Muista kolmen päivän koulutusvähennys

Tagit: Koulutusala

Kolmen päivän koulutusvähennys on vuonna 2014 voimaan astunut uudistus, jonka tarkoituksena on kannustaa yrityksiä kouluttamaan henkilöstöään.

Yrityksen on mahdollista hyödyntää verovähennystä koko henkilöstönsä osalta kolme päivää/vuosi. Koulutusvähennystä varten tarvitaan työnantajan tekemä koulutussuunnitelma, joka kattaa koko henkilöstön. Yksityiskohtaisia kirjauksia koulutuksista ei kuitenkaan vaadita vaan yleisempi kuvaus riittää.

Verovähennystä haetaan veroilmoituksen yhteydessä. Työntekijäkohtaista selvitystä ja koulutussuunnitelmaa ei tarvitse automaattisesti lähettää veroilmoituksen liitteenä, vaan Verohallinto pyytää niitä tarvittaessa.

Tieturin liiketoimintajohtaja Veli-Matti Heiskanen ihmettelee, miksei koulutusvähennystä käytetä paremmin hyödyksi. "On tutkittu tieto, että osaamisen kehittäminen on kannattavaa yrityksille. Miksi valtion tukemaa koulutusta ei hyödynnetä täysimääräisesti?", kummastelee Heiskanen.


Koulutusvähennys lasketaan kertomalla työntekijöiden keskimääräinen päiväpalkka koulutuspäivien lukumäärällä ja jakamalla saatu tulo kahdella.

(keskimääräinen päiväpalkka x koulutuspäivien lukumäärä)/2

"Autamme mielellämme niin koulutusvähennyksen hakemisessa kuin koulutussuunnitelman laatimisessa. Sopimusasiakkaamme saavat automaattisesti raportin meidän toteuttamista koulutuksista", Heiskanen vinkkaa.

Lue lisää ja tutustu Tieturin koulutuksiin tästä >>

Pinterest

Muita julkaisuja Tieturi:lta