Opel-varaosien verkkokaupparatkaisu

Tilaaja: Auto Åström Oy

Ajankohta: 2012 - 2013

Toimittajan yhteyshenkilö: Jyrki Sundström, Verkkoasema Oy

Tagit: Open source, Viestintä, Tuotanto, Tuotekehitys ja suunnittelu, Projektinhallinta, Integraatiot, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö, Kauppa, Verkkokaupparatkaisut

Lähtökohta:
Verkkokauppa osaksi liiketoimintaa
AutoÅström on autojen myyntiin ja huoltoon keskittynyt perinteikäs yritys, joka toimii Oulussa, Kokkolassa ja Ylivieskassa. Asiakkaalla oli idea alkaa myymään Opel-varaosia verkkokaupan välityksellä. Olennaisia vaatimuksia verkkokaupan toteutukselle oli kaupan kiinteä integrointi asiakkaan olemassa oleviin järjestelmiin, jotta verkkokauppasta muodostuu kiinteä osa asiakkaan liiketoimintaa.

Ratkaisut:
Alustana osCommerce
Verkkokaupan www.autonvaraosa.fi alustana toimii osCommerce, jonka päälle on tehty tarvittavat asiakaskohtaiset ratkaisut ja räätälöinnit. Kauppaan on toteutettu vaativien tuotetietointegrointien lisäksi automatisoidut tilausviestit eri toimipaikkoihin valitun toimituspaikkakunnan perusteella. Tuotetiedot haetaan automaattisesti General Motorsin tuotetietokannasta ja varastosaldo- ja hintatiedot autoalan toiminnanohjausjärjestelmästä. Kauppaan on yhdistetty myös Itellan Prinetti osoitekorttien tulostukseen. Tilaaja maksaa ostoksensa verkkokaupassa Suomen Verkkomaksujen maksupalvelun välityksellä.

Hyödyt ja kokemukset:
Suomen suurin Opel-varaosien verkkokauppa
Autonvaraosa.fi-verkkokauppa on Suomen suurin Opel-varaosien verkkokauppa. Tekniikaltaan edistyksellisessä kaupassa hinnoiteltuja tehdastuotteita löytyy jo yli 220,000. Tuotteet löytyvät monipuolisilla hakuominaisuuksilla joko mallin perusteella tai suoraan AutoMasterin tai EPC:n tuotenumerolla. Tuotteita voi hakea myös alennusprosentin mukaan. Tuotteet voi tilata Matkahuollon toimituspaikkoihin tai ne voi noutaa AutoÅströmin liikkeistä.

Suosittelija:

"Verkkokaupan myötä markkina-alue laajeni ja kivijalka-myymälöidenkin myynti piristyi. Sain myös Verkkoasemalta apua markkinointiin, jonka tehoa voi jokainen mitata esim. hakemalla Googlella “Opel varaosia". Sitoutuminen asiaani näkyy myös tuloksissa!"

Rene Åström toimitusjohtaja, AutoÅström Oy

Pinterest

Muita julkaisuja Verkkoasema Oy:lta