Mediakeskus virittää potilastietojärjestelmän käytettävyyttä

post_image

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä täysin paperiton terveydenhuolto on yhden merkittävän askeleen lähempänä konkretiaa, kun Eksotessa otettiin käyttöön tallennus- ja jakelujärjestelmä Mediakeskus.


Potilaskertomukseen integroituun Mediakeskukseen voidaan dokumentoida muun muassa potilaskohtaisia teksti- ja pdf-tiedostoja sekä skannattuja asiakirjoja ja videotiedostoja. Potilaskohtaista materiaalia voidaan tallentaa myös muiden toimittajien järjestelmistä.

“Hoidon kannalta keskeistä on, että anestesiakertomus siirtyy leikkaus- ja anestesiaohjelmasta suoraan Mediakeskukseen ja linkittyy automaattisesti potilaan kertomukseen. Myös spirometrian paperitulosteet jäävät historiaan”, Eksoten tietohallinnossa työskentelevä IT-palvelupäällikkö Veli-Pekka Helvola toteaa.

Liitteet tietokannasta pilvipalveluun

Helvolan mukaan Mediakeskuksen käyttöönotto parantaa varsinaisen potilastietojärjestelmän käytettävyyttä. Kun tietokantaan vuosien saatossa tallennetut 77 000 oheistiedostoa on nyt siirretty Mediakeskukseen, eivät ne hidasta enempää potilastietojärjestelmän käyttöä.

“Skannatuista dokumenteista syntyvä liitteiden määrä on Eksoten kokoisessa organisaatiossa suuri. Tietokannan keventäminen ja sitä kautta käytettävyyden parantaminen oli käyttöönoton yksi keskeisimmistä tavoitteista”, Helvola kuvailee.

Mediakeskus on Eksotessa käytössä palvelupohjaisena ratkaisuna.

“SaaS-palvelu on tässä kohtaa meille ehdottomasti toimivin ratkaisu. Emme halunneet omaan hallintaan lisäpalvelimia”, Helvola toteaa.

“Vastaamme palvelinympäristön ylläpidosta ja sovellustuesta sekä käytössä olevasta palvelinkapasiteetista, joka skaalautuu joustavasti tarpeen mukaan”, Tiedon projektipäällikkö Päivi Paloniemi kuvailee.

Palvelut lähellä ihmistä

Eksote palvelee 130 000 asukasta maakunnan alueella. Potilastietojen saumaton liikkuvuus on hyvän hoidon kannalta välttämätöntä. Koko Etelä-Karjalan maakunnan kattava perus- ja erikoissairaanhoidon yhteinen potilastietojärjestelmä Imatran perusterveydenhuoltoa lukuunottamatta on ollut käytössä viisi vuotta.

“Potilastietojärjestelmämme alkaa olla nyt kokonaisuutena paperittomuuden suhteen hyvässä vireessä”, Helvola kuvailee.

Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yksiköiden sekä jatkuvasti monipuolistuvien sähköisten ratkaisujen lisäksi asukkaita palvelee myös säännöllistä reittiä ajava, liikkuva terveysasema Mallu-auto.

“Pyörien päällä oleva klinikka vie palvelut haja-asutusseuduille, joissa terveysasemaa ei välttämättä kannata ylläpitää. Terveysasemalla toimiva etälääkäri on autolla asioiviin asiakkaisiin yhteyksissä kuva-ääni -yhteydellä. Mediakeskus osaltaan mahdollistaa sen, että lääkärin käytettävissä on reaaliaikaisesti kaikki potilaan hoitoon liittyvät dokumentit”, Helvola toteaa ja tarkentaa:
“Hoitohenkilökunnalla on käytössään lisäksi toimikorttikirjaaminen, joten kaikki potilaan hoidossa tarvittavat dokumentit avautuvat käyttöön yhdellä pin-koodilla.”

Julkaistu 8.10.2014

Referenssi Mediakeskus virittää potilastietojärjestelmän käytettävyyttä
Tilaaja: Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Tietohallinto
Dokumenttien hallinta
Ohjelmistokehitys
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Pilvipalvelut / SaaS
Julkishallinto
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Valmisohjelmisto
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Tieto Oyj:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin
EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!
City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä