Nodeon mukana merenkulun digitalisaatiossa

post_image

Teollinen Internet on tämän hetken tärkeimpiä digitalisaatioon liittyviä muutosaaltoja maailmanlaajuisesti, jossa jatkuvasti lisääntyvät verkkoon kytketyt laitteet ja palvelut mahdollistavat niihin liittyvän tiedon hyödyntämisen älykkäällä tavalla.

Meriliikenteen digitalisaation voidaan katsoa yleistyneen 90-luvulla VTS-järjestelmien (Vessel Traffic Service, alusliikennepalvelu) yleistyessä. VTS-järjestelmät välittävät VTS-keskuksiin rannikkoalueiden meriliikenteen tilannekuvaa, jonka avulla parannetaan merenkulun turvallisuutta ja sujuvuutta. 2000-luvulla meriliikenteen digitalisaatio on jatkunut alustietojen välittämisestä myös merenkulun turvalaitteiden reaaliaikaiseen seurantaan.

Teollisen Internetin ratkaisuistamme yhtenä esimerkkinä toimii yhteistyökumppanillemme Meritaito Oy:lle toteutettu älykkäiden merenkulun turvalaitteiden valvontajärjestelmä. Järjestelmän avulla merelle asennetut älykkäät turvalaitteet (mm. merimerkit, poijut, majakat) liitetään langattomasti verkkoon ja laitteisiin asennettujen tiedonkeruu- ja tiedonvälitysratkaisujen avulla monitoroidaan niiden toimintaa, sijaintia ja kerätään meren olosuhdetietoja. Kerättävien tietojen avulla voidaan merkittävästi alentaa merenkulun turvalaitteiden kunnossapidon kustannuksia ja parantaa meriliikenteen turvallisuutta.

Digitalisaation vaikutuksia väylien kunnossapidon näkökulmasta kuvaa hyvin kelluvien turvalaitteiden sijainnin tarkastustoiminnan muuttuminen. Ennen turvalaitteiden sijainti tarkistettiin täysin manuaalisesti kolmiomittauslaitteiden avulla turvalaite turvalaitteelta. Seuraava askel oli siirtyminen GPS-paikantimiin, mutta silti tarkastus on tehtävä jokaiselle turvalaitteelle erikseen. Älykkäät turvalaitteet kertovat reaaliaikaisesti oman sijaintinsa ja hälyttävät raja-arvojen ylittymisestä huoltourakoitsijaa.

Kehittämämme hallintajärjestelmä perustuu turvalaitteita varten räätälöityyn mobiilipohjaiseen tiedonkeruu- ja tiedonvälitysratkaisuun sekä turvalaitteista kerättävän tiedon kokoavaan pilvipohjaiseen SeaDatics-hallintajärjestelmään. Keskitetty hallintajärjestelmä on toteutettu Microsoftin globaalilla Azure-pilvialustalla, joka takaa alustalle 99,99 % käytettävyystakuun ja mahdollistaa järjestelmän skaalautuvuuden tehokkaasti niin suorituskyvyn kuin sen saavutettavuuden osalta. GIS-pohjainen karttakäyttöliittymä kerää kaikki turvalaitteet karttanäkymään, jossa niiden tilaa voidaan tarkastella reaaliaikaisesti yksitellen tai alueittain.

Referenssi Nodeon mukana merenkulun digitalisaatiossa
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Projektinhallinta
Tuotekehitys ja suunnittelu
IoT
Paikkatieto GIS
Pilvipalvelut / SaaS
Ohjelmistokehitys
Arkkitehtuuri
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Asiantuntijapalvelut
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Konsultointi
Laitteet
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Microsoft
C#
Python
Digitalisaatio Meriliikenne älyliikenne
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Muita julkaisuja Nodeon Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa