Oletko vaniljaa vai rommirusinaa?

post_image

Yrityksenne on päättänyt lähteä mukaan massatapahtumaan ja maksanut merkittävän summan esillä olemisesta. Massatapahtumissa, kuten IBM BusinessConnect, on useita yrityksiä esillä ja kukin haluaa tietenkin potentiaalisimmat asiakkaat keskustelemaan itsensä luokse. 


Miten varmistetaan jo ennen tapahtumaa, että teidän yrityksenne herättää enemmän kiinnostusta kuin kilpailijat? Tähän avaimena on näkyvyys verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Kiinnostus luo imua ständille. 

Miten verkkopresenssiä voi hyödyntää tapahtuman onnistumisen suhteen?

On määriteltävä ainakin seuraavat asiat:

  • Mikä on tavoitteenne verkkopresenssille?
  • Keiden ihmisten pitäisi kiinnostua verkossa tuottamastanne sisällöstä?
  • Mitä tarinaa kerrotte verkossa?
  • Missä kanavissa haluatte näkyä ja herättää keskustelua?
  • Ketkä ovat vastuussa sisällön tuottamisesta ja keskustelun herättämisestä?
Verkkopresenssin tavoite voidaan johtaa suoraan tapahtumaan osallistumisen tavoitteesta. Ihmiset, jotka pitää saada kiinnostumaan, ovat samat kuin tapahtuman kohderyhmänne. Verkossa kerrottava tarina on sama kuin yrityksenne tarina tapahtumassa. Kanavien valinta tapahtuu sen perusteella, missä kohderyhmänne on todennäköisintä saavuttaa. Vastuut verkkopresenssistä jaetaan samalla tavalla kuin muutkin vastuut tapahtumaan liittyen. Verkossa näkyminen ei ole erillistä, vaan osa tapahtuman kokonaisuutta.

Asiakkaalla on aina valinnanvaraa ratkaisun tarjoajissa. Kenen kanssa asiakas todennäköisimmin käyttää rajallisen aikansa? Sen, kellä on näkemystä. Mistä asiakas etsii näkemystä? Verkosta. Ota siis haltuun mielipidejohtajan asema omalla osaamisalueellasi. Tällöin todennäköisyytesi kasvavat merkittävästi, että potentiaaliset asiakkaat osuvat juuri sinun ständillesi kilpailijoiden sijaan. 

Tuottaessasi näkemystä potentiaalisille asiakkaille, mieti millaisen muistijäljen haluat jättää. Oletko vaniljajäätelöä, joka kivasti luiskahtaa huomaamattomasti ohi. Ei ärsytä, muttei myöskään maistu miltään. Vai oletko rommirusinaa, joka maistuu ja huomataan. 

Miten verkossa sitten pitäisi näkyä?

Tylsintä on tehdä viestintää yrityksen virallisen tilin kautta. Virallinen tili tarkoittaa virallista viestintää. Ketä sellainen kiinnostaa? Mitä luulet, kiinnostaako potentiaalisen asiakasyrityksenne liiketoimintajohtajaa teidän markkinointiosaston tekemä virallinen postaus vai asiantuntijanne näkemys? Valjasta koko asiantuntijajoukkosi mediaksi. Ihmiset seuraavat toisia ihmisiä. Tuo blogissa asiantuntemustasi esille. Nosta tuottamasi sisältö kohderyhmäsi tietoisuuteen sosiaalisessa mediassa. Käytä niitä kanavia, joissa potentiaaliset asiakkaasi ovat. Jos haluamasi henkilöt eivät vielä seuraa sinua, niin pingaa heitä rohkeasti mukaan keskusteluun. 

Järjestä verkossa etkot, jotta potentiaaliset asiakkaat löytävät sinut varsinaisissa bileissä. Takaan, että keskustelunne alkavat eri tavalla, kun asiakas on tutustunut sinuun jo etukäteen.

Taneli Eisto
Intohimoisesti myynnin asialla

Katso myös edelliset blogikirjoitukset aiheesta: 

Bloggaus Oletko vaniljaa vai rommirusinaa?
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Pedab Finland:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Myynti
BI ja raportointi
Pilvipalvelut / SaaS
Mobiilikehitys
Big Data
IT
Valmisohjelmisto
IBM
Ohjelmistoratkaisut
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Pedab Finland:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin
EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!
City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä