Mieti! Toimiiko verkkokauppasi haku kuten haluaisit?

Verkkokaupan haku on avainasemassa verkkokaupan toimivuuden ja tuottavuuden kannalta. Kun käyttäjä tietää, mitä haluaa ja on valmis ostamaan haluamansa tuotteen verkkokaupasta, hän käyttää todennäköisesti hakua löytääkseen sen. Jos hakutoiminto on puutteellinen tai epäkäytännöllinen, käyttäjä siirtyy nopeasti kilpailijan verkkokauppaan, mikä tarkoittaa yksiselitteisesti hävittyä asiakasta.

Yhdysvalloissa tehdyn käytettävyystutkimuksen mukaan monien verkkokauppojen hakutoiminnoissa on puutteita, jotka vaikuttavat ratkaisevasti käyttäjäkokemukseen ja sen myötä verkkokaupan tuottavuuteen. Esimerkiksi loogisesti voisi päätellä, että hakutermit ”tulostin” ja ”printteri” listaisivat identtiset hakutulokset, mutta 70% testatuista hakukoneista olivat eri mieltä. Tämän lisäksi lähes viidesosa verkkokauppojen hakukoneista rankaisivat käyttäjää olemalla näyttämättä yhtäkään tuotetta, jos hakutermeissä oli kirjoitusvirheitä, ja jopa 16% hakukoneista ei löytänyt tuotteita tuote- tai mallinimillä, vaikka ne olivat luettavissa tuotesivulla.

Hakutoiminnot kehittyvät jatkuvasti ja hakukoneiden on kyettävä ymmärtämään käyttäjän tarpeet sen sijaan, että se rankaisisi virheistä. Piimegan Verkkokaupparatkaisujen hakutoiminnot seuraavat tätä globaalia trendiä. Olemme aloittaneet yhteistyön suomalaisen Klevun kanssa taataksemme asiakkaillemme modernin, nopean ja helposti asennettavan hakutyökalun.

Älykäs Klevu-hakutyökalu pohjautuu Solr-hakuun, mutta siinä missä Solrin asennus on pitkäkestoinen, erityisosaamista vaativa prosessi, onnistuu Klevun asennus nopeasti ja vaivattomasti. Klevu on täysin automaattinen, itsenäisesti oppiva, ainoa luonnollisen suomenkielen ymmärtävä hakutyökalu. Tämä tarkoittaa sitä, että se tuottaa jatkuvasti parempia ja osuvampia hakutuloksia ja osaa suositella käyttäjälle esimerkiksi koko kaupan haetuimpia tuotteita.

Kiinnostuitko palvelusta? Ota yhteyttä! Yhdessä Piimegan verkkokaupparatkaisujen ja Klevun hakutyökalun kanssa voit parantaa verkkokauppasi käytettävyyttä, asiakkaittesi sitoutumista ja yrityksesi tuottavuutta.

Bloggaus Mieti! Toimiiko verkkokauppasi haku kuten haluaisit?
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin PiiMega Oy:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Myynti
Ohjelmistokehitys
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys
magento haku verkkokauppa hakutyökalu
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja PiiMega Oy:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana
Logistiikan ja varastoinnin trendit 2018: toimitusnopeus, IoT ja varaston automaatio
Lappeenrannassa testataan pelillistä kuntoutusta - Physilect tukee fysioterapiaharjoittelua visuaalisen palautteen avulla