Optisesti luettava kotiateriatilaus - Helposti hyvää!

post_image

Tampereen Ateria on Tampereen Kaupungin liikelaitos, joka tarjoaa ruokaa päivittäin 35 000 asiakkaalleen mm. kouluissa, päiväkodeissa sekä hoitolaitoksissa. Osana kotona asumisen tukemista Tampereen Ateria valmistaa ja toimittaa maittavia kotiaterioita vanhuksille sekä muille ateriapalveluita kotihoidossa tarvitseville. Asiakkaita kotiateriapalvelulla on 1500 ja kotiateriatilauksia käsitellään vuodessa 85 000. Tampereen Aterian ravintokeskus Koukun Helmi tarvitsi avukseen IT-automaatiota, kun tilausten manuaalinen käsittely alkoi viedä liikaa resursseja ja olla liian hankalaa.


Kotiateriaan kuuluvat tuotteet valmistetaan, pakataan ja toimitetaan asiakkaille kahdesti viikossa. Kuljetuspalvelu toimittaa ateriat asiakkaan jääkaappiin saakka ja jopa lämmittää ne tarvittaessa. Kotiateriapalvelun asiakas saa täytettäväkseen ruokien tilauslomakkeen, josta hän valitsee haluamansa ateriat ja kirjaa käsin haluamansa määrät. Tilauslomakkeet palautuvat ruokakuljettajan mukana Koukun Helmeen, jossa tilaukset käsitellään skannaamalla ne nippuina ReadSoftin tulkintaohjelmistoon. Käyttäjä voi tietokoneelta seurata työn etenemistä ja hänen tarvitsee puuttua vain virheraportteihin, esimerkiksi verrata asiakkaan tilausoikeuksia poikkeavaan tilausmäärään.

Aiemmin ohjelmaan syötettiin käsin tiedot ateriatilauslomakkeilta. Työaikaa kului 3-4 päivää viikossa. Manuaalinen vaihe korvattiin skannauksella ja
tulkintasovelluksella 2012. Teimme testausta muutaman kuukauden ja siirsimme ohjelmiston tuotantoon kesällä 2012. Automaatioon siirtymisen tavoitteena oli, että 80 % tilauksista menisi läpi ilman manuaalisia korjauksia, kertoo
projektista vastannut hallinto- ja talouspäällikkö Heli Siukonen.

Todellisuudessa on saavutettu reilusti suurempi määrä virheettömästi läpi menneitä tilauksia eli 90 % ja lopuissa 10 %:ssa virhe voi olla esimerkiksi siinä, että asiakas on tilannut enemmän kuin mihin on oikeutettu. Ohjelmistonhan voi opettaa tulkitsemaan vaikka millaisia numerokoukeroita. Nyt tuntuu niin näppärältä – ja ihan hassulta, että joskus on toimittu manuaalisesti, toteaa Heli Siukonen tyytyväisenä. 

Ateriatilausten kanssa työskentelee Koukun Helmessä enää yksi henkilö. Aikaa tilausten käsittelyyn kuluu nyt vajaa päivä viikossa.

Suosittelija:

Pyydä meiltä referenssicase

Referenssi Optisesti luettava kotiateriatilaus - Helposti hyvää!
Tilaaja: Tampereen Ateria
Ajankohta:2012 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Ilkka Mikkonen
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Toiminnanohjaus ERP
Tietohallinto
Tuotekehitys ja suunnittelu
Käyttäjähallinta
 
Pinterest

Muita julkaisuja ReadSoft Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Top 10 maailman parhaat ohjelmistot
Nouseva ohjelmistokehitystalo kasvaa yrityskaupoilla - Solidabis hankki palvelumuotoiluosaamista
Miten verkkopalvelu viedään onnistuneesti maailmalle?
Inbound-markkinointi: Hubspot jyrää Suomen johtavana markkinoinnin automaation teknologiana
Liiketoiminnan jatkuvuudenhallinta paranee paikkatiedon avulla
Moderni pilvipalvelu yhdistää kotimaisen konesalin, globaalin pilven ja co-locationin tietoturvalliseksi hybridiksi