Movenium 10 vuotta

post_image

11.6.2005 ohjelmistoomme kirjattiin sen ensimmäinen työaikarivi. Yrityksen perustaja Sauli Karju muistelee:

"Muistan hyvin tuon kesän 2005. Rakensimme hirsitaloamme Lohjan Muijalassa ja Potius Oy oli mukana rakennusprojektissamme. Potiuksen silloinen toimitusjohtaja Hannu Holma sai selville, että pohdin mobiilin työajanseurannan kehittämistä. Hän haastoi minut tekemään “yksinkertaisen ja edullisen työajanseurannan”, sillä markkinoilta ei löytynyt sellaista. Lähdin siis liikkeelle rakennusalan PK-yritysten tarpeista. Viikon päästä esittelin Hannulle Leimaus.comin.

TÄSSÄ HANNUN OMAA MUISTELUA:

“Tarinahan alkoi vuodesta 2004. Opiskelin silloin ammattikorkeakoulussa Rakennustekniikkaa. Opiskelujen rahoittamiseksi pyöritin pientä Potius Oy nimistä rakennusliikettä, jonka toiminta perustui pääasiassa henkilöstövuokraukseen ja laskutyöurakointiin. Henkilöstövuokrausala oli silloin kohtalaisen uusi tomiala täällä suomessa. Eräänä iltana taas istuin tietokoneen äärellä asunnossani Lauttasaaressa ja viestittelin MS Messengerillä Karhun Saulin kanssa. Hänellä oli joku mielenkiintoiselta kuulostava hirsitaloprojekti alkamassa Lohjalle ja hän pyysi neuvoja perustusten tekemiseen.

Keskustelun edetessä Sauli kertoi, että hänellä on idea, jolla työaikamerkinnät voidaan ilmoittaa kännykällä. Muistan ihmetelleeni itsekseni, että hulluhan tuo mies on, kun on tuommoinen idea ja työskentelee kuitenkin vieraan palveluksessa muissa IT-hommissa. Rohkaisinkin Saulia siirtymään mahdollisimman pian omille siiville ideoidensa kanssa.

Tartuin innoissani Saulin ideaan. Olinhan joutunut joka kuukausi elämään todeksi sitä, kun työliivin taskuista ja auton jalkotilasta ryppyiset ja huonolla käsialalla kirjatut tuntilaput piti saada haalittua kasaan ensin palkkojen maksamiseksi ja edelleen laskutusta varten tiedoksi. Tässä huomattavaa on juuri tuo järjestys: ensin palkat ja sitten vasta laskut. Nollasta yrittäjäksi lähteneellä toiminnan pyörittäminen ja sen kehittäminen oli perustunut asioiden oivaltamisjärkestykseen. Kun työntekijöille piti maksaa palkat, silloin oli pakotettu laskuttamaan tehdyt työt myös asiakkaalta.

Näin tässä Saulin ideassa valtavan mahdollisuuden monessakin mielessä. Toisinaan tapahtui asiakkaan saadessa laskun, että heräsi kysymyksiä työsuoritteisiin liittyen. Silloin lähdettiin kaivamaan mapeista tätä kyseistä laskua ja sieltä kysymyksen kohteena ollutta merkintää. Tästä oli mahdollisuus saada merkittävä luottamusta lisäävä kilpailuetu. ”Loppu on historiaa. Leimaus.com on sittemmin muuttunut miljoonaliikevaihtoiseksi, pohjoismaalaiseksi Moveniumiksi. Tämä ei olisi niin hyvä tarina, ellei Potiuskin olisi kasvanut kovasti näiden vuosien aikana. Yhteinen menestystarina siis.

Työajanseurantapalvelumme on tuosta päivästä lähtien tietenkin kehittynyt. Viime vuonna lanseerasimme toiminnot rakentajan verottajaraportointia varten, ja kuulemme nyt iloksemme monelta suunnalta, että meidän tuotteessa raportointi on selvästi sujuvampaa kuin muilla.

Tällä hetkellä meillä on meidän neljännen sukupolven web-sovellus valmiina ja julkaisemme myös esim. android-alustalle asennettavan sovelluksen asiakkaillemme ilmaiseksi Play Storessa. Uusi käyttöliittymä-versio on suunniteltu kosketusystävälliseksi ja toimii responsiivisesti mobiilissa ja tabletissa ja tietenkin läppärissä!

Käytettävyyden kehittämisen lisäksi olemme tuoneet jo markkinoille perehdytys– ja työturvallisuusmittauspalveluita, kuten TR-mittaus ja MVR-mittaus. Jatkossa tuomme tälle alustalle entistä enemmän työmaan toimintaa tehostavia toimintoja, kuten työmaapäiväkirjan."


- Sauli Karhu, Founder

Suosittelija:

Näin Saulin ideassa kännykällä tehtävässä työajan kirjaamisessa valtavan mahdollisuuden monessakin mielessä. Toisinaan tapahtui asiakkaan saadessa laskun, että heräsi kysymyksiä työsuoritteisiin liittyen. Silloin lähdettiin kaivamaan mapeista kyseistä laskua ja sieltä kysymyksen kohteena ollutta merkintää. Sähköisestä työajanseurannasta oli mahdollisuus saada merkittävä luottamusta lisäävä kilpailuetu.

Hannu Holma

Referenssi Movenium 10 vuotta
Tilaaja: Potius Oy
Ajankohta:2005 -
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
BI ja raportointi
Projektinhallinta
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP
Pilvipalvelut / SaaS
Rakentaminen
Laitteet
Valmisohjelmisto
Android
iOS
työajanseuranta tuntiraportti tuntikirjaus työmaapäiväkirja perehdytys kulunseuranta raportointi
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Movenium:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa