Optisesti luettava kotiateriatilaus - Helposti hyvää!

Tilaaja: Tampereen Ateria

Ajankohta: 2012 -

Toimittajan yhteyshenkilö: Ilkka Mikkonen

Tagit: Toiminnanohjaus ERP, Tietohallinto, Tuotekehitys ja suunnittelu, Käyttäjähallinta

post_image

Tampereen Ateria on Tampereen Kaupungin liikelaitos, joka tarjoaa ruokaa päivittäin 35 000 asiakkaalleen mm. kouluissa, päiväkodeissa sekä hoitolaitoksissa. Osana kotona asumisen tukemista Tampereen Ateria valmistaa ja toimittaa maittavia kotiaterioita vanhuksille sekä muille ateriapalveluita kotihoidossa tarvitseville. Asiakkaita kotiateriapalvelulla on 1500 ja kotiateriatilauksia käsitellään vuodessa 85 000. Tampereen Aterian ravintokeskus Koukun Helmi tarvitsi avukseen IT-automaatiota, kun tilausten manuaalinen käsittely alkoi viedä liikaa resursseja ja olla liian hankalaa.


Kotiateriaan kuuluvat tuotteet valmistetaan, pakataan ja toimitetaan asiakkaille kahdesti viikossa. Kuljetuspalvelu toimittaa ateriat asiakkaan jääkaappiin saakka ja jopa lämmittää ne tarvittaessa. Kotiateriapalvelun asiakas saa täytettäväkseen ruokien tilauslomakkeen, josta hän valitsee haluamansa ateriat ja kirjaa käsin haluamansa määrät. Tilauslomakkeet palautuvat ruokakuljettajan mukana Koukun Helmeen, jossa tilaukset käsitellään skannaamalla ne nippuina ReadSoftin tulkintaohjelmistoon. Käyttäjä voi tietokoneelta seurata työn etenemistä ja hänen tarvitsee puuttua vain virheraportteihin, esimerkiksi verrata asiakkaan tilausoikeuksia poikkeavaan tilausmäärään.

Aiemmin ohjelmaan syötettiin käsin tiedot ateriatilauslomakkeilta. Työaikaa kului 3-4 päivää viikossa. Manuaalinen vaihe korvattiin skannauksella ja
tulkintasovelluksella 2012. Teimme testausta muutaman kuukauden ja siirsimme ohjelmiston tuotantoon kesällä 2012. Automaatioon siirtymisen tavoitteena oli, että 80 % tilauksista menisi läpi ilman manuaalisia korjauksia, kertoo
projektista vastannut hallinto- ja talouspäällikkö Heli Siukonen.

Todellisuudessa on saavutettu reilusti suurempi määrä virheettömästi läpi menneitä tilauksia eli 90 % ja lopuissa 10 %:ssa virhe voi olla esimerkiksi siinä, että asiakas on tilannut enemmän kuin mihin on oikeutettu. Ohjelmistonhan voi opettaa tulkitsemaan vaikka millaisia numerokoukeroita. Nyt tuntuu niin näppärältä – ja ihan hassulta, että joskus on toimittu manuaalisesti, toteaa Heli Siukonen tyytyväisenä. 

Ateriatilausten kanssa työskentelee Koukun Helmessä enää yksi henkilö. Aikaa tilausten käsittelyyn kuluu nyt vajaa päivä viikossa.

Suosittelija:

Pyydä meiltä referenssicase

Pinterest

Muita julkaisuja ReadSoft Oy:lta