumppanina toteutuksessa Oriola-KD:lla oli Innofactor, joka vastaa jatkossa myös sivuston teknisestä ylläpidosta.

- Olemme uusiin sivuihimme erittäin tyytyväisiä ja olemme ilmoittaneet sivut Cannes Lions -kilpailuun kategoriaan lääkeala. Kilpailun voittajat selviävät 19. kesäkuuta.

Suosittelija:

Halusimme rakentaa sivuston, joka vahvistaa yrityksemme yhtenäistä brändiä: Oriola-KD:n uniikkia roolia lääkeyritykset, muut terveydenhuollon toimijat ja kuluttajat yhdistävänä palveluntarjoajana, sanoo uuden sivuston konseptista vastaava Oriolan Digital Manager Leila Mojtahedi.

Leila Mojtahedi

Referenssi Oriola-KD:n verkkosivu-uudistus kolminkertaisti kävijämäärän
Tilaaja: Oriola-KD
Toimittajan yhteyshenkilö:
Leila Leila Mojtahedi, Digital Manager
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Markkinointi
Myynti
Viestintä
Ketterät menetelmät
Webkehitys
Kauppa
Valmistava teollisuus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Julkaisujärjestelmä CMS
EpiServer
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Innofactor Oyj:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Mediaparoni Ilkka Lavas rakentaa Eat And The Citystä globaalia ravintoloiden markkinapaikkaa
Podcast: Miksi it-osaamisen hankinta ja soveltaminen liiketoimintaan on niin haastavaa?
Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin
EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!