Movescount toi asiakkaan lähemmäs Suuntoa

post_image

Jo vuodesta 1936 lähtien Suunto on tunnettu laadukkaiden suunnistuskompassien – ja sittemmin urheilukellojen, sukellustietokoneiden ja muiden toiminnallisten laitteiden – valmistajana. Vaikka Suunnon laitteita myydään nykyään yli 100 maassa, aivan viime aikoihin asti yritykseltä ovat puuttuneet systemaattiset tavat kerätä laitteidensa käyttäjiä koskevaa dataa.

Suunto on pyrkinyt jatkuvasti asiakaskeskeisyyteen, jossa hyvä ymmärrys liikuntaa harrastavien päivittäisistä tarpeista mahdollistaa onnistuneen tuotekehityksen, kohdistetun markkinoinnin sekä asiakkaiden tarpeiden mukaan muokkautuvat palvelut.   Asiakkaiden tarpeiden ymmärrystä sekä nopeampaa reagointia näihin havaintoihin haluttiinkin helpottaa ja tehostaa uudenlaisilla digitaalisilla ja yhteisöllisillä käyttäjäpalveluilla.

Ratkaisuksi systemaattinen seuranta sekä palvelun käyttäjien että Suunnon liiketoiminnan näkökulmasta

Yhdessä kanssamme Suunto loi ja lanseerasi uuden Movescount-verkkopalvelun. Movescountin idea perustuu siihen, että palveluun rekisteröityneet käyttäjät voivat tallentaa ja tarkkailla omia urheilusuorituksiaan, jakaa tietoa niistä toisille palveluun rekisteröityneille käyttäjille sekä seurata samalla näiden tekemisiä. Lisäksi Movescount on integroitu tiiviisti sosiaaliseen mediaan, jossa omista liikuntasuoritteista raportointi käy kätevästi. Kaikesta tästä jää myös tietojälki palvelua ylläpitävälle Suunnolle.

Suunnon näkökulmasta Movescount-palvelun hienous onkin siinä, että palvelun avulla Suunto pystyy keräämään säännöllisesti laitteidensa käyttäjiä koskevaa dataa. Toisaalta koko Movescount-palvelun idea perustuu myös ajatukseen, että palveluun jäseneksi rekisteröityneet käyttäjät saavat lisää hyötyä palvelusta hankkimalla Suunnon urheilulaitteita. Ilmaisen, voimakkaasti yhteisöllisen palvelun yksi idea on kasvattaa Suunnon laitemyyntiä sekä luoda samalla mahdollisimman pitkälle integroitu, Suunnon liiketoiminnallisia tarpeita palveleva käyttäjäkokonaisuus.

Käyttäjänäkökulmasta Movescountilla on haluttu erottautua vastaavien palvelujen tarjoajista muun muassa siten, että runsaasti erikoisominaisuuksia sisältävä Movescount tarjoaa hyötyjä myös aktiiviurheilijoille ja ammattilaisille. Näin ollen Movescountiin rekisteröityneet kuntoilijat saavat liikuntadataa ja -statistiikkaa hienostuneemmassa muodossa kuin monessa muussa vastaavassa palvelussa.

Movescountista apua tuotekehitykseen, laiteintegraatioon sekä Suunnon digitaaliseen imagoon

Movescountista on kehkeytynyt systemaattinen ja yhteisöllinen, herkästi koukuttava outdoor- ja kestävyysurheilupohjainen seurantapalvelu, jossa Suunnon asiakkaat ja tulevat asiakkaat voivat omien urheilusuoritustensa ohella seurata kavereidensa sekä palvelun ”kasvoiksi” valittujen ammattilaiskestävyysurheilijoiden tekemisiä. Onnistuneesti suunniteltu ja lanseerattu Movescount profiloi samalla jo entuudestaan luotettavien urheilulaitteiden valmistajana ja myyjänä tunnettua Suuntoa uudenlaisella tavalla.

Movescount on myös muuttanut Suunnon tapaa tarkastella käyttäjiä ja markkinoita. Aiemmin Suunnon mahdollisuudet saada tietoa asiakkaistaan olivat rajalliset, mutta nykyisen palvelun kautta se saa aiempaa paremman ymärryksen palvelun käyttäjien sykkeestä alkaen. Movescountin välityksellä Suunto on suorassa kontaktissa loppuasiakkaaseensa – eli saa ensiarvoisen tärkeää tietoa tuotekehitystä ja digitaalista markkinointia ajatellen.

Suunnossa Movescount-palvelua pidetään tehokkaana strategisena liiketoiminnan apuvälineenä, ja siksi yrityksessä halutaan ymmärtää sen toimintoja ja logiikkaa. Olemmekin Movescountin teknistä alustaa ja arkkitehtuuria rakentaessaan luoneet teknologian ja työtavat, joiden pohjalta Suunnon on helppoa tehdä palveluun liittyviä asioita ilman Knowitin jatkuvaa apua. Suunto pystyy siis näin rakentamisvaiheen jälkeisessä palvelun muokkaamis- ja laajentamisvaiheessa rakentamaan itse uusia laitteita, joiden suunnittelussa hyödynnetään jo olemassa olevilla laitteilla ja palveluilla, kuten Movescountilla, kerättyä tietoa. Esimerkiksi tänä keväänä Suunto on lanseerannut uuden Ambit-laitteen, joka on integroitu taidokkaasti Movescountiin.

Movescount on osaltaan myös tukenut Suunnon digitaalista strategiaa, jossa kuluttajalle tarjotaan digitaalinen palvelukokemus asiakkuuden elinkaaren jokaisessa vaiheessa ensimmäisestä kontaktista sosiaalisessa mediassa, ostokseen verkkokaupassa, sekä päivittäiseen liikuntaan sporttipalvelussa ja ongelmien ratkaisuun sekä laitteiden huoltoon omatoimisesti suoraan verkosta.

Referenssi Movescount toi asiakkaan lähemmäs Suuntoa
Tilaaja: Suunto
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Ohjelmistokehitys
Webkehitys
 
Pinterest

Muita julkaisuja Knowit Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Top 10 maailman parhaat ohjelmistot
Nouseva ohjelmistokehitystalo kasvaa yrityskaupoilla - Solidabis hankki palvelumuotoiluosaamista
Miten verkkopalvelu viedään onnistuneesti maailmalle?
Inbound-markkinointi: Hubspot jyrää Suomen johtavana markkinoinnin automaation teknologiana
Liiketoiminnan jatkuvuudenhallinta paranee paikkatiedon avulla
Moderni pilvipalvelu yhdistää kotimaisen konesalin, globaalin pilven ja co-locationin tietoturvalliseksi hybridiksi