Miekkailu- ja 5-otteluliitto

post_image

Nykyaikaisen verkkosivuston on edustettava organisaatiota tyylikkäästi ja oltava helppo käyttää. Miekkailu- ja 5-otteluliiton uusilla verkkosivuilla yhdistyvät estetiikka ja päivittämisen vaivattomuus.

Miksi uudistamiseen päädyttiin


Kaiken voidaan katsoa alkaneen siitä, kun liittojen yhdentymisen seurauksena syntyi uusi Miekkailu- ja 5-otteluliitto. Ennen uudistusta Miekkailuliiton sivut olivat olleet lähinnä sisäinen viestintäkanava, joka ei juuri toiminut edustavana mainoksena ulospäin. Miekkailu- ja 5-otteluliiton Lena Tallroth-Kock toteaa, että lajeista kiinnostuneiden tulisi paitsi löytää tarvitsemansa tieto, myös saada lajista hyvä ja ulospäin avoin kuva. Tätä päämäärää entiset sivut eivät juuri edesauttaneet, joten uudella liitollakin oli suuri tarve saada sivustonsa vastaamaan nykypäivän tarpeita. Avoine riensi apuun ja auttoi liittoa luomaan edustavat ja helposti ajan tasalla pidettävät sivut.

Tie julkaisuun

Liitossa oli jo aiemmin päätetty tietystä visuaalisesta ilmeestä, joten pohjaa verkkosivu-uudistukselle oli jo olemassa Avoinen tullessa mukaan suunnittelemaan sivustoa. Ajankohdan puolesta uudistus ei ollut kuitenkaan täysin vailla haasteita, sillä liitolla oli lopulta käytössä aiempaa niukempi määrä henkilöresursseja. Niinpä Tallroth-Kock toimi ainoana vastuuhenkilönä projektissa liiton puolelta, mutta Avoinen kanssa yhteistyö sujui hyvin ja asiat etenivät. Julkaisua edeltävinä kuukausina uudelle sivustolle siirrettiin säilytettävä sisältö vanhoilta sivuilta ja luotiin tarpeellinen rakenne, minkä jälkeen sivut saatiin julkaistua.

Sivuston käyttöönotto alkoi puolen päivän mittaisella koulutuksella Avoinen toimistolla. Uusien sivujen kanssa tekemällä oppiminen oli merkittävässä roolissa, ja Tallroth-Kock kertoo saaneensa tarpeellista tukea myös puhelimitse. Käytännön havaintojen kautta ensimmäisen kuukauden aikana ilmeni myös joitakin sivuston osa-alueita, joita nähtiin tarpeelliseksi hioa edelleen. Näin voitiin varmistua, että sivusto palvelisi tarpeita tulevaisuudessa kuten pitääkin.

Lopputulos on edustava ulospäin ja helppo päivittäjälle

Tallroth-Kock sanoo, että erityisen hyödyllistä nykyisellä sivustolla on keskitetty tiedonhallinta. Esimerkiksi kilpailuista tiedottaminen on nykyään paljon helpompaa, kun tulokset näkyvät automaattisesti yhdessä paikassa verkkosivuilla kisajärjestäjien päivitettyä ne omiin palveluihinsa. Toimintakalenteri näyttää selkeästi menneet ja tulevat tapahtumat, ja sivuston kokonaisilme on tyylikäs.

Yhdessä verkkosivujen julkaisun kanssa Avoine Oy toteutti Miekkailu- ja 5-otteluliitolle integraation saksalaiseen Ophardt-kilpailunhallintajärjestelmään. Tämän ansiosta liiton verkkosivuilta löytyvät nyt tarpeelliset lisenssitiedot, sillä liitolla käytössä oleva Sporttirekisteri on integraation myötä yhteydessä Ophardtiin.

Tallroth-Kock myös toteaa, että tämänkaltaisissa projekteissa eräs haaste on oikeanlaisen vision muodostaminen sivustosta, sillä kaikki toteutukseen liittyvät mahdollisuudet eivät aina ole heti ilmeisiä. Hän kertoo, että verkkosivuprojekti oli hänelle laatuaan ensimmäinen - oppimisprosessin, käytännön toteutuksen ja yhteistyön aikana liiton tarpeet tulivat kuitenkin yhä selvemmin ilmi. Tämä puolestaan mahdollisti etenemisen oikeaan suuntaan ja hyvän lopputuloksen.

Sivuston kanssa aktiivisesti toimivana henkilönä Tallroth-Kock myös korostaa, että Avoinen kanssa toteutettu sivusto on tuonut suuren helpotuksen päivittämiseen ja arkiseen tekemiseen. Ennen ongelmana oli vanhanaikaisen ulkonäön lisäksi myös tietojen oleminen sikin sokin sivustolla esimerkiksi entisellä keskustelu- ja tiedotuspalstalla. Lisäksi pientenkin muutosten tekeminen vaati muutoksia sivuston koodiin, missä oli aina oma vaivansa. Onneksi nyt on toisin!

www.fencing-pentathlon.fi

Referenssi Miekkailu- ja 5-otteluliitto
Tilaaja: Miekkailu- ja 5-otteluliitto
Ajankohta:2013
Toimittajan yhteyshenkilö:
Lena Tallroth-Kock
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Markkinointi
Viestintä
Graafinen suunnittelu
Käyttöliittymäsuunnittelu
Sisällönhallinta
Järjestöt ja yhdistykset
Valmisohjelmisto
Julkaisujärjestelmä CMS
Verkkosivut
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Avoine Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Podcast: Miksi it-osaamisen hankinta ja soveltaminen liiketoimintaan on niin haastavaa?
Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin
EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!
City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi