NETitse-palvelu romuautojen kierrätykseen

post_image

NETitse-palvelu tehostaa Kuusakosken asiakaspalvelua ja romuautojen kierrätysprosessia. Palvelu valittiin Vuoden 2011 ICT-hankkeeksi.

Suomessa romuautojen kierrättämisessä ovat operaattoreiden lisäksi mukana Suomen Autokierrätys, Trafi sekä muut yhteis työkumppanit. Kuusakoski halusi yksinkertaistaa prosessia ja luoda kuluttajille kokonaisvaltaisen kierrätyspalvelun, jossa asiakkaan ei tarvitse huolehtia muusta kuin romuauton sijainnin ilmoittamisesta.

”Halusimme tarjota asiakkaillemme joustavampaa asiakaspalvelua ja päädyimme siihen, että sähköistämällä toimintaamme löytäisimme asiakkaitamme parhaiten palvelevan ratkaisun. Tavoitteena oli vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri toimiva palvelu”, kertoo myyntipäällikkö Ari Turunen Kuusakoskesta.

HiQ loi moderniin web-teknologiaan pohjautuvan sähköisen asioinnin ratkaisun,
joka kattaa koko palveluketjun aina romuauton paikallistamisesta asiakkaan saamaan viralliseen romutustodistukseen saakka. Kuluttajien lisäksi NETitse-järjestelmä ja sen taustalla oleva integraatio palvelevat myös Kuusakosken kuljetus- ja vastaanottopistekumppaneiden toimintaa.

Yhteinen sävel löytyi nopeasti ja projekti eteni aikataulussa. Turunen kiittelee HiQ:n asiantuntijoiden innostunutta asennetta projektia kohtaan.

”Huomasimme, että HiQ:n tiimi oli todella innostunut palvelun kehittämisestä ja kehitystyön myötä valjennut kuluttajien saama konkreettinen hyöty lisäsi innostusta entisestään.

Tavoitteena ollut palveluajan joustavuus toteutui, ja sille olikin selkeä tilaus: lähes puolet noutotilauksista ovat tulleet virka-ajan ulkopuolella.

”Aikaisemmin noutotilaukset otettiin vastaan puhelimitse, joten toiminta oli aikasidonnaista”, Turunen toteaa.

NETitse-palvelu ja sitä tukeva sähköisen asioinnin prosessi vähentävät logistiikkakustannuksia romuauton päätyessä suorinta tietä kierrätykseen. Sähköisen palvelun hiilijalanjälki on pienempi kuin paikan päällä tapahtuva noutoilmoituksen täyttäminen. Asiakkaan palvelusta saama virallinen romutustodistus puolestaan merkitsee, että auto on saavuttanut luonnon kannalta parhaan päätepisteen. Auton osat joko kierrätetään uudelleen käytettäviksi tai jatkokäsitellään tehdasteollisuuden raaka-aineeksi.

NETitse-palvelu sai Vuoden 2011 ICT-hanke -tunnustuksen. Valitsijaraati perusteli valintaa muun muassa palvelun suurella loppukäyttäjämäärällä ja sillä, että palvelu paitsi kannustaa
oikeaan prosessiin, myös varmistaa sen kulun. Kuluttajan saaman hyödyn lisäksi valitsijaraati korosti palvelun tuovan hyötyä myös yritykselle, sen kumppaniverkostolle ja koko yhteiskunnalle.

Referenssi NETitse-palvelu romuautojen kierrätykseen
Tilaaja: Teollisuus
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Logistiikka
Integraatiot
Webkehitys
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja HiQ Finland Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Mediaparoni Ilkka Lavas rakentaa Eat And The Citystä globaalia ravintoloiden markkinapaikkaa
Podcast: Miksi it-osaamisen hankinta ja soveltaminen liiketoimintaan on niin haastavaa?
Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin
EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!