Myyntisovelluksen avulla säästetään reilusti työaikaa

Tilaaja: Prima Pet Premium Oy

Toimittajan yhteyshenkilö: Lari Majamäki

Tagit: Myynti, Ohjelmistokehitys, Integraatiot, Microsoft, Kauppa, Valmisohjelmisto, Toteutustyö, Eatech Portable, myyntisovellus, myyntitilausjärjestelmä, myyntityökalu, liikkuva myynti, kenttämyynti, liikkuva työ, liikkuvan työn ratkaisut, myynninedistäminen

post_image

Prima Pet Premium valitsi Eatechin ohjelmistokumppanikseen myynnin ohjelmistoratkaisujen kehittämisessä. Yritys halusi palvella asiakkaitaan entistä paremmin ja samalla tehostaa myyntiä ja IT-järjestelmiään. Eatech toteutti yritykselle myyntityötä tehostavan myyntisovelluksen. Myyntisovelluksen tarpeita miettiessään, Prima Pet Premiumin lähtökohtana oli käytettävyys ja tavoitteena myynnin esteiden purkaminen.


Lemmikkieläinruokiin ja -tarvikkeisiin keskittyvä Prima Pet Premium halusi tehostaa myyntiään, vähentää tilausten reklamaatioita, parantaa toimitusaikojen arviointia ja tehdä tuotteiden esittelystä helppoa. Ratkaisun piti toimia myös offline-tilassa, sillä toimiva nettiyhteys ei ole itsestäänselvyys mentäessä esimerkiksi liikekeskuksen maanalle.

Ennen tuotteen ensimmäisen version käyttöönottoa myyjät kirjasivat tilaukset asiakkaan luona pääasiassa paperille ja mukana olivat paperiset tuotekatalogit. Myöhemmin tilaukset kirjoitettiin koneelle ja lähetettiin sähköpostilla toimistolle, jossa samaa tilausta käsiteltiin pahimmillaan kolmatta kertaa, kun se viimein kirjattiin tilausjärjestelmään.

Ratkaisuna tähän oli tabletilla toimiva myyntisovellus, joka integroitiin Prima Pet Premiumin toiminnanohjausjärjestelmään. Myyntisovelluksen avulla tuote-esittelyt voidaan hoitaa näppärästi, myyjillä on käytössään reaaliaikaiset varastosaldot, ostohistoria sekä muistiinpanot edellisistä tapaamisista. Tilaukset voidaan hoitaa helposti alusta loppuun jo asiakkaan luona. Myyntityö ei ole sidoksissa verkon toimivuuteen, sillä kaikki myyntisovelluksen toiminnot ovat käytettävissä myös ilman verkkoyhteyttä.

Myyntisovelluksen käyttöönoton myötä Prima Pet Premiumin tuottavuus on parantunut ja prosessit virtaviivaistuneet. Helppokäyttöisen ja monipuolisen myyntisovelluksen ansiosta myyjien työ on tehostunut huomattavasti, ja asiakkaita pystytään palvelemaan paremmin, jonka seurauksena asiakastyytyväisyys nousee. Kaikki myyjien tarvitsemat materiaalit ja ohjelmat, kuten sähköposti, kalenteri ja muut perustyökalut, kulkevat mukana yhdessä tabletissa.

Lue lisää: www.eatechportable.fiPrima Pet Premium Oy on tamperelaissyntyinen, nykyisin Pirkkalassa sijaitseva lemmikkieläinruokien ja -tarvikkeiden maahantuoja ja tukkuliike. Prima Pet Premium on toiminut alalla vuodesta 1999. Yrityksellä on vankka kokemus, hyvät hankintakanavat ulkomaisten toimittajien ja valmistajien kanssa, ja se on nykyisin Suomen suurin kotimaisessa omistuksessa oleva alan yritys.

Suosittelija:

”Sovelluksen ansiosta myyntitilauksia ei tarvitse kirjata käsin. Nyt senkin ajan voi käyttää myyntiin ja asiakastapaamisiin. Myyjä voi lähettää tilauksen käsittelyyn jo asiakastapaamisen aikana ja asiakas saa tarvittaessa tilausvahvistuksen saman tien. Tämä luo tehokkuuden ja luotettavuuden tuntua myös asiakkaan suuntaan. Myös toimiston päässä säästetään reilusti työaikaa, koska tilausten käsittely ei ole enää manuaalista työtä. Inhimilliset kirjausvirheet ovat vähentyneet selvästi. Sovelluksen offline-mahdollisuus on yksi sen vahvuuksista. Pro-meininkiä on myös se, kun näkee varastosaldot ja ostotilauskannan. Ei tarvitse myydä EI-OO:ta. Uskallan väittää, että myyntisovelluksella voi todella MYYDÄ tuotteita ja palveluita, eikä vain ottaa tilausta asiakkaalta. Samaa olen kuullut meidän myyjiltä. Sovelluksen käyttöliittymä on selkeä ja toimintalogiikka johdonmukainen. Vanhan liiton reppurikin oppii sovelluksen käytön hetkessä.”

Lari Majamäki, Kehityspäällikkö

Pinterest

Muita julkaisuja Eatech Oy:lta