Mieti! Toimiiko verkkokauppasi haku kuten haluaisit?

Verkkokaupan haku on avainasemassa verkkokaupan toimivuuden ja tuottavuuden kannalta. Kun käyttäjä tietää, mitä haluaa ja on valmis ostamaan haluamansa tuotteen verkkokaupasta, hän käyttää todennäköisesti hakua löytääkseen sen. Jos hakutoiminto on puutteellinen tai epäkäytännöllinen, käyttäjä siirtyy nopeasti kilpailijan verkkokauppaan, mikä tarkoittaa yksiselitteisesti hävittyä asiakasta.

Yhdysvalloissa tehdyn käytettävyystutkimuksen mukaan monien verkkokauppojen hakutoiminnoissa on puutteita, jotka vaikuttavat ratkaisevasti käyttäjäkokemukseen ja sen myötä verkkokaupan tuottavuuteen. Esimerkiksi loogisesti voisi päätellä, että hakutermit ”tulostin” ja ”printteri” listaisivat identtiset hakutulokset, mutta 70% testatuista hakukoneista olivat eri mieltä. Tämän lisäksi lähes viidesosa verkkokauppojen hakukoneista rankaisivat käyttäjää olemalla näyttämättä yhtäkään tuotetta, jos hakutermeissä oli kirjoitusvirheitä, ja jopa 16% hakukoneista ei löytänyt tuotteita tuote- tai mallinimillä, vaikka ne olivat luettavissa tuotesivulla.

Hakutoiminnot kehittyvät jatkuvasti ja hakukoneiden on kyettävä ymmärtämään käyttäjän tarpeet sen sijaan, että se rankaisisi virheistä. Piimegan Verkkokaupparatkaisujen hakutoiminnot seuraavat tätä globaalia trendiä. Olemme aloittaneet yhteistyön suomalaisen Klevun kanssa taataksemme asiakkaillemme modernin, nopean ja helposti asennettavan hakutyökalun.

Älykäs Klevu-hakutyökalu pohjautuu Solr-hakuun, mutta siinä missä Solrin asennus on pitkäkestoinen, erityisosaamista vaativa prosessi, onnistuu Klevun asennus nopeasti ja vaivattomasti. Klevu on täysin automaattinen, itsenäisesti oppiva, ainoa luonnollisen suomenkielen ymmärtävä hakutyökalu. Tämä tarkoittaa sitä, että se tuottaa jatkuvasti parempia ja osuvampia hakutuloksia ja osaa suositella käyttäjälle esimerkiksi koko kaupan haetuimpia tuotteita.

Kiinnostuitko palvelusta? Ota yhteyttä! Yhdessä Piimegan verkkokaupparatkaisujen ja Klevun hakutyökalun kanssa voit parantaa verkkokauppasi käytettävyyttä, asiakkaittesi sitoutumista ja yrityksesi tuottavuutta.

Bloggaus Mieti! Toimiiko verkkokauppasi haku kuten haluaisit?
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin PiiMega Oy:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Myynti
Ohjelmistokehitys
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys
magento haku verkkokauppa hakutyökalu
Pinterest

Muita julkaisuja PiiMega Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Top 10 maailman parhaat ohjelmistot
Nouseva ohjelmistokehitystalo kasvaa yrityskaupoilla - Solidabis hankki palvelumuotoiluosaamista
Miten verkkopalvelu viedään onnistuneesti maailmalle?
Inbound-markkinointi: Hubspot jyrää Suomen johtavana markkinoinnin automaation teknologiana
Liiketoiminnan jatkuvuudenhallinta paranee paikkatiedon avulla
Moderni pilvipalvelu yhdistää kotimaisen konesalin, globaalin pilven ja co-locationin tietoturvalliseksi hybridiksi