Onnin Auto Oy - Enemmän nykyisillä resursseilla!

Onnin Auto Oy:n asiakkaat ovat raskaan kaluston yrittäjiä, joiden liiketoiminta on riippuvainen oikea-aikaisista varaosatoimituksista. Heidän tappionsa ovat suuret, mikäli ajoneuvot seisovat odottaen osia. Vastatakseen tähän haasteeseen, Onnin Auto hankki Optiscan toimittaman Abakus-varastonohjausjärjestelmän, jonka avulla varmistetaan, että tilatut varaosat saapuvat asiakkaalle juuri tilauksen mukaisesti ja oikeaan aikaan.

Enemmän nykyisillä resursseilla!

Optiscanin toimittaman Abakus-varastonohjausratkaisun ja siihen liittyvän taustajärjestelmän avulla hallinnoidaan tilaus-toimitusketjua. Abakus-varastonohjausjärjestelmällä työnjohto voi seurata reaaliajassa mitä tuotteita varastoon on tullut ja mitä on vielä vastaanottamatta tai hyllyttämättä. Näin voidaan ohjata resursseja sinne missä niitä tarvitaan, toteaa Onnin Auton logistiikkajohtaja Joni Juvonen. Parantunut työn ohjattavuus sekä toiminnan tehostaminen ovat nostaneet tuottavuutta jopa 25 prosenttia, jatkaa Juvonen.

Abakus-varastonohjausjärjestelmä hoitaa koko prosessin vastaanotosta asiakastoimituksiin

Vastaanotossa toimittajilta saapuneet tavarat kirjataan Optiscanin toimittamilla Intermec-käsipäätteillä Abakus-varastonohjausjärjestelmään. Sarja- ja eränumerotiedot syötetään järjestelmään samalla, kun tavara otetaan vastaan. Tarvittaessa voidaan täydentää myös tuotteen paino- ja mittatiedot. Vastaanoton yhteydessä osa tuotteista "brändätään" Onnin Autolle. Tuotteisiin tulostetaan tuotemerkinnät sekä viivakoodit, minkä jälkeen ne hyllytetään vapaalle hyllypaikalle.

Onnin Auto käyttää Abakus-järjestelmää myös keräyksessä. Kerääjä saa käsipäätteelleen keräyslistan, jonka perusteella hän kerää tuotteet. Järjestelmä kertoo millä varastopaikalla tuotetta on ja näyttää myös muut varastopaikat mistä samaa tuotetta löytyy. Abakus-varastonohjausjärjestelmää käytetään Onnin Autolla myös kiertävään inventointiin. Kukin varastomies vastaa nimetyn varasto-osan inventoinnista viikoittain. Inventointi on nivottu osaksi päivittäistä toimintaa, eikä varastoa tarvitse erikseen sulkea inventointia varten.

Varaosamyynnin luonne on muuttunut viime vuosien aikana. Ennen asiakkaita oli jonoksi asti, nykyään pääosa tilauksista tulee puhelimitse tai sähköisesti Extranetin välityksellä. Tämän takia varaston työvälineisiin ja prosesseihin haluttiin panostaa. Abakus-varastonohjausjärjestelmä antaa työkalut päivittäisten liiketoimintaprosessien suorittamiseen ja ohjaamiseen, mikä on tehostanut varaston toimintaa huomattavasti. Toiminta on myös virheettömämpää, ja myyjä voi luottaa varastosaldoihin, ja varaosat löytyvät aina nopeasti ja helposti, vaikka nimikkeitä varastossa on yli 15 000.

Panosta järjestelmän suunnitteluun

Uusi järjestelmä vaikuttaa Onnin Auton kaikkiin ydinprosesseihin, joten sen määrittelyyn ja käyttöönottoon haluttiin panostaa, huomauttaa Juvonen ja jatkaa: Kuuntelimme varastotyöntekijöiden parannusehdotuksia ja panostimme käyttäjäkoulutukseen. Yhteistyössä Optiscanin ja taustajärjestelmän toimittajan kanssa pääsimme alkukankeuksien jälkeen loistavaan lopputulokseen. Nyt koko tilaus-toimitusprosessi toimii, kuten halusimmekin!

Referenssi Onnin Auto Oy - Enemmän nykyisillä resursseilla!
Tilaaja: Onnin Auto Oy
Ajankohta:2013
Toimittajan yhteyshenkilö:
Juha Ruotsalainen
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Supply chain management SCM
Projektinhallinta
Logistiikka
Tuotekehitys ja suunnittelu
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Microsoft
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Laitteet
Valmisohjelmisto
Abakus
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Optiscan Oy:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä
Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana