NunnaUuni - Verkkomarkkinointi

post_image

Lähtökohdat ja tarpeet
NunnaUunilla oli tarve ulkoistaa verkkoviestinnän palveluita. Ensimmäinen tarve liittyi kampanjakirjeen ulkoasun suunnitteluun ja sen lähettämiseen asiakkaille. Muita tarpeita tuli lisää myöhemmin esimerkiksi Nunnauunin talvikampanjan suunnittelu oli lähtenyt käyntiin ja verkkokampanjan toteutus päätettiin antaa Whitestonen hoidettavaksi. Kilpailukykyinen hinta, tarkka kampanjaraportointi ja ylläpitopalvelut Whitestonen tekijöiden toimesta, vaikuttivat päätökseen jatkaa yhteistyötä.

Lyhyesti mitä tehtiin
Whitestone toteutti kampanjakirjeen ulkoasun ja sen lähettämisen sekä tulosten analysoinnin. Asiakkaalla oli visio mitä pitäisi tehdä ja pohjatiedon perusteella graafikkomme suunnitteli ulkoasun. Verkkomarkkinointi eli tarkemmin ottaen Whitestonen tarjoama wGads-hakusanamainonta, oli toinen suurempi toteutettu palvelukokonaisuus. Google-mainonta oli osana asiakkaan talvikampanjaa. Laaja kampanja sisälsi myös tv-mainontaa. Oli erittäin palkitsevaa olla mukana osana isoa valtakunnallista kampanjaa.

Tarkemmin toteutuksesta
Whitestonen uutiskirjepalvelun asiantuntija tuotti yhteistyössä asiakkaan kanssa ulkoasun uutiskirjeeseen. Yleisesti lähtökohta on se, että asiakas tuottaa sisällön ja tämän jälkeen kirjeen pohjaa aletaan suunnitella. Graafikot tarvitsevat viralliset logot ja CMYK-värit, joihin asiakkaan värimaailma pohjautuu, jotta itse työnteko voi alkaa. wGads-kampanjaa alettiin rakentaa asiakkaan kampanjasuunnitelman pohjalta. Luonnollisesti laajamittaisessa markkinointikampanjassa linjan tulisi säilyä, oli sitten kyseessä tv-, tai Googlemainos. Tämä vaati Whitestonen osalta paneutumista asiakkaan johtoajatukseen ja tavoitteisiin. Hyvillä pohjatiedoilla AdWords-kampanjan toteutus oli onnistunut. Google mainonnassa on aina omat haasteensa. Erityisen haasteen aiheuttavat rajoitetut tekstit. Toisen suuremman haasteen aiheuttaa oikeiden avainsanojen käyttö. Verkkomainonnan parhaita puolia ovat sen reaaliaikainen seurattavuus ja reagoiminen. Tässä kohtaa tullaan Whitestonen ydinosaamiseen. Analysointi ja nopea reagointi AdWords-mainonnassa ovat erittäin tärkeitä osia kampanjan onnistumisen kannalta.

Mitä ekstraa tai erityistä tehtiin
Koko projekti oli tavanomaisesta poikkeava. Yleensä Whitestone tuottaa asiakkaalle verkkosivuston tai verkkokaupan ja tarjoaa tarpeiden mukaan palveluita sen ympärille. Tällä kertaa tuotimme ainoastaan verkkoviestintään liittyviä palveluita. Haasteellisen puolen tuotti se, että yleensä asiakkaan palveluihin tai tuotteisiin tutustuu projektien varrella, joka helpottaa suuresti muiden palvelujen tuottamista. NunnaUunin tapauksessa asiakkaaseen tutustuminen alkoi tavallaan tyhjältä pöydältä.

Suosittelija:

Karoliina Caforio

Referenssi NunnaUuni - Verkkomarkkinointi
Tilaaja: NunnaUuni
Ajankohta:2012 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Aleksi Kanerva
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Markkinointi
Rakentaminen
Kauppa
Konsultointi
Analytiikka b2c
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Muita julkaisuja Whitestone:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa
Kukaan ei tiedä paljonko Helsingin Sanomia luetaan - toisiko uusi immobiilimedia uutta liiketoimintaa?