MatkaVekka - Moderni ja tuloksellinen matkamyynnin verkkokauppa

Tilaaja: MatkaVekka

Tagit: Asiakaspalvelu, Markkinointi, Myynti, Arkkitehtuuri, Ketterät menetelmät, Verkkokaupparatkaisut, Webkehitys, Drupal, Julkaisujärjestelmä CMS, Open source, Hotelli, matkailu ja ravitsemus, Kauppa, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö, Drupal, Drupal Commerce

post_image

MatkaVekan liiketoimintatavoitteena oli lisätä myyntiä modernin palvelukonseptin ja uuden verkkopalvelun kautta sekä olla helposti lähestyttävä matkatoimisto, joka tarjoaa asiakkailleen rentouttavia ja elämyksellisiä matkustuskokemuksia ympäri vuorokauden. Wunderkraut valittiin toteuttajaksi uudistusprojektiin, jossa rakennettiin uusi verkkokauppa. Projektin ensimmäinen toteutusvaihe julkaistiin tammikuussa 2014.

Rohkea, uudenaikainen palvelukonsepti
MatkaVekka, Wunderkraut ja palvelun konseptoinnista vastannut palvelumuotoiluyritys Palmu lähtivät toteuttamaan uudistettavaan verkkokauppaan rohkeasti uudenlaista ja asiakaslähtöistä palvelukonseptia. Osapuolet tunnustivat alusta lähtien, että uudessa konseptissa on oletuksia, joita on päästävä kokeilemaan julkaistussa verkkopalvelussa mahdollisimman varhain.


Julkaisun jälkeen huomattiin, että uusi verkkokauppa toimi joiltain osin toivotulla tavalla, mutta kokonaisuudessaan myynti jäi asetetuista tavoitteista. Tässä vaiheessa kaikki projektissa mukana olleet tahot käärivät hihansa ja tekivät yhdessä lukuisia toimenpiteitä hyödyntäen jatkuvasti käytössä olevia reaaliaikaisia myynnin mittareita. Parannustyö tehtiin nopeissa toteuta-testaa-opi -kehitysjaksoissa. Lopputuloksena kaksi kuukautta julkaisun jälkeen uuden verkkokaupan konversioaste etusivulta ostokseen oli korkeampi kuin koskaan edeltäneen verkkokauppa-alustan aikana.

Projektista opittua
MatkaVekka on esimerkki täyskäännöksestä, jossa ketterä kehitysmenetelmä mahdollisti nopean oppimisprosessin. Ketterän kehityksen toteutusjaksot ovat niin lyhyitä, että jopa valtavalta kuulostavat ongelmat, kuten konseptin sisältämät oletukset, voidaan kääntää kohti onnistumista huolellisella ohjausryhmätyöskentelyllä, yhteistyöllä, luottamuksella ja läpinäkyvyydellä.


Lisätietoa Wunderkrautista: https://www.wunderkraut.fi/
Verkko-osoite: https://www.matkavekka.fi/

Pinterest

Muita julkaisuja Wunder:lta