Mikkelin seutualue - sosiaalitoimen tietojärjestelmä

post_image

CGI tuottaa Mikkelin seutualueen sosiaalitoimen tietojärjestelmän

Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimen palveluja on yhtenäistetty. Seitsemän kunnan ja 71 500 asukkaan muodostama yhteistoiminta-alue, Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimi, aloitti toimintansa 1.1.2012. Sosiaalitoimen asiakastietojärjestelmän toimittaa seutualueelle CGI.

Seitsemän kunnan muodostama alue ja tietojärjestelmien yhtenäistäminen mahdollistaa työntekijöiden liikkumisen kuntien välillä, antaa lisäaikaa asiakastyöhön ja helpottaa toimintatapojen yhtenäistämistä.

Kuntalaisille yhteistoiminta-alueen synty merkitsee valinnanvapautta palvelupaikan valinnassa. Esimerkiksi sosiaalihuollossa asiakirjoja ja hakemuksia voi jättää kaikkien alueen yksiköiden toimipisteisiin.

”Yhteistoiminta-alueen tärkein tavoite on turvata lakisääteiset sosiaali- ja terveyspalvelut yhdenvertaisesti kaikille alueella asuville. Alueen toimintatapojen pitäisi olla niin samanlaisia, että kuntalainen asiakkaana ei huomaa eroa asiointipaikkojen välillä”, sanoo Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimen johtaja Maria Närhinen.

Yhtenäisessä tietojärjestelmässä asiakkaiden tiedot ovat aina ajantasaisesti käytettävissä paikasta riippumatta, mikä helpottaa henkilökunnan työtä. Erityisesti pienissä kunnissa yhteistoiminta-alueen odotetaan helpottavan loma- ja sairasaikojen sijaisjärjestelyjä, kun työntekijät voivat toimia kuntarajojen ylitse.

Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimi työllistää noin 1 600 sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaista, joista runsas 1 200 työskentelee Mikkelissä. Yhteistoiminta-alue kattaa Hirvensalmen, Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun, Pertunmaan, Ristiinan ja Suomenniemen kunnat. Seudun sosiaalipalvelujen asiakastietojärjestelmänä on CGI:n Pro Consona -ratkaisu.

Referenssi Mikkelin seutualue - sosiaalitoimen tietojärjestelmä
Tilaaja: Mikkelin seutualue
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakkuudenhallinta CRM
HR
Tietohallinto
Ohjelmistokehitys
Julkishallinto
Valmisohjelmisto
 
Pinterest

Muita julkaisuja CGI Suomi Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Top 10 maailman parhaat ohjelmistot
Nouseva ohjelmistokehitystalo kasvaa yrityskaupoilla - Solidabis hankki palvelumuotoiluosaamista
Miten verkkopalvelu viedään onnistuneesti maailmalle?
Inbound-markkinointi: Hubspot jyrää Suomen johtavana markkinoinnin automaation teknologiana
Liiketoiminnan jatkuvuudenhallinta paranee paikkatiedon avulla
Moderni pilvipalvelu yhdistää kotimaisen konesalin, globaalin pilven ja co-locationin tietoturvalliseksi hybridiksi