Oletko varautunut EU:n uuteen tietosuoja-asetukseen?

Tagit: Tietoturva, Tietosuoja

post_image

Tuleva EU:n tietosuoja-asetus velvoittaa yrityksiä ja organisaatioita käsittelemään henkilötietoa yhä huolellisemmin. Tietosuoja-asetus tuo mukanaan velvoitteita, joista suoriutuminen edellyttää panostuksia tietoturvaan, kuten yrityksen verkon aktiiviseen valvontaan.

Yrityksille tulee tiedonantovelvollisuus niihin kohdistuneista vakavista tietomurroista ja tietoturvaloukkauksista. Ilmoitus tulee tehdä viranomaisille kolmen vuorokauden sisällä henkilötietoihin kohdistuneen murron havaitsemisesta. Mikäli todetaan, että suojauksen taso ei ole ollut riittävä, voi sakot nousta jopa 20 miljoonaan euroon.


Nyt kannattaakin toimia ja laittaa ajoissa tietoturvaan sekä verkon valvontaan liittyvät asiat kuntoon ennen kuin riskit toteutuvat ja joudutaan korvaamaan suuria summia. Jokaisella yrityksellä ja organisaatiolla täytyy olla tänä päivänä näkymä siihen, missä kriittistä henkilödataa säilytetään ja kenellä on pääsy tähän dataan. Lisäksi toimintaa tulee valvoa kellon ympäri. Tämä jatkuva ajantasainen tilannekuva vaatii edistyksellisiä valvontajärjestelmiä, kuten IBM Securityn QRadar -järjestelmän.

Tämän lisäksi henkilökuntaa tulee kouluttaa jatkuvasti ja prosesseja kehittää, jotta osataan paremmin varautua uhkiin. Varautuminen on myös hyvä mahdollisuus edistää yrityksen koko kyberturvallisuuden tasoa. Riskienhallinnan tehostuessa liiketoiminnan jatkuvuus on vakaammalla pohjalla, näin sekä asiakkaat että sidosryhmät kiittävät.

Jos tarvitset apua varautumisessa ja esimerkiksi verkon valvonnan haltuunotossa, katso palvelumme kotisivuiltamme.


Pinterest

Muita julkaisuja Combitech Oy:lta