Muutos mahdollisti globaalin laajennuksen

post_image

Suominen Corporation osti Euroopasta ja Yhdysvalloista useita tuotantopaikkoja tullakseen maailman johtavaksi kuitukankaiden valmistajaksi. Yhtiö pyysi Tietoa avukseen rakentamaan IT-järjestelmää, joka mahdollistaisi globaalin strategian toteuttamisen.


Suominen aloitti kuitukangastuotteiden nopeaan globaaliin laajentamiseen tähtäävän strategiansa ostamalla useita tehtaita ympäri maailmaa. Uuden IT-järjestelmän käyttöönotolle ei jäänyt paljon aikaa, joten Suominen kääntyi Tiedon puoleen. Uudet tehtaat piti integroida toimintaan nopeasti ilman merkittäviä tuotantohäiriöitä. Kyseessä oli suuren mittakaavan muutos, joka piti käytännössä aloittaa lähes alusta.

Rajallinen siirtymäaika 

Kuitukankaat tuotetaan eloperäisistä ja keinotekoisista kuiduista. Niistä valmistetaan jokapäiväisiä tuotteita, kuten pyyhintätuotteita ja terveydenhoitotuotteita. Vuonna 2011 Suomisella oli tähän tarkoitukseen käytössään vain yksi tehdas. Vielä samana vuonna yritys osti kolme tehdasta Yhdysvalloista ja kolme Euroopasta. Näiden lisäksi yritys hankki tehtaan Brasiliasta kuitupohjaisia materiaaleja valmistavalta markkinajohtajalta, Ahlstromilta.

Kun Tieto ryhtyi muutokseen, Suomisen IT-organisaatio koostui tehtaiden paikallisesta IT-henkilöstöstä. Ahlstromin viestintäratkaisut sekä ERP- ja muut tekniset järjestelmät olivat käytettävissä vain siirtymävaiheen ajan.

Kriittiset vaiheet

Ensimmäinen kriittinen vaihe oli tehtaiden henkilökunnan integrointi Suomisen viestintäjärjestelmään. Tieto kokosi resurssinsa korvatakseen Ahlstromin käyttämät Microsoftin Lync- ja Exchange-ohjelmistot Tiedon valvomalla palveluna myytävällä ohjelmistolla. Siirtymä vaikutti 600 käyttäjään, ja ensimmäisen tilauksen ja toimituksen välinen aika oli vain kuusi viikkoa. Samalla Tieto rakensi SharePoint-pohjaisen intranetin.

Toinen kriittinen vaihe oli ERP-järjestelmä. Järjestelmän avulla käsitellään muun muassa tuotantosuunnitelmia, tilauksia ja laskutusta. Yhdessä Suomisen uuden tieto- ja viestintäteknologiaorganisaation (ICT) kanssa Tieto rakensi Active Directory ‑hakemistopalvelun sekä muotoili Suomisen logistiikkaa käsittelevän ERP-järjestelmän Ahlstromin järjestelmän pohjalta. Muutosprosessi aiheutti erittäin vähän häiriöitä.

Uudet tehtaat ja muutos globalisoivat Suomisen tuotantoa sekä kasvattivat merkittävästi sen liiketoimintaa. 

Suosittelija:

"Tiedolla oli selkeästi odotuksiamme vastaava kyky, henkilöstönhallinta ja resurssit. Näimme heidän ammattitaitonsa erityisesti ERP-järjestelmän ja logistiikan yhteydessä sekä tilanteessa, jossa yhden tehtaan toiminnot piti jakaa kahden itsenäisen yhtiön käyttöön."

Tietohallintojohtaja Timo Rautakorpi

Referenssi Muutos mahdollisti globaalin laajennuksen
Tilaaja: Suominen Corporation
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Logistiikka
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP
Viestintä
Integraatiot
Pilvipalvelut / SaaS
Raaka-aineet ja energia
Valmistava teollisuus
Valmisohjelmisto
Intranet
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Tieto Oyj:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa