My First 10monkeys Math App

Tilaaja: 10monkeys

Toimittajan yhteyshenkilö: Niklas Lahti, puh. 040 774 1777, niklas.lahti@nordsoftware.com

Tagit: Tuotanto, Tuotekehitys ja suunnittelu, Ohjelmistokehitys, IT, Urheilu, viihde ja virkistys, Konsultointi, Toteutustyö, b2c, startup, html5

post_image

10monkeys on pelistudio, joka tekee matematiikan oppimispelejä lapsille. Peleillään 10monkeys haluaa inspiroida lapsia tutustumaan matematiikan innostavaan maailmaan ja löytämään heille itselleen sopivan tavan oppia.


Nord toteutti pelistudiolle esikouluikäisille suunnatun My First 10monkeys Math App -tablettipelin iOs ja Android-maailmaan. My First 10monkeys Math App -pelin avulla esikouluikäinen lapsi voisi aloittaa tutustumisen matematiikkaan ja kehittää mm. laskemiseen, muotojen hahmottamiseen ja mittaamiseen liittyviä taitojaan.

10monkeys antoi pelille hyvin tarkat speksit, joiden pohjalta Nordin oli helppo työskennellä. Lähtökohtana oli, että peli toimii hyvin kaikilla selaimilla ja myös vanhoilla laitteilla. Lisäksi pelin tuli olla optimoitu myös tableteille, ja sen pohjalta oli oltava mahdollista toteuttaa myös erilliset iOS- ja Android-sovellukset.

Yhteistyö 10monkeysin oman tiimin ja Nordin välillä oli hyvin tiivistä. 10monkeys hoiti itse projektin johdon, graafinen suunnittelun ja käyttöliittymäsuunnittelun. Nordilta projektissa oli mukana yksi kehittäjä, joka osallistui pelin suunnitteluun ja hoiti sekä teknisen toteutuksen että pelin äänimaailman.

Peli toteutettiin HTML5-kielellä, jotta se toimii laajasti sekä eri selaimissa että erillisenä tablettisovelluksena. Pelikirjastossa käytettiin Phaser.js-pelisovelluskehystä, josta saatiin tiettyjä haluttuja ominaisuuksia valmiina.

Peli julkaistiin lokakuussa 2014 Applen App Storessa, Googlen Android Marketissa ja Amazonin sovelluskaupassa. Projektin jälkeen Nord on tehnyt 10monkeysille uudet verkkosivut, jotka julkaistiin syyskuussa 2015. Myös yhteistyö pelien toteutuksessa saa jatkoa.

Suosittelija:

“Peli vastasi kaikin puolin tarpeitamme sekä mobiilissa että webbipuolella, eikä siihen ole tarvinnut tehdä mitään muutoksia julkaisun jälkeen. Asiakkaat ovat löytäneet pelin ja tykänneet siitä, mikä on tietysti kaikkein tärkeintä. Yhteistyö Nordin kanssa oli helppoa ja jouhevaa. Erityismaininnan ansaitsee Nordin ohjelmistokehittäjän loistava asenne ja sitoutuminen projektiin.”

Katri Björklund, 0monkeysin perustaja ja toimitusjohtaja

Pinterest

Muita julkaisuja Nord Software:lta